Çözüldü Yerel ağda çalışacak bir web sitesi yayımlamak

• Konuyu başlatan 28371
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.320
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

28371

Centipat
Merhaba.
Kendi evimdeki sadece modemime bağlı olan cihazların girebileceği (örneğin modemdeki arayüze ulaşmak için girdiğimiz IP adresi gibi bir adresi girerek ulaşılabilecek) ve kendi bilgisayarımın sunucu görevini yaptığı basit bir sistem oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Şu an Windows bir bilgisayar üzerinde çalışmaktayım.

Yeni yeni öğrenmeye başlıyorum bu yüzden bir olayın tanımını yanlış yapmışsam kusura bakmayın, doğru anlatabilmiş olmayı umuyorum.

Çözüm
XAMPP kurmanız lazım. Sonra web sitenizi PHP ile yazacaksınız. Veya HTML de olur. Ardından bilgisayarın bir IP adresi var modemden aldığı. O IP ile modeme bağlı her cihazdan bilgisayarınızdaki web sitesine girebilirsiniz.
XAMPP kurmanız lazım. Sonra web sitenizi PHP ile yazacaksınız. Veya HTML de olur. Ardından bilgisayarın bir IP adresi var modemden aldığı. O IP ile modeme bağlı her cihazdan bilgisayarınızdaki web sitesine girebilirsiniz.

Çözüm

XAMPP'ı araştırırken açık kaynaklı Apache de karşıma çıktı. Apache de kullanılabilir mi?

XAMPP'ı araştırırken açık kaynaklı Apache de karşıma çıktı. Apache de kullanılabilir mi?

Şöyle, XAMPP bir paket program. İçerisinde PHP dilini çalıştran Apache sunucusu var. Ek olarak MySQL sunucusu gibi özellikleri de var. Bu sayede dinamik işlemler yapabilirsiniz. Örneğin veri tabanı işlemleri, dosya yükleme ile telefondan web siteniz ile bilgisayarınıza dosya aktarma gibi.

Web sitenizi C:\xampp\htdocs\websitedosyasi buraya bu şekilde atacaksınız. Ardından modem ip adresi/websitedosyasi olarak herhangi bir cihazdan erişebileceksiniz.

Buradan indirebilirsiniz: XAMPP Installers and Downloads for Apache Friends

Muhtemelen hallettiniz bu yüzden sormak istediğim bir şey var bu tarz bir şeyi ne için kullanacaksınız acaba bilgisayardaki dosyaları kullanmak için falan mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı