Yerel Disk C Gereksiz Doluluk Sorunu

Mithril

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bilgisayarı açtığımda fark ettiğim HDD'nin C: bölümünde gereksiz bir şişme mevcut.
C:'de herhangi bir oyun veya bir şey kurulu değil. Her zaman herkesin kullandığı uygulamalar.
C:'de bulunan dosyalara sağ tıklayıp özellikler dedim. Toplam 46 GB gösteriyor fakat gereksiz bir şekilde dolu. İlk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Kendiliğinden yaklaşık 600 MB kadar inip çıkıyor. Yardımınızı bekliyorum.

Başlıksız-1.jpg

Disk temizleme yapmayı deneyin. Çalıştır>Cleanmgr>C:>Sistem Dosyalarını Temizle>Tüm tikleri işaretleyin ve temizlik yapın. Bir de CCleaner ile boş alanı temizle hariç tüm seçenekleri işaretleyerek temizlik yapın. Bakın mesela Nvidia klasörü orada gereksiz. Onu silmelisiniz.

Disk temizleme yapmayı deneyin. Çalıştır>Cleanmgr>C:>Sistem Dosyalarını Temizle>Tüm tikleri işaretleyin ve temizlik yapın. Bir de CCleaner ile boş alanı temizle hariç tüm seçenekleri işaretleyerek temizlik yapın. Bakın mesela Nvidia klasörü orada gereksiz. Onu silmelisiniz.
Söylemiş olduğunuz şeyleri teker teker uyguladım, üstüne Advanced systemcare'nin disk temizlemesini yaptım. Chkdsk'de yaptım fakat yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat > Çalıştır > %appdata%

AppData klasörüne girdikten sonra eski programların dosyalarını silin. Bende de olmuştu.

Advanced system care kullandıysanız direk format. Açık ve net. ASC sistem dosyalarını bozan bir program. Hayır yani Windows'un disk temizleme gibi bir aracı varken ASC kullanmanız kadar mantıksız bir durum olamaz. CCleaner ve Windows araçları temizlik için gayet yeterli. ASC kullanırsanız birçok problemle karşılaşırsınız. Temiz bir Windows 8.1.3 64 bit kurulumu yapın:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal

Advanced system care kullandıysanız direk format. Açık ve net. ASC sistem dosyalarını bozan bir program. Hayır yani Windows'un disk temizleme gibi bir aracı varken ASC kullanmanız kadar mantıksız bir durum olamaz. CCleaner ve Windows araçları temizlik için gayet yeterli. ASC kullanırsanız birçok problemle karşılaşırsınız. Temiz bir Windows 8.1.3 64 bit kurulumu yapın:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal

Sorunu Glary Utilities programı ile çözdüm arkadaşlar sorun sql server'ın backup bölümünde bulunan database kendiliğinden şişmiş ve 100 gb olmuş Glary Utilities sayesinde buldum sildim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı