Yerel disk C kaç GB olmalı?

Jmeyz

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayara format attırdım. Toplamda 500 GB'lık bir alana sahibim. Windows’u C'ye (oyunları D'ye) kurmayı düşünüyorum. C'yi 200 GB, D'yi de 300 GB yapmayı düşünüyorum. Sizce nasıl yapmalıyım?

Bilgisayara format attırdım. Toplamda 500 GB'lık bir alana sahibim. Windows’u C'ye (oyunları D'ye) kurmayı düşünüyorum. C'yi 200 GB, D'yi de 300 GB yapmayı düşünüyorum. Sizce nasıl yapmalıyım?
Bence ayırma. Ayırsanız da oyunları yine aynı diske kurmuş olacaksın. Sana performans olarak bir şey katmayacak. İleride aldığın disk ekstra olarak gözükür.

Eğer tamamı SSD ise Windows için 40 GB ayır, 460 GB bütün yap.
40 GB yeterli değil. Windows güncellemeler sırasında 40 GB'ı aşan alanlar kullanıyor.

Bence ayırma. Ayırsanız da oyunları yine aynı diske kurmuş olacaksın. Sana performans olarak bir şey katmayacak. İleride aldığın disk ekstra olarak gözükür.
Bütün 500 GB bir disk kullanıyorsa format atması gereken durumda bütün sistemi silmesi gerekir. Ayırması daha mantıklı.

Bütün 500 GB bir disk kullanıyorsa format atması gereken durumda bütün sistemi silmesi gerekir. Ayırması daha mantıklı.
Diski ayırdığınız zaman disk performansında çok fazla olmasa da düşme olur. Format atmadan önce de diski bölüp yedek alabilir. Daha iyisi başka bir disk kullanabilir.

Bu daha da mantıklı imiş :)
Ne yapsam bilemedim
Eğer ki SSD varsa bölmeyin. Ama HDD kullanıyorsun bölebilirsiniz.
Bilgisiyarı aldığım zamanki depolama alanı herhangi harici bir şey almadım ne yapsam çok kararsız kaldım
120Gb C. 380 D nasıl sence
Diski ayırdığınız zaman disk performansında çok fazla olmasa da düşme olur. Format atmadan önce de diski bölüp yedek alabilir. Daha iyisi başka bir disk kullanabilir.
Şimdi ben ayırmasam Tüm dosyaları Cye kursam PC de bir yavaşlama ya da performans düşüşü Yaşar mıyım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı