Yerel Diski VRAM'a Ayırma

Bütçe
-

AyzBlt

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Soru başlıkta da gördüğünüz gibi. Bilgisayarımda RTX 4060 var. Yerel diskin bir bölümünü ayırıp tamamen ekran kartının kullanabilmesini istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün mü yoksa sadece hayalden mi ibaret merak ettim. Mümkünse nasıl yapabilirim? Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mümkün mü bilmiyorum ama faydadan çok zararı olur.
Hem Disk'in SSD veya M.2 bile olsa erişim hızı VRAM'dan çok yavaş. Ayrıca disk ömrünü de kısaltır.

Hocam dahili ekran kartlarinda dediginize benzer bir mantik kullaniliyor ancak Harici ekran kartlarinda bu sekilde bir ozellik yok diye biliyorum yani kac GB'sa o kadar kullanabiliyor olmaniz gerek yani RAM'inizi VRAM olarak kullanabilme sansiniz yok. (lutfen yanlisim varsa duzeltin)

Hocam dahili ekran kartlarinda dediginize benzer bir mantik kullaniliyor ancak harici ekran kartlarinda bu sekilde bir ozellik yok diye biliyorum yani kac GB'sa o kadar kullanabiliyor olmaniz gerek yani RAM'inizi VRAM olarak kullanabilme sansiniz yok. (lutfen yanlisim varsa duzeltin)

Arkadaş RAM'i değil, direkt SSD veya M.2'yi VRAM olarak kullanmayı sormuş galiba.

Selamlar. Soru başlıkta da gördüğünüz gibi. Bilgisayarımda RTX 4060 var. Yerel diskin bir bölümünü ayırıp tamamen ekran kartının kullanabilmesini istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün mü yoksa sadece hayalden mi ibaret merak ettim. Mümkünse nasıl yapabilirim? Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Hocam, bu iki yapı donanım düzeyinde farklıdır ve diskten direkt olarak VRAM oluşturmak mümkün değildir. Paylaşımlı bellek yapabilirsin ama performansı VRAM'a göre daha düşük olur.

Hocam, bu iki yapı donanım düzeyinde farklıdır ve diskten direkt olarak VRAM oluşturmak mümkün değildir. Paylaşımlı bellek yapabilirsin ama performansı VRAM'a göre daha düşük olur.

Bende Intel Iris Xe var dediğiniz paylasimli bellek olarak kullanabiliyorum. Yani ikisi birbirinin yerine gecmiyor evet. Performans olarak da ciddi olarak oyunlarda sıkıntı yaratiyor. Ancak bu bahsettigimiz paylasim ozelligi harici ekran kartlarinda yok degil mi hocam?

Bende Intel Iris Xe var dediğiniz paylasimli bellek olarak kullanabiliyorum. Yani ikisi birbirinin yerine gecmiyor evet. Performans olarak da ciddi olarak oyunlarda sıkıntı yaratiyor. Ancak bu bahsettigimiz paylasim ozelligi harici ekran kartlarinda yok degil mi hocam?

Evet hocam yok.

Şu anlık hız benim için önplanda değil. Paylaşımlı belleği nasıl yapabilirim?

Şu anlık hız benim için önplanda değil. Paylaşımlı belleği nasıl yapabilirim?

Hocam eğer Intel AMD grafik kartı kullanıyorsan, paylaşımlı belleğin miktarını BIOS/UEFI üzerinden ayarlayabilirsin.
Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS/UEFI'ye gir (genellikle del, F2, ESC, F10 tuşları).
Advanced, chipset veya video confu gibi bölümlere gir.
Igd Memory, shared Memory, dvmt pre-allocated, uma frame buffer size gibi bir ayar arat.
Buradan 512MB, 1024MB, 2 GB gibi RAM'den ayrılacak ekran belleği miktarını seç.
Ayarları kaydedip BIOS'tan çık.

Hocam ama her anakartta bu ayar görünmeyebilir. Çünkü bazı laptop veya PC üreticileri bu ayarı kilitli tutuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı