Yerli üretim işlemci ve ekran kartı mümkün mü?

Yerli arabanın yapımından sonra bu gibi konulara daha çok yoğunlaşabilme imkanımız olur çünkü yerli otomabilin getirdiği teknoloji bizi böyle teknolojilere bir adım daha yakınlaştırıyor.
Araba üretmemiz işlemci üreteceğimiz anlamına gelmiyor. Bak Almanya'ya, Japonya'ya. En büyük araba markalarına sahipler fakat işlemcileri yok. Şuan sadece 2 işlemci markası var ve ikisi de 1960'lı yıllarda ABD'de kuruldu. İşlemci üretmek kolay iş değil yani adamların 50-60 yıllık geçmişleri var ve AMD Ryzen serisine kadar hala sorunluydu.

Şuan yapabileceğimiz telefon işlemcisi var onun içinde çok büyük yatırımlar lazım. Siyaset karıştırmayın diyorsunuz da bugün ülkeyi pastaya çeviren siyasetçiler varken bunlar mümkün mü sizce? Kanal yaparak ekonomi düzeltmeye çalışmak gerçekten çok mantıklı bir çözüm(!)

Merhaba arkadaşlar, 1-2 haftadır aklımda olan bir olay vardı ve YouTube içimi okudu sanırım karşıma bir video çıkardı. Türkler yerli olarak işlemci yapabilir mi tarzında bir videoydu. Bende sizin yorumlarınızı görüşlerinizi çok merak ediyorum. Sizce yerli olarak AMD gibi NVIDIA gibi işlemci, ekran kartı veya anakart gibi ürün üretebilir miyiz? İleriki senelerde tabii ki de olursa nasıl olur? İsterseniz 10 sayfa yazın gerçekten yorumlarınızı baştan sona merakla bekliyorum.
Bende hep istiyorum. Keşke çok param olsaydı. Böyle bir şey yapmak isterdim. Başında olup sonuna kadar uğraşmak isterdim. Milli üretim için. 😁

Bunun için kendi işimi kurma hayalim vardı ama okul yıllarından itibaren giderek azaldı 😕.Böyle işlerin olması için önce savunma sanayisinin böyle işlere kalkışması daha sonra ben gibi aklında düşüncesi olan kişilere öncü olması gerekir.

Yapılabilir ama pazarda konumlanma tutunma büyüme pek mümkün gözükmüyor. Bunu deneyip pazardan çekilen bir çok firma oldu, büyük balıklarla kapışmak mücadele etmek çok zor böyle bir kaynağı harcamakta reklam tanıtım vs. gereksiz bir yatırım olur. Tabi bunların hepsi sağlam kartlar üretildiği takdirde olacak işler.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı