Yeşil pasaport kullanma hakkı okul kaydı sildirince kaybolur mu?

aliaslan

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeşil pasaportumu 25 yaş altı ve öğrenci olmam şartıyla babam üzerinden aldım ve 25 yaşımı dolduracağım güne kadar geçerli.

Şöyle bir sorunum var, şu anki okulumdan kaydımı sildirip yeni bir okulda yüksek lisans programına kayıt yaptıracağım. Yeni okul ise herhangi bir programa kayıtlı olmama şartı koşuyor.

Tarihler o kadar kötü denk geldi ki önceden planlı bir gezi için yurt dışına çıkacağım tarihten iki gün sonra yeni okula kayıt işlemleri başlayacak. Öyle olunca önceki okuldan kaydımı sildirmeye vaktim kalmıyor. İki gün içerisinde vekalet ile sildirebilirim belki ama o da risk teşkil ediyor. Öğrenci kaydımı seyahatten önce sildirsem acaba yeşil pasaportumu geçerlilik süresinin bitimine kadar kullanabilir miyim, yoksa kayıt sildirdiğim için yeşil pasaportum sistem üzerinden direk iptal edilir mi? Maalesef bu konuda inanılmaz bir bilgi eksikliği var, resmi kurumlardan ve kaynaklardan hiçbir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan birisi bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 

Geri
Yukarı