Yetersiz PSU aniden reset atmaya neden olur mu?

mertaksoy66

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
101
Arkadaşlar benim Corsair GS700 güç kaynağım var PC durdukyere reset atıyor aniden kapanıyor bilgisayar yeniden açılıyor sizce sebebi ne olabilir güç kaynağı 700W ama çok eski zaman geçtikçe gücünü kaybetmiş olabilir mi?
Sistemim şu şekilde.
i7 2600 işlemci.
RX580 4 GB ekran kartı.
8 GB 1600MHz RAM.
Sizce gücü yetmiyor olabilir mi bazen yük altındayken reset atıyor bazen atmıyor örneğin PUBG Mobile oynuyorum reset atmıyor Valorant giriyorum reset atıyor bazen FurMark testinde reset atmıyor sizce nedeni ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olayı tam kasım ayında yaşadım Power Boost markalı Power'ım vardı bir oyuna girerken tam reset atıyordu bazen Opera'da gezerken yapıyordu sonra PSU açtığımda Power'ın kabloları aşındığını gördüm sonra yeni PSU aldıktan sonra sorun çözüldü PSU'dan kaynaklı olabilir.
Ekler kısmında fotoğrafını eklemişim bakabilirisiniz.
 
Küçük ihtimal ancak açma kapama tuşlarının takılı kalmadığından emin ol, başıma gelmişti. Eğer oyuna girerken oluyor boştayken olmuyorsa muhtemelen güç kaynağın pert. Farklı prizde de deneyebilirsin. Overclock falan yaptıysan onları da geri alıp dene. Yine kabloların yerinden çıkmadığına dikkat et işlemci powerindeki pinlerin hepsinin takılı olduğundan emin ol. Ekran kartını çıkarıp test et ekran kartı kaynaklı da olabiliyor.
 

Geri
Yukarı