YGS - LYS Hazırlanmak - YGS kalkacak mı?

Asdert

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba. Kafama şu sıralar takılan bir konu var. Maddeler halinde yazarsam sanırım daha iyi olur. Seneye 11. sınıfa geçeceğim. Alan seçimleri 11. sınıfa alındığı için bu sene matematik-fen seçmeyi düşünüyorum.
  • YGS 'nin kalkacağı hakkında haberler var. Benim sınav dönemime denk gelirse kalkma ihtimali var mı yoksa yürürlüğe girdikten sonra yeni liseye geçenlerde mi uygulanacak?
  • YGS kalkarsa nasıl bir çalışma sistemi oluşturmalıyım?
  • 9 ve 10. sınıfı çok çalışarak geçirdiğimi söyleyemem. Açıkçası planlı çalışma hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Fakat bu bu sene kafama dank etti ve hafif temellerini attım diyebilirim. Yinede çok etkili çalışmadığım için sene başında gördüğüm konuların sorularını çözemediğimi fark ettim. Şimdi şöyle bir sorum var: Bu iki senenin tekrarını mı yapsam yoksa YGS kitapları üzerinden çalışmaya mı başlasam?
  • 3. maddeye göre hangi kaynak kitapları tavsiye edersiniz?
Hedefim yazılım mühendisliği okumak. Çok hafif bir temelim var ama üstüne gitmeyi düşünmüyorum. Üniversite kazanıp öğrenmem daha iyi olur. Bunun için de iyi bir üniversiteye girmek istiyorum. Bu yazı iyi değerlendirip eksiklerimi gidermem gerekiyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

Kardeşim benim sana tek tavsiyem şunlar olabilir;

- Türkiye'de eğitim sistemine güvenemezsin.
-Kaldırılsa bile ismi değişir.
-Ne olursa olsun çalışmaya devam et düzenini bozmadığın sürece kazanırsın.

Üniversite sınavlarına birçok kez girdim. Sistem hep değişiyor baki olan çalışman oluyor. Herşey değişebilir ama sen çalıştığın sürece değişen sistem seni çok etkilemez.Sakın çalışmayı bırakma umarım istediğin yerlere gelirsin. :)

• Öyle bir durum olsa seni etkilemez. Yürürlüğe girdikten sonraki kısma uygulanır.
  • Kalkmayacağı için sorun yok.:)
  • Bana kalırsa YGS üzerinden çalışmaya başla.
  • Matematik için Esen önerebilirim. Başta ağır gelebilir ama alışırsın. Kimya olarak kesinlikle Güvender almanı isterim. Biyolojide YGS ve LYS konuları ortak. Palme'nin iki tane kitabı var. Birbirinin devamı ancak bu ağır gelir. Piyasadaki bilindik bir markanın kitabını alabilirsin.

Eğer hiç temelin yoksa 9. sınıf konularından başla bu senenin konularını da hallet. Zaten seneye 11. sınıftasın. Yazın bu iki sınıfın derslerini yaparsın. Zaman açısından çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Seneye de okul sınavlarına hakettiği ilgiyi göstermeyi ihmal etme sakın. Belli olmaz belki üniversite sınavını da TEOG benzeri yaparlar. O yüzden okul sınavlarını da yüksek tut. Ama büyük ihtimalle yapmazlar. Nasıl olsa bizi TEOG'la aldılar bizim zamanımızda değiştirirler değiştirceklerse. Eğer TEOG gibi olmazsa da ismi değişir bir iki değişiklik yaparlar "aa sınavı değiştirdik öğrenciler rahatlasın diye" diyip sizi aynı sınava sokarlar. Değişen bir iki şey olur sadece. Senin yapman gereken düzenli çalışmak. Bir gün çok çalışıp öbürsü gün çalışmazsan bilgilerini unutursun. Çalışman işe yaramaz. Ama her gün az ama düzenli olarak çalışırsan unutman zorlaşır.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Temelim var. Seviye olarak üst seviye kitaplar tercihim olur yalnız tek sıkıntım konuların ayrıntı kısımlarını unutmuş olmam. Bu sene ortalamam 80 civarı bir şey gelecek. Sınavlara gerekli önemi veriyorum elimden geldiği kadar. @Barış_Çetin @gdeniz123 @Tokatci54

Son düzenleme:
YGS-LYS kalkacak iddiaları doğru. Milli eğitim bakanlığı tarafından kaldırılacağı söylendi ama ne zaman olacağı tam olarak belli değil. 2016-2017 eğitim öğretim yılında YGS ve LYS'nin kaldırılacağı iddiaları var ama kimse ne olacağını tam bilmiyor. Ülke ülke değil muz cumhuriyeti sanki herkes kafasına göre bir şey yapıyor. Bende bu sene başlayacağım çalışmaya ama bakalım artık hayırlısı.

@igayin61 Haklısınız. Gerçekten deney faresiymişiz gibi üstümüzde sürekli farklı sistemler deniyorlar. Anadolu lisesine gittiğim için çalışmaktan başka şansım da yok. Hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyelim...

@Barış_Çetin Kaynak kitaplar hakkında bir sorum olacak. Sayısal dersler için önerinizi dikkate alacağım fakat sözel dersler konusunda yardıma ihtiyacım var. Matematikten 100 alabiliyorken dil ve anlatım dersinden kalma tehlikesi yaşadım bu sene. Güzel konu anlatımı olan kitap tavsiyesi yapar mısınız?

Şuan ki 10. sınıfların müfredatı değişti. Muhtemelen sistem de değişecek ,çok kafana takmana gerek yok ki. Bir sürü duyum var meb tarafından resmi açıklanmadıkça daha çook duyum duyacaksın :)

@masterboy Elbette resmi açıklama önemli. Ama zararın neresinden dönersem kârdır sonuçta. Boş boş zaman geçirip ilerde sınavda hüsrana uğramak istemiyorum ve buna niyetim de yok. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim. :)

Kaynak kitaplar hakkında bir sorum olacak. Sayısal dersler için önerinizi dikkate alacağım fakat sözel dersler konusunda yardıma ihtiyacım var. Matematikten 100 alabiliyorken dil ve anlatım dersinden kalma tehlikesi yaşadım bu sene. Güzel konu anlatımı olan kitap tavsiyesi yapar mısınız?
Türkçede kaynak kitabın pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Bilindik bir markanın konu anlatımı kitabını alırsanız yeterli olacaktır. Asıl iş her gün en az 30 soru paragraf çözmek.;) Yalnız paragraf sorularına direk dalma. Nasıl olsa okuduğunu anlama deyip geçme, konu anlatımına bak. Çok yararı olacaktır. Türkçe ile ilgili söyleyeceğim son şey kesinlikle ALES çıkmış sorularına bakman. YGS 2015 Türkçeden beklenmedik bir darbe yemiştim. ALES tarzı sorulardı. Çoğu öğrenci bu soru tarzlarına alışkın olmadığı için yamulmuştu.
Sosyal Bilimlere gelirsek, FEM Simetri Konu Anlatımına bakıp klasik bir soru bankası kitabı bitirirsen yeterli olur.
Bu arada önceki yorumumda YGS' yi baz alarak kaynak önermiştim. Haberin olsun.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.:)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı