YGS - LYS Nasıl Çalışmalıyım?

Okul dersleriyle yürümez diye bir kaide yok. İnanın, üniversiteye geçtiğinizde bu günlere güleceksiniz, gözünüzde büyüttüğünüzün farkına varacaksınız. O yüzden olmaz demeyin, 11.sınıftakiler günlük 1-2 saat ayırıp konuları iyice anlamaya baksınlar. 12.sınıfta da bol bol soru çözün. Sınava girene kadar görmediğiniz soru tipi kalmasın ki sınavda yabancılık yaşamayın.

Ben de 11. sınıf öğrencisiyim. Amacım 11. sınıf bittiğinde 11. sınıfı tam olarak anlamış olmam. Ayriyetten de matematik ygs kursuna gidiyorum haftalık 2 saat. Biraz bilgileniyorum o şekilde. Zaten ygs konusu olan 11. sınıf konuları var. Onlara da bakmış oluyorum. Eğer 11'i bitirebilirsem yazın hızlı bir tempoyla 10 ve 9. sınıf derslerine çalışacağım.

Valla günde 1-2 saat çalışsan gerçekten faydasını göreceksin inan bana konuları öğrenip sonra soru çözmeye bak soru çözmeden olmaz ne kadar konu çalışırsan çalış her zaman konuyu bilsen de çözemeyeceğin sorular olacaktır.

Planlı çalışmak önemli fakat çalışmayı abartıp sınav zamanı geldiğinde tamamen bırakacaksan (tecrübe ile sabittir) ders çalışmayı daha kısa süreli planlamanı, eğer derece yapacak kapasitem var diyorsan biraz daha sıkı çalışıp ygs´yi yaz bitmeden tamamlamanı öneriyorum. Bu sayede sınav senesi ygs´yi daha az eforla halledip asıl kazandıran sınav olan lys´ye hazırlanırsın. 2. bir tavsiye olarak ygs´ye çalışırken çıkmış ales sorularına bakmanı öneririm matematiği çok basittir fakat dil sınavı ygs´ye yakındır mantık soruları da oyuncak gibidir kafayı dinlendirir. 3. tavsiye olarak çevrendeki insanların en yakın arkadaşların dahil sınav konusunda moralini bozmasına izin verme, aynı zamanda ygs´den çıkınca herkes gibi "sınav çok kötü geçti" diyeceksin bu düşünce çok zararlı, biraz sınav konusunda vurdum duymaz ol düşünme bittikten sonra bir daha sınavı. Son tavsiyem kaba taslak olarak ne olacağına karar ver. Mühendis olmak istersen ağırlıklı olarak matematik geometri çalışman gerektiğini, tıp okuyacağım veya bilim adamı olacağım diyorsan fen ağırlıklı çalış. Buraya kadar okuyan arkadaşlar zaten dikkat konusunda 1 0 önde olurlar genelde şimdiden başarılar.

Lise 11.sınıfım.. Bu seneki matematik fizik ve kimyanın müfredatları değişti.Sınava 1 yıl kaldığı ve okuldaki öğretmenlerin de yeterli gelmediğini düşündüğüm için ufaktan bir sınav kaygısı üzerimde yok değil.Ve okul sınavları da 1 hafta sonra başlıyor.Hem Okul derslerimi aksatmadan devam etmem gerektiğinin ve bunun yanında da ekstra olarak YGS konulara başlanması gerektiği ve bu yolla da 9 ve 10.sınıfları tekrar edilmesinin başarı isteyen biri için kaçınılmaz zorunluklar olduğu kanısındayım.BU HUSUSTA BAZI SORULARIM OLACAK:
11.sınıfın kimyası tamamen lys konularından oluşuyor ve bugüne kadar gördüğümüz kimyayla zerre alakası yok, aşırı zor.Bunun için hangi kitabı önerirsiniz?Gidip esen, karekök, palme , fem vs.... 11.sınıf kitabı mı almalıyım yoksa lys kitabı mı almalıyım?Bende fem simetri lys kimya var.Yeterli olur mu?Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
11.SINIF FİZİK İÇİN müfredatta FAZLA bir değişim yok.Konuların çoğu bildiğim kadarıyla lys konusu .Yanlışım varsa düzeltin.Bu ders için hangi kitapları tavsiye edersiniz?11.sınıf kitabı mı alayım.ygs lys kitabı mı alayım?
11.Sınıf Matematik konuları da ağırlıkllı olarak lys konuları... Hangi kaynak kitabı alayım?Ne önerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı