YGS-LYS Kalkabilir!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaldırılması önemli değil asıl önemli olan yerine gelecek sistemin nasıl bir sistem olacağı. Bir söylentiye göre YGS ile LYS tek bir sınav olacağı ancak yılda 3 defa bu sınavın yapılacağı söyleniyor. Yılda 3 tane sınav olacak istediğimize girip girmeyeceğiz. Örneğin birinci sınav Kasım ayında ikinci sınav Şubat ayında son sınav da Haziran ayında yapılacak olsun. Bu üç sınavın konuları aynı olacak ancak sorular farklı olacak normal olarak. Kasım ayındaki sınava girdin atıyorum 9 aldın Şubat ayındaki sınava girdin 12 aldın Haziran ayındaki sınava girip 15 aldın. Hangisini seçmek istiyorsan seçebileceksin. 3 Sınavın hepsine girmek de zorunlu değil. Söylentiler böyle bakalım göreceğiz.

Bugün gördüğüm anlamlı bir görsel.

Türk Eğitim Sistemi.. =D.jpg

Geleceğiniz kimsenin elinde değildir. Saçma sapan konuşmayın. Geleceğiniz sizin elinizdedir!

2009 yılında ben lise son sınıftayken, aralık ayında bize ÖSS kalktı, 4 ay sonra sınavınız var demişlerdi. Bizde haydaaaa dememiz rağmen yapacak bir şey yoktu. Çünkü sadece bize değil, tüm Türkiye için sistem değişiyor. Çalışan adam, bilen adam ha ÖSS olmuş ha YGS LYS olmuş girer ve geçer. Sen kendine güvenmiyorsan zaten sistem değişince de değişmeyince de aynı kalacaksın. Kendi suçunu başkalarına atma.

Ve evet! Bu eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor. Finlandiya eğitim sistemini araştırın bir bakın. Pisa testlerinde en iyi öğrenciler onlar. Bizim sistemimiz çok kötü.

Yanlış anlaşılma olmasın. Dipnot düşeyim. Yerine getirdikleri sistem de nasıl olur bilemiyorum. Ama artık bu eğitim sistemini değiştirmeleri gerekiyor. Umarım adam gibi bir sistem getirirler de eğitim seviyemiz yükselir. Yoksa bizim öğrencilerimiz burnunu çamurdan kaldıramaz. Zaten hepsi haylaz. Yarışı atı gibi koşturuyoruz öğrencileri, okuldaki eğitim yetmiyor(!) dershane, özel ders aldırıyoruz. Dünya'nın neresinde böyle bir şey var bilmiyorum. Okulundaki eğitim yetersiz! Parası olup da özel ders alan, bir yere geliyor. Onun da zaten yok ÖSS olmuş yok LYS olmuş korkusu yok. Adam zaten iyi. Adam zaten biliyor konuları. Olan haylaza oluyor. Ha gerçi ülkeye garson da lazım.

Bu lafların bir kaçınıza dokunabilir. Varsın dokunsun. Zaten saçma sapan mezun oluyoruz. Bir şey öğrenmeden mezun oluyoruz. Eğitim sistemi düzelsin de artık bu öğrenciler kendine çeki düzen versin. Yoksa bu kafayla benim emekli maaşımı veremezler.

Siz, siz olun hep çalışın. Kendinizi geliştirin. Eğitim sistemi sizin derdiniz olmasın. Sizin derdiniz "ben kendimi nasıl geliştiririm" olsun. Japonya'da lisede robot kulüpleri var, gençler robot yapıyor. Ben makina mühendisiyim, ben okulda böyle bir şey görmedim. Gördüğümüz tek şey otomatik kontrol adında bir ders. Orada da pnömatik, hidrolik sistemleri anlatıyorlardı fakat gelin görün ki, deney dersinde minibüs veya otobüs kapılarının tek tuşla nasıl açıldığını öğrenmiştik. Daha ilerisi yok. Bir asistan sistemi kurmuştu anlatmıştı. Bizde gidip o tuşa basıyorduk. Aaa harbiden açılıyor demiştik. Şimdi düşünüyorum da "ulan bu beni neye iter".

Arkadaşlar kendinizi geliştirin. Robot savaşlarına katılın mesela. Ne biliyim, dış ülkeleri araştırın. Yazılım geliştirin. Matematiği iyice öğrenin. Sırf geçmek için öğrenmeyin. Eğitim sistemi gene değişir 2 seneye. Bunu siz daha sonra kafanıza takarsınız. Şimdi gençliğimizi iyi değerlendirin. Beyniniz taze! Alabildiğiniz bilgiyi alın. Lütfen artık şu ülkeyi kalkındırın!!!! Öyle yok sistem değişti yok bilmem ne oldu diyip bahane üretmeyin!

Geleceğim nasıl mı onların elinde? Bunu açıklamam için siyasete girmem gerekiyor, giremem. Öncelikle onu söyleyim. Diğer anlamda geleceğim zaten benim elimde, kimse de alamaz. Sonuna kadar haklısınız buna da hak veriyorum.

Ancak şunu da bilmeniz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği parlak değil, bence. Ülke kalır kalmasına da insanların geleceği, insana insanmış gibi davranmanın geleceği bence hiç de açık değil. Şimdilik bu kadar konuşacağım. Önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

TEOG yerine okul puanı mantıklı. YGS ve LYS için şöyle bir sistem olabilir.

Lise diploma notuna göre girebileceği bölüm ve üniversiteler kısıtlanır.
Burada da tıpkı MF 1 - MF 2 gibi farklı bölümlere farklı ders önceliği verilebilir. Çok da isabet olur.
Ardından üniversiteler kendi sınavlarını yapar. Hem öğrencilerin istedikleri bölüme yerleşmesi daha kolay olur.
Tabii bunun için parayla not veren okullar kapanmalı. Ardından da lise sınavlarına dikkat edilmeli, gerekirse kayıt altına alınmalı.

Çok da zor olmasa gerek.

Öncelikle güzel kardeşim benim,

TEOG yerine okul puanı daha mantıklı demişsin. Bu sistem birden kaldırılırsa "zeki ama çalışmıyor" dediğimiz kişiler boşluğa düşmüş olur. Sistemin bu şekilde (diploma notuyla) gelmesi güzel olur, tamam ancak; birden kaldırılması değil de eski sistemin 4 yıl daha devam edip şuanki 8.sınıfların yeni sisteme hazırlanmış bir şekilde olması gerekiyor. Ancak şuan eğitim sistemimizi Amerika hazırladığından bunu yapacaklarını sanmıyorum, sonuçta onların amacı da zaten sistemi mahvetmek.

Bilmiyorum, bana daha mantıklı bir sistem gibi geldi. 3 şansın var.

Gerçi önceki sistemde daha sonraki senelerde girebiliyorsun. Ama her yıl 3 şans, daha iyi gibi.

Gerçi önceki sistemde daha sonraki senelerde girebiliyorsun. Ama her yıl 3 şans, daha iyi gibi.
3 şansı olan tek biz değiliz. Bu sorun olabilir. Mesela benden zeki biri var ve ilk sınava çalışmadı ama ben çalışarak daha iyi yaptım. İkinci sınava çalışarak beni geçebilir. Bu nasıl bir adalet? Ayrıca ben de bir açıklama buldum.
DKatbwSXUAAcZRa.jpg

Ayrıca @InJustice , belirtmek isterim İngiltere'de insanlar Türklere karşı bayağı ırkçı davranıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı