Geleceğiniz kimsenin elinde değildir. Saçma sapan konuşmayın. Geleceğiniz sizin elinizdedir!
2009 yılında ben lise son sınıftayken, aralık ayında bize ÖSS kalktı, 4 ay sonra sınavınız var demişlerdi. Bizde haydaaaa dememiz rağmen yapacak bir şey yoktu. Çünkü sadece bize değil, tüm Türkiye için sistem değişiyor. Çalışan adam, bilen adam ha ÖSS olmuş ha YGS LYS olmuş girer ve geçer. Sen kendine güvenmiyorsan zaten sistem değişince de değişmeyince de aynı kalacaksın. Kendi suçunu başkalarına atma.
Ve evet! Bu eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor. Finlandiya eğitim sistemini araştırın bir bakın. Pisa testlerinde en iyi öğrenciler onlar. Bizim sistemimiz çok kötü.
Yanlış anlaşılma olmasın. Dipnot düşeyim. Yerine getirdikleri sistem de nasıl olur bilemiyorum. Ama artık bu eğitim sistemini değiştirmeleri gerekiyor. Umarım adam gibi bir sistem getirirler de eğitim seviyemiz yükselir. Yoksa bizim öğrencilerimiz burnunu çamurdan kaldıramaz. Zaten hepsi haylaz. Yarışı atı gibi koşturuyoruz öğrencileri, okuldaki eğitim yetmiyor(!) dershane, özel ders aldırıyoruz. Dünya'nın neresinde böyle bir şey var bilmiyorum. Okulundaki eğitim yetersiz! Parası olup da özel ders alan, bir yere geliyor. Onun da zaten yok ÖSS olmuş yok LYS olmuş korkusu yok. Adam zaten iyi. Adam zaten biliyor konuları. Olan haylaza oluyor. Ha gerçi ülkeye garson da lazım.
Bu lafların bir kaçınıza dokunabilir. Varsın dokunsun. Zaten saçma sapan mezun oluyoruz. Bir şey öğrenmeden mezun oluyoruz. Eğitim sistemi düzelsin de artık bu öğrenciler kendine çeki düzen versin. Yoksa bu kafayla benim emekli maaşımı veremezler.
Siz, siz olun hep çalışın. Kendinizi geliştirin. Eğitim sistemi sizin derdiniz olmasın. Sizin derdiniz "ben kendimi nasıl geliştiririm" olsun. Japonya'da lisede robot kulüpleri var, gençler robot yapıyor. Ben makina mühendisiyim, ben okulda böyle bir şey görmedim. Gördüğümüz tek şey otomatik kontrol adında bir ders. Orada da pnömatik, hidrolik sistemleri anlatıyorlardı fakat gelin görün ki, deney dersinde minibüs veya otobüs kapılarının tek tuşla nasıl açıldığını öğrenmiştik. Daha ilerisi yok. Bir asistan sistemi kurmuştu anlatmıştı. Bizde gidip o tuşa basıyorduk. Aaa harbiden açılıyor demiştik. Şimdi düşünüyorum da "ulan bu beni neye iter".
Arkadaşlar kendinizi geliştirin. Robot savaşlarına katılın mesela. Ne biliyim, dış ülkeleri araştırın. Yazılım geliştirin. Matematiği iyice öğrenin. Sırf geçmek için öğrenmeyin. Eğitim sistemi gene değişir 2 seneye. Bunu siz daha sonra kafanıza takarsınız. Şimdi gençliğimizi iyi değerlendirin. Beyniniz taze! Alabildiğiniz bilgiyi alın. Lütfen artık şu ülkeyi kalkındırın!!!! Öyle yok sistem değişti yok bilmem ne oldu diyip bahane üretmeyin!