LYS Son Sene Değerlendirme

özgürt9c

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Herkese iyi formlar şu an 12. Sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Bu hafta itibariyle YGS sayısal konularını fizik hariç bitirdim. Haftadan itibaren LYS çalışmaya başlayacağım günde 8 saatlik bir çalışma ile LYS'nin sayısal kısmını sınava kadar bitirebilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden sağ olun.

Not: Meslek lisesi öğrencisiyim 11 sınıf bilgilerim berbat durumda. 11. Sınıfın en başından başlaşacağımız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel yoksa, 3 sene düzgün ders çalışılmamışsa günde 8 saat anca yeter ilk 5 bine girebilmek için. Süperzeka vb. olunmadığı sürece tabii.

Dalga geçmek için mi soruyorsun yoksa "çok çalışıyorum herkes görsün" tarzı bir isteğin falan mı var? :D Herhalde biter yav nedir ki?
Çok çalıştığımı göstersem bana ne yararı olcak ki? Neden böyle gereksiz bir davranışta bulunayım. Zaman kavramına gelirsek. Sana göre 8 saat çoktur. Bana göre az. Gerçekten zor bir işte çalışsan ne demek istediğimi anlarsın. İnşaata 40 derece sıcakta kablo kanalı döşe. O hayatı bir gör. 8 saat ders çalışmağı bırak. Üniversiteyi kazanıp okumak için 15 saat calışsan o bile sana az gelir. :)

Çok çalıştığımı göstersem bana ne yararı olcak ki? Neden böyle gereksiz bir davranışta bulunayım. Zaman kavramına gelirsek. Sana göre 8 saat çoktur. Bana göre az. Gerçekten zor bir işte çalışsan ne demek istediğimi anlarsın. İnşaata 40 derece sıcakta kablo kanalı döşe. O hayatı bir gör. 8 saat ders çalışmağı bırak. Üniversiteyi kazanıp okumak için 15 saat calışsan o bile sana az gelir. :)
İyi. O zaman ne duruyon? Çalış.

Günde 8 saat çalışmana şiddetle karşıyım, böyle tiplere de inanılmaz gıcık olurum :)
Günde 8 saat çalışmak demek gerçek hayattan kopman demektir resmen, tamam sınava hazırlan da sen yarın bir gün iş hayatına atılacaksın, sadece soru çözmek ile daha fazla para kazanamıyorsun bu ülkede :)

Yanlış anlama lütfen yalnızca aşırı çalışılmasına, hayatı yalnızca LYS sınavından ibaret görmenize karşıyım. O kadar saat çalışırsan elbette biter konular. YGS sınavından sonra bile günde 8 saat çalışacak şekilde LYS sayısala çalışsan fazlasıyla ama fazlasıyla yeter.

YGS sınavından sonra bile günde 8 saat çalışacak şekilde LYS sayısala çalışsan fazlasıyla ama fazlasıyla yeter.

Hedefi yüksek biri tüm konuları bitirip 2. tekrarını yapmıyorsa eğer, 3 ayda 4 senenin konuları tamamını anlayarak bitiremez. Kimyayı bitirse fizik kalır, matematiği bitirse geometri kalır ki zaten hepsi paralel gitmek zorunda ve konu çalışmasının yanında deneme sınavları yapmalı.

Konu sahibinin gözünü korkutmak için söylemiyorum ama üniversite sınavı hedefi yüksek olanlar için ciddi bir iş ve LYS 3 ayda bitirilecek bir sınav değil kesinlikle. Ama söylediğin tempoyla gidersen istediğini elde edebilirsin.

8 saat çalışılır mı diyenler iyi fen liselerine, tıp fakültesi öğrencilerine (özellikle son sınıflara) ve Türkiye'deki üst düzey mühendislik fakültelerinin öğrencilerine baksınlar. Pek çoğu sandığınız gibi "inek" değil. Çalışmadan bir şey elde edilemeyeceğinin farkındalar sadece.

Günlük 8 saat çalışma gibi bir durum olağandışı bu tempoyu LYS'ye kadar devam ettiremezsin. Araya yazılıların girecek birkere. Eee 2 ay sonra YGS konuları bi bakmışsın uçmuş hadi bide ona dönüyüm. Aha bu seferde türevde 0/0 belirsizliğini unuttun. E noldu şimdi herşey birbirine girdi. Ben yazın YGS'yi bitirdim sene boyunca LYS çalışıyım her yiğidin harcı değil. YGS'ye girene kadar aralarında iyi bir dağılım yapman lazım ki çorba olmasın bütün konular. Ancan YGS'den sonra LYS'ye tam konsantre çalışabilirsin ki ben 12. Sınıf için günde 8 saatlik tempoyu abartı buluyorum. Okula ne ara gitcen dershaneye ne ara gitcende evde 8 saat çalışcan.

Günlük 8 saat çalışma gibi bir durum olağandışı bu tempoyu LYS'ye kadar devam ettiremezsin. Araya yazılıların girecek birkere. Eee 2 ay sonra YGS konuları bi bakmışsın uçmuş hadi bide ona dönüyüm. Aha bu seferde türevde 0/0 belirsizliğini unuttun. E noldu şimdi herşey birbirine girdi. Ben yazın YGS'yi bitirdim sene boyunca LYS çalışıyım her yiğidin harcı değil. YGS'ye girene kadar aralarında iyi bir dağılım yapman lazım ki çorba olmasın bütün konular. Ancan YGS'den sonra LYS'ye tam konsantre çalışabilirsin ki ben 12. Sınıf için günde 8 saatlik tempoyu abartı buluyorum. Okula ne ara gitcen dershaneye ne ara gitcende evde 8 saat çalışcan.

Son sene okulda özellikle sözel ders hocaları öğrencileri serbest bırakır çalışmaları için. Her lisede yaparlar mı bilemem tabi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı