YGS sanıldığından kolay mı?

ipucu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bu yıl sınava gireceğim. Şu an YGS matematiği yarıladım sayılır. Konu çalışırken, ilk olarak konunun temelini alıyorum, daha sonra soru çözümleri dinleyip kafamda oturtuyorum ve çıkmış sorularını çözüyorum. Fakat gittiğim dershanenin konuşma grubunda arkadaşlarımın attığı sorular açıkçası çok zorlayıcı ve uzun sorular.

Arkadaşların attıklarının aksine çıkmış sorular cidden herkesin yapabileceği normal fakat dikkat isteyen sorular, çözerken büyük bir sıkıntı yaşamıyorum lakin arkadaşlarımın attıklarını çözemiyorum, çözmekte zorlanıyorum. YGS'ye çalışma mantığım kötü mü? Çok daha zorlayıcı sorulara mı çalışmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu iyice anladıktan sonra elinden geldiği kadar çok soru çöz. Farklı kaynaklardan deneme çözmeni tavsiye ederim. Çok zor soru çözmek senin seviyeni artıracağını düşünüyorum. Çıkmış soruları çözmek iyi olur. Sınav mantığını kavramana yardımı olur.

Konuyu iyice anladıktan sonra elinden geldiği kadar çok soru çöz. Farklı kaynaklardan deneme çözmeni tavsiye ederim. Çok zor soru çözmek senin seviyeni artıracağını düşünüyorum. Çıkmış soruları çözmek iyi olur. Sınav mantığını kavramana yardımı olur.

Öyle yapıyorum, bulabildiğimce fazla soru tipi bulmaya çalışıyorum.

Kolay deseler de sen zormuş gibi çalış. Kolay diye rahatlık yaparsan olmaz (y)

Hocaların söylediğine göre değişen müfredat, çıkarılan konular taşları yerinden oynatmış. Prensip olarak kolay olmasını pek tercih etmem seçiciliği azalır ama işin aslını mart ayında göreceğiz.

YGS'de öyle zor sorular çıkmaz. Konuyu ve çıkmış soruları çöz geç. LYS odaklı çalış, orada zorlayıcı sorular var. YGS'de konuları çalış ve soru bankasından o konuya dair tüm soruları çöz öyle ilerle. Artan vakitleride LYS'ye ayır. İstersen daha önceki çıkmış olan YGS sınavlarının çözümlerine Youtube'dan bakabilirsin ve ne kadar kolay olduğunu görebilirsin. Bunları hedefinin 430+ olmadığını düşünerek yazdım.

Birde hangi sorulara zor dediğini bilmeden yazdım. Soru tipini bilmediğin için soru zor diyorsan durum farklı. Soru bankasından soru çözmen gerekir.

Geçen yıl bende matematikte öyle yapamıyordum ama matematiği bile ezber hale getirmişler. Konuyu değil soru tipini öğreneceksin bazı konularda.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı