YGS'de sadece sayısal yapsak olur mu?

sucuktoast

Centipat
Katılım
26 Mayıs 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben sayısal bölüm istiyorum ve şöyle bir sorum var gidecegim okul sadece sayısal puanına mı bakacak yoksa genel ortalamaya mı? yani sadece AYT'de sayısal dersler TYT'de sayısal dersleri yapsam olur mu?
 
TYT'de sadece sayısal dersleri yaparsan olmaz. Temel yeterlilik sınavı olduğu için hepsini çözmen gerekiyor. AYT'de sadece alanını çözersin. Sistem değişmediyse böyle her dakika değiştiği için bilemiyorum. Ayrıca gideceğin üniversite senin puanına bakmaz o sistem öyle işlemiyor. Sen TYT'de tüm soruları çözer gerekli puanı alıp barajı geçersen AYT'ye girebilirsin. AYT'den istersen tüm soruları çözebilirsin önünde bir engel yok fakat süren yetmez bu yüzden sadece alanını çözmen gerek tüm olaylar bittiğinde tüm alanlar üzerinden puanın ve sıralaman ayrı ayrı ortaya çıkar tabii ki alan derslerini çözeceğin için o bölümde daha önde olacaksın ve listeden sana uygun üniversiteleri tercih listene ekleyeceksin sonuç olarak boş yer kaldıysa ve sıralamada bir değişiklik olmadıysa gireceksin.
 
Son düzenleme:
Yani TYT'de tüm dersleri yapıp AYT'de sadece sayısal dersleri yapacağım. Cevaplarınız için teşekkürler. Sınava 1 yıl 1 ay kaldı. Umarım 330 gibi bir puan alırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı