Yiğit'lik nedir?

Yine konu başlığıyla konu içeriği alakasız, yiğit nedir ve nasıl olunur olarak sorulmuş. Yiğitliğin tanımını yapmışsın evet, nasıl olunur dersen biraz oyunculuğa girer. Yiğit kişi zaten yiğittir, cesaretini bir yerden alma veya bir yiğitliğe giriş yapma ihtiyacı duyuyorsa tasmalı köpekten farkı yoktur zannımca. Hamur meselesi yani kısaca.

O halde sultan IV. Murat han da mı tasmalı hocam? Yiğit birisi iyiden yana olduğu için tasmalı tabiri biraz daha kötûden yana olanlar içindir hocam.(kullanîlîr) yine de cevabınız ve görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Heroes'un bir bölümü vardı bu konuyla ilgili aklıma gelince düzenleyeceğim bu mesajımı.
Hocam o halde sonradan öyle olan IV. Murad han da mı dediğiniz gibi tasmalı?😃 görüşünûzü ve cevabinizi bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Ama sanki bu benzetme olmadı gibi. Sonuçta Yiğit olan biri iyiden yana olur. Tasmalı dediğimiz sanki biraz kötü taraftaki insanlar icin kullanılır gibi. Gene de görüşünüze saygî duyar ve teşekkür ederim saygıdeğer ağabey/kardeşim. 👍
Üstat halkına herhangi bir demokratik hak vermeyi ısrarla reddeden, Anadolu'yu ve halkını daima ikinci sınıf olarak gören, ilk dönemlerini istisnai tutarak söylüyorum çağının gerisinde kalmış ve iltimasın, yozlaşmanın en feci dönemlerini yaşamış bir monarşiye neden bu kadar hayransın? Öldüresiye vergi vermek ve demokratik haklarından mahrum olmak neden bu kadar tatlı? Yani mesela gaddar ve sert olmasıyla ünlenmesi neden o figürü senin için daha çekici yapıyor? Müzik ve sanatta çok güzel işler başaran gerçekten yenilikçi olan III. Selim gibi padişahlar da var ama neden hep bir güçlüye özenme?

Son düzenleme:
Hocam ben yalnîzca osmanlıya değil Orta Asya'da kurulan devletlerin tamamına hayranım. O zamanlarda demokrasi kavramı olmadığı için nasıl bugün demokrasi iygunsa o zamanlarda da tüm dünyada monarşi ağırlıklî politika vardı hocam. Evet devletimiz maalesef bazı yerlerde kendimi halkını kötü görmüştür ama her yerde değil örneğin fethedilen bölgelerin tûrkleşmesi için o bölgeye türkmenler gönderilir ve türkleşmesi sağlanırdı hocam. Yani her bakimdan küçümsemiyordu. Kimi kaynaklarda devletin vezir vs gibi ûst birimlere devşirmeleri getirmesinin nedeni ise biz türklerin hareketli ve göçebe olduğundan ötürü isyan önlemek amaçlı diye duymuştum. Hocam ben III. Selim Han'a da saygı duyarım. Sanat ve bilim de çok önemlidir. Fakat devletin zora girdiği zamanlarda gaddarlık aslında o otoriter yönetim için ve devletin o zaman ki bekası için o dönemin ve o gûnkû hal için gerekliydi hocam yani devletimizin devamı için. O yûzden o zaman ki şartlara göre yorumlamalîyíz diye dûşûnûyorum. Demokrasi haklarından da memnunum hocam zaten ama geçmişte de genel yönetim monarşiydi. Ve devletimiz bizi o gûnlerde o zaman göre epeyce iyi temsil etmişti bence. Hoş görû olsun vs. ama bu zamanda demokrasi gibi bir yönetimin tanıdıģı haklar yanında monarşiyi desteklemek yanlış olur tabii ki. O yûzden de ulu önder atatûrk ve silah arkadaşlarına da böyle şanlı bir ülkeyi milletimize miras bıraktıkları için şanslıyız hocam. Sevgiler ve saygılarla.

@bakkalagidenkardes hocam size ithafen yazdım. Sevgi ve saygılarla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı