Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnançlı bir kimse ailesiyle gireceği yeni bir yılı ufak tefek atıştırmalıklar ile kutlayabilmesi bile haram mı? Diğerleri yılbaşını içkiyle ya da da kötü olacak başka şeylerle kutluyorlar diye mi? Din adı altında da bir sürü ahlaksız işler yapılıyor da.

"Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. " Bu söz günümüzde her yere çekilebilir. Gittikçe dijitalleşen dünyada her şey parmaklarımızın ucunda ve herkes kimin ne yaptığını merak ediyor görüyor ve birbirine benzemeye çalışıyor. Hep kafirlere benzemekten imtina ediliyor da sözün sahibi kavim olan araplara benzemek istemeyen Türk'ler, farslar, boşnaklar, pakistanlılar yani arap olmayan müslüman kavimler ne olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes Yılbaşı kutlamanın neden haram olduğunu sormuş bu durumu şöyle özetleyeceğim.
Yılbaşı ağacı noel baba gibi noel sembolleri kullanılırsa zaten haram olur çünkü Hz.Muhammed şöyle diyor: "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır." Yani insanlara yılbaşı haram değildir diye itelemeyi bırakın. İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz bu kadar basit.

Kutlamam ama kutlamayı severim sevmem gibi bir görüşüm de yok. İsteyen kimseye zararı dokunmayacak şekilde istediği gibi kutlasın uzaktan bakar gülümserim, kutlamayana da sesim çıkmaz.

Kutlamama sebebim özel gördüğüm bir olay olmaması. Sevgililer günü bilmemneler günü gibi yılbaşı da özel bulduğum bir gün değil zira ertesi sabah uyandığımda son hayatıma devam edeceğim, takvimde değişen sayıdan başka bir şey değil benim için. Kutlayanlar da kendince eğleniyor ben de uzaktan bakıp gülüp geçiyorum.

İşi dine vuran insanları katiyen anlayamıyorum, ha müslüman ha ateist ha hristiyan. Kutlanan gün ortak, yapılan eylemler benzer. Kimsenin kimseye karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum. Kutlayan dinsiz kutlamayan da dindar değildir benim için. Yani nolursunuz dininizi kendiniz yaşayın, kimseye de karışmayın. İste kutlar ister kutlamaz size ne? Bu dindarım diye kutlamayan kesimin büyük çoğunluğu bu eğlenceye sahip olmaması ve olamayacak olmasıdır, bir nevi kıskançlık bana kalırsa. Kutlayıp dini küçümseyen, kutlamayana çomar diyen kesim ise kendini bir halt sanmaktan başka bir şey de değil.

Yılbaşı kutladı diye medeni uygar, kutlamadı diye geri kafalı çomar. Diğer tarafta ise yılbaşı kutladı diye dinsiz kafir, kutlamadı diye cennetten kombine bilet almış dindar.

Zaten insanları kategorileştirdiğimiz sürece bizden bir halt olmayacak.

Herkes yılbaşı kutlamak zorunda değil, ben kutlamıyorum da. Cidden ilginç kimseler var, insanların dini sebeplerle kutlamayabilir bu normaldir bunu da kimse yargılayamaz.

Ben kutlarım. Hatta kutlamayanlara inat gözlerine soka soka kutlarım. Yeni yıla giriyoruz, sevinmeyelim mi? Normal gün gibi mi geçirelim?
Gözüne sokunca eline ne geçiyor acaba? Kutlamayan adamın umrunda bile olmaz zaten. Kendi dünyanda nasıl da karşıdakini moralini bozmaya çalıştım diyip kendini kandırırsın. Gidişat olarak takvime baktığımda oranın 31 Aralık iken 1 Ocak olması dışında bir şey göremiyorum.

Din takintili olup kutlamayanlara anlam veremedigim gibi.
Bu yil ayricalik yapip agac susleyecegiz. Sirf dindoslar haram dedigi icin inat. Bu da agacimiz ve pisilerimizden biri. Kerata agactaki suslere ziplamaya bayiliyor.
Sen anlam veremiyor olabilirsin zaten beklemiyorum da buna kimsenin kendi isteklerini tatmin diyorlar. Ağacınıza bakıp bakıp şimdi üzülebilirsiniz zira bir dine inananların ve kutlamayanların yılbaşı kutlamaları umrunda olmadığı gibi sizin ağacınız yine kimsenin umrunda değil. Size ve sizin düşüncenizle eve ağaç koyan kimselere sadece bir gün için yaptıkları doğadaki ağaç kesimlerinde iyi başarısızlıklar diliyorum.

Başlık zaten değişik. "Yılbaşı kutlamayan insanlar" diye başlık olmaz. O halde kutlamayanlar da bir başlık açsın "Yılbaşı kutlayan kimseler" diye. Bu uzaktan okununca bildiğiniz manasız ve boş bir sınıflandırma gibi geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…