Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Göklerden gelen bir karar var" dedikleri bu mu yoksa🤣
Elinde gavurun telefonu, bilgisayarı sattıkları her şeyi alıyor tepe tepe kullanıyor. Yıl başı mı? Tövbe haşa. Nick Thor. Valhalla'dan geliyor. Gelde çıldırma.
Düzeltme: Bu vallaha diye okumazsa bende bir şey bilmiyorum.

Eminim ki burada kimse dine karşı değil, bende değilim. Bazılarının yaptığı iğneleyici ya da atıflar fitili gerçekten ateşleyebiliyor, atıfta bulunmadan iğnelemeden "Ben inançlı biri olduğum için kutlayamam ama diğer kutlayanlara saygı duyarım kendi tercihleri" derse, kimse bu yorumu yapan birine karşı çıkmaz ama durum böyle olmayınca bazıları fitili ateşliyor gerçekten.

Yani cidden bazen konulara denk geliyorum daha başında adam yazmış "Dine girmeden yorumlayın"o konular genelde 3.sayfada kaos ortamına dönüyor bu her yerde böyle. Dediğim gibi insanların aklı var beyni var düşünebiliyor ister kutlar, ister içer buna bu kadar başka insanların karışması saçma herkesin aklı kendine.
Ayrıca lütfen artık "Dine girmeden" diye söyleyen insanların konularını başka yerlere çekmeyelim.
Elinde gavurun telefonu, bilgisayarı sattıkları her şeyi alıyor tepe tepe kullanıyor. Yıl başı mı? Tövbe haşa. Nick Thor. Valhalla'dan geliyor. Gelde çıldırma.
Düzeltme: Bu vallaha diye okumazsa bende bir şey bilmiyorum.

Çok haklısın. Çünkü karşılıklı hoşgörü maalesef kayboluyor böyle konularda bir süre sonra. Benim kafamı kesmek isteyen mücahitler oldu burda sen ne diyorsun:)

İnsanlar yılbaşı ile noeli karıştırıyor. Ülkemizde her yerde noel baba şapkası, kıyafeti, süslü çam ağaçları falan var. Bunların bizim bildiğimiz anlamdaki yılbaşıyla alakası var mı ki? "Merry Christmas" tabirinin bizim yılbaşıyla bir ilgisi var mı? Hristiyanların peygamberlerinin doğumunu kutlamak için yaptıkları şeyler değil mi bunlar?

Ülkemizde her yerde noel baba şapkası, kıyafeti, süslü çam ağaçları falan var. Bunların bizim bildiğimiz anlamdaki yılbaşıyla alakası var mı ki?
Sorun burada zaten. Hristiyanlar da şikayetçi bu durumdan. Bunlar yılbaşı süsü değil noel süsü diyorlar. Yanlış kullanılıyor diyorlar.

İnsanlar yılbaşı ile noeli karıştırıyor. Ülkemizde her yerde noel baba şapkası, kıyafeti, süslü çam ağaçları falan var. Bunların bizim bildiğimiz anlamdaki yılbaşıyla alakası var mı ki? "Merry Christmas" tabirinin bizim yılbaşıyla bir ilgisi var mı? Hristiyanların peygamberlerinin doğumunu kutlamak için yaptıkları şeyler değil mi bunlar?
Yılbaşı yani miladi takvim zaten İsa‘nın doğumu ile başlar. Bu yüzden milattan önce yerine İsa‘dan önce diye geçtiğide olur. Ama insanlar bunu yeni yılın gelişi olarak kutlar. Yılbaşı kutlamak da Noel kutlamak da benim hakkımdır. Noel babalardan ve çam ağaçlarından mı rahatsız oldun?

Tecavüz/Zina ne demek? İkisi niye bir yerde? Bana evlilik öncesi cinsel ilişkiyi yasaklayan bir kanun göster? Kesin olarak etik dışı olduğunu neye dayanarak öylüyorsun onu da merak ediyorum.

Gençlerin bir sıkıntısı yok. Yobaz düşüncelerinden doğan kuralları onlara dayatmaya çalışıyorsun, sorun sende.
Anlı olsa öpülecek bir yorum. "Kim namus ve ahlâk şövalyeliği yapıyorsa, Bilin ki en namussuzu o' dur." -Friedrich Nietzsche

Yılbaşı yani miladi takvim zaten İsa‘nın doğumu ile başlar. Bu yüzden milattan önce yerine İsa‘dan önce diye geçtiğide olur. Ama insanlar bunu yeni yılın gelişi olarak kutlar. Yılbaşı kutlamak da Noel kutlamak da benim hakkımdır. Noel babalardan ve çam ağaçlarından mı rahatsız oldun?

Yalnızca soru sordum. Yargılama yapmadım. Ofansif algılamaya bu kadar müsait olursanız bu saçma kavgalar ve tartışmalar asla son bulmaz.
Ben her türlü dini bayramın topluma yedirilmesinden hatta ve hatta başka toplumların bunu başarısız bir şekilde taklit etmesinden rahatsız olurum zaten. Hele %99'u müslüman diyen bir toplumun hristiyan bayramını yılbaşı yaftası adı altında kutlamasına da yalnızca ağzımla da gülmem yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı