Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farklı görüşlere sahip diye kimseye kafir cehennemlik vs demedim arkadaşım.Aşırı dinci değilim sadece normal seviyede müslümanım.Farklı görüşlere açığım eğer mantıklıysa.YOBAZda değilim.
Ahlak bekçiliği yapan arkadaşını savunmandan mantığa ne kadar uzak olduğunu görebiliyorum. Ben tekil olarak söylemedim onları zaten fark ettiysen çoğul kullandım. Senin dinine göre zaten kafir, cehennemlik, günahkar ve kötü insanlarız, sadece inançsızlıktan.

Sen desen ne olur Allah mısın kardeşim sen? Sanane yahu elalemin dininden? Adam put dikmiş evinde belki puta tapıyor. İslamda yeri yokmuş. Nickin Thor gelmişsin fetva veriyorsun burada. Bak konuşturma beni daha fazla.
Mitoloji seven müslüman olamaz mıııı? Adamların dininden bana ne zaten. Cami'yi süsleyenlere laf ediyorum ben.

Ahlak bekçiliği yapan arkadaşını savunmandan mantığa ne kadar uzak olduğunu görebiliyorum. Ben tekil olarak söylemedim onları zaten fark ettiysen çoğul kullandım. Senin dinine göre zaten kafir, cehennemlik, günahkar ve kötü insanlarız, sadece inançsızlıktan.
Senle tartışmaya girmek istemiyorum ikimizde ikna olmayacağız.

Yılbaşı kutlamayan insanlar genelde fanatik dinci olur ve maalesef Noel ile Yılbaşı kutlaması arasındaki farkı anlayamayacak kadar gözlerine perde inmiştir.
Ne alaka fanatik dincilikle? Ben kutlamıyorum. Fanatik dinci olduğum anlamına gelmiyor ne yazık ki. Tespitin çok yanlış dostum.

1577570189832.png

@Wake up Samurai kafandaki kutlama tasviri nedir de kafayı duvara sürtüyorsun anlamadım. Her yılbaşını kutlayan ağaç dikip hindi kesip bira şampanya içip dansöz izlemiyor söyleyeyim de. Ben noel kutlamam yılbaşı kutlarım yeri gelir kutlamam. Neyi nasıl kutladığım ve niye kutlamadığımda kimseyi ilgilendirmez.

Bu zamana kadar hiç kutlamadım bu sene yine kutlamam herhalde bir tek tombala oynarım ailemle o kadar.

Yılbaşı kutlamaları öyle sanıldığı gibi temiz değil. İçki, kumar, zina gibi günahlar birçok yerde işleniyor. Allah'ın haram kıldıkları bir özenti ya da arkadaş çevresinden dışlanmamak nedeniyle göz ardı ediliyor. Eğlence adı altında ahlaksızlığın en kötüleri yapılıyor. Bir mü'min de peygamberimiz'in (a. S. V) "kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. " Sözünü ayaklar altına almayıp; takvasıyla "ben bunlar gibi olamam" demesi gerekir. Allah'ın olmadığını, hesap gününün olmadığı söyleyen ve buna inanan bir kişi için elbette bunlar bir anlam ifade etmiyor. Peki biz müslümanlar için? Allah'ın karşısına bu günah sütunlarıyla çıkınca söyleyecek ne bulacağız? Biliyoruz ki her geçen yıl sermayemizi tükenip gidiyor. Bunu mu kutlayacağız? O gün "keşke" dememek için Allah'ın haram kıldığı böyle kutlamalardan hepimiz uzak durmalıyız. Bu yılbaşına girerken geçen bir yılımızı düşünmeliyiz ve tefekkür etmeli ve kendimizi hesaba çekmeliyiz. Namazları kılıp, ramazan oruçlarını tuttuk mu? Birinin kalbini kırdık mı? İşlediğimiz günahlara tövbe ettik mi?

Son sözü de istiklal şairi mehmet akif ersoy'a bırakalım.

Ya rab! Böyle mi olacaktı, benim cennet yurdum?
Baktım da etrafıma yalnızım, ağladım durdum.
Bir mânâ veremedim, şu milâdî yıl başına!
Şaştım da kaldım, müslümanların vah telaşına!
Çevirdim başı mı, nereye ettimse bir nazar.
Gördümki, noel için hazır, yer-yer çarşı-pazar.
Haykırmak gelmişti içimden, seslendim millete.
Heyhat! Duyuramadım, ne âhmed'e ne mehmed'e.
Ey âlem-i islâm'ın baş tacı, büyük Türkiye!
Mukaddesatı unuttun, Avrupa diye diye! .

yurdumu işgal eylemiş, şu garbın safsatası, kiminin maymunu var, kiminin "noel babası! "
Anladım, zaman geçmekte bugün dünden de beter.
Kim bilir? Yarın ne hâle düşecek bu şaşkın beşer.
Kulaklar tıkanmış, gözlere çekilmiş perde.
Nankör adam, fazilet arıyor geçmiş giderde.
İslâmdır bu Vatan'ın dini, kitabı kur'an-ı kerim'dir.
Müslümanın bayra mı, ramazan ve kurbandır.
Kalamaz bu böyle fatihin, yavuzun diyarı, noel kutlamada, geçerek hristiyanları. .

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı