Yılda yaklaşık 18 bin km yapmış Egea alınır mı?

Motordan yana sorunun yoksa niye km'yi dert ediyon o zaman? Adam yağ yakıyor demiş benzin yakıyor dememiş, yağ yakması kötü bir şey diyor.

790 bin TL nasıl çöp edilir adlı çalışma tebrikler.
Yağ yakma konusunda her kafadan ayrı ses çıktığı için onu kendim deneyip göreceğim, her önüne gelen motoru kötülüyor diye motora çöp gözüyle bakıp neden km yi göz ardı edeyim saçma bi görüşte bulunmuşsun

2021 model 1.4 Egea 68 binde alınır mı? LPG'li.
Kilometre gayet iyi bence (kendi açımdan), şahsen biz 6-7 ayda 15k yı devirmek üzereydik kendi aracımızda😅

Motordan yana sorunun yoksa niye km'yi dert ediyon o zaman? Adam yağ yakıyor demiş benzin yakıyor dememiş, yağ yakması kötü bir şey diyor.

790 bin TL nasıl çöp edilir adlı çalışma tebrikler.
Katılıyorum şahsen o fiyatlara 1.3 Multijet bulunur 70k km yerine 100k km lerde tahminimce bulunur aynı fiyatlara ve kesinlikle 1.3 çok daha performanslı 1.4 e göre.

Atmosferik motorlarda illa ki bir miktar yağ yakma olur, bu çok abartılacak bir şey değil. “Gitmiyor” diyenler var; Şahin’den Doğan’a geçiyorsanız gidişi de güzel olur ama atmosferik 90 HP bir arabadan çok fazla performans beklememek lazım. Geçen 1.3 Mjet Lounge paket versiyonuna binme fırsatım oldu, gayet konforlu ve güzel bir araçtı. Alınmaz demem, otobüsten iyidir. Ayrıca motorinin litresi 55-56 lira, benzinin litresi 52-53 lira civarında, LPG ise 27-28 lira civarı. Dizel şehir içi için çok da uygun olmuyor. Yani 1.4 motorun atmosferik olmasını dert etmezseniz güzel bir araçtır. 800 bin TL’ye Egea alır mıyım, tartışılır; ama alan birisine “neden aldın” da demem. Ayrıca piyasası çok hızlı, beğenmezsem 5-6 ay biner satarım. Sorunuza gelecek olursak, ortalama sürücüler yılda 10-20 bin km arası yol yapıyor; bu km ideal sayılır. Easy/Easy Plus yerine Urban ya da Lounge tercih etmenizi tavsiye ederim, yalıtım gibi konularda fark oluyor. Easy paket şirketler için yapıldığından yalıtım gibi kritik konularda biraz daha zayıf kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı