Yıldırım düşmesi sonucu modemdeki hasar

Cnr_als

Hectopat
Merhaba. Bu aralar bu olayları çok duydum. Bu akşam üzeri gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verilmişti ve bizim evin yakınlarında yıldırım düştü ve bundan elektrikli eşyalar etkilenmiş midir? Mesela modem açıktı ve yandı, prizden cızırtı ses geldi. Aynı prizde bilgisayarın monitörün fişleri takılıydı ama sadece modem çalışır vaziyetteydi. Bilgisayar kapalıydı etkilenmiş midir? Bilgisayarı açıp denedim sıkıntı yok fakat herhangi bir elektronik parça hasarı olmuş olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu aralar bu olayları çok duydum. Bu akşam üzeri gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verilmişti ve bizim evin yakınlarında yıldırım düştü ve bundan elektrikli eşyalar etkilenmiş midir? Mesela modem açıktı ve yandı, prizden cızırtı ses geldi. Aynı prizde bilgisayarın monitörün fişleri takılıydı ama sadece modem çalışır vaziyetteydi. Bilgisayar kapalıydı etkilenmiş midir? Bilgisayarı açıp denedim sıkıntı yok fakat herhangi bir elektronik parça hasarı olmuş olabilir mi?

Olmuş da olabilir olmamış da. Eğer donanımınız kaliteliyse birşey olmaz.

İyi PSU'larda onun koruması oluyor ancak dandik PSU'ların pek bir şansı yok. Modemlerde koruyucu devreler çok minimal olduğu için kallavi modeller dışında onlar ilk fireyi verenler oluyor.

PSU'm kalitesiz bir PSU, her işimi bıraktığımda fişi çekiyorum. Kendimce önlemler alıyorum. :)
Ben de normalde çekiyordum. Fakat bu seferliğine boşluğumda bulundu.
İyi PSU'larda onun koruması oluyor ancak dandik PSU'ların pek bir şansı yok. Modemlerde koruyucu devreler çok minimal olduğu için kallavi modeller dışında onlar ilk fireyi verenler oluyor.
PSU markam FSP 250w WATT değerleri düşük olmasının sebebi ise yüksek bir sistemim yok bana yetiyor GT 730 INTEL Pentium bir sistemim var. Yettiğini düşünüyorum fakat bu olay olunca tereddütlendim
Ya şimdi fiş takılıydı fakat bilgisayar açık değildi. Modem işi bitti ama bu bilgisayara bir şey olmamasını isterim dediğim gibi çalışır vaziyette değildi güç dağılımı falan yoktu. Ama ne mi olur bilemem. Bu pandemiden dolayı yeni sistem de alamam. Açıkçası korkuyorum inşallah bir şeyi yoktur delikanlının 7 senedir benimle aynı yerdeyiz beraber yaşadık. Beni bırakmaz hemen :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı