Yıldırımdan etkilenmeyen modem var mı?

Frknhrmnc

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen gün yıldırım düşmesi sonucu modemim yandı ve çalışmaz hale geldi yeni bir modem almam gerekiyor. Gelecek sefer aynı olayı yaşamamak için ne yapabilirim. Nasıl bir modem tercih etmem gerekiyor.

Yıldırımdan etkilenmeyen modem diye bişey duymadım ama Airties modemlerin voltaj düşmesi-yükselmesi gibi durumlara dayanıklı olduğunu biliyorum. Ayrıca modemi iyi marka bir akım koruyucu priz ile kullanırsanız bir nebze olsun koruma sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.

Yıldırımdan korunmak için evinizin elektrik tesisatına kaçak akım rölesi taktırmanızın fayda sağlayacaktır. Bulunduğum bölgeye yıldırım düştü. Komşuların tesisatın daki röleler enerjiyi hemen kesmiş, herhangi bir cihaz zarar görmemiş benim ise access pointim bozulmuştu.

Yıldırımdan etkilenmeyen modem diye bişey duymadım ama Airties modemlerin voltaj düşmesi-yükselmesi gibi durumlara dayanıklı olduğunu biliyorum. Ayrıca modemi iyi marka bir akım koruyucu priz ile kullanırsanız bir nebze olsun koruma sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.
Önceki modemimde Airties 5343'tü akım korumalı priz almayı planlıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon hattına takılan akım koruyucular var. Bir ucu topraklama hattına bağlanıyor, onlarıda araştırabilirsin.

Modemi direkt olarak yıldırımdan korumanın bir yolu yok. Çünkü modemi bozan şey, dsl hattındaki yüksek akımdır. Kötü havalarda modemdeki dsl jakını çıkartmak çözüm olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı