Yıllar geçtikçe neden bilgisayarın performansı düşer?

Gönderiyi düzgün okudum ve gönderinden de teknoloji geliştikçe bilgisayarın performansı düşer diyorsun. Bilgisayarın performansının düşme sebebi de yeni teknolojilere karşı yetersiz kalmasıdır. Bilgisayarın düzgün ya da düzgün çalışmaması için ortada bir sebep yok. Teknoloji sürekli gelişen bir şey ve cihazların, aletlerin teknolojiye karşı yetersiz kalması oldukça normaldir.

Gönderiyi düzgün okudum ve gönderinden de teknoloji geliştikçe bilgisayarın performansı düşer diyorsun. Bilgisayarın performansının düşme sebebi de yeni teknolojilere karşı yetersiz kalmasıdır. Bilgisayarın düzgün ya da düzgün çalışmaması için ortada bir sebep yok. Teknoloji sürekli gelişen bir şey ve cihazların, aletlerin teknolojiye karşı yetersiz kalması oldukça normaldir.

İkisi de aynı şeyi diyorlar ama farkında değiller.
-Keloğlan

@333365, en iyisi olayı mizahla anlatayım. Çünkü anlamıyorsun. Bu sefer anlayacağını umuyorum.

Ben -> Bazı insanlar "yıllar geçtikçe bilgisayarın performansı düşüyor" diyor. Aslında düşmüyor, sistem yetersiz kalıyor.
Sen -> Hayır, bilgisayarın performansı düşmez. Yalan söyleme! Sistem yetersiz kalır.

@SadeceBirİnsanAHuman kanka sen mizah yapma ya. Demek istediğini normal şekilde anlatır mısın? Konuyu okuyan herkes anlayabilsin.
Burada ben "performans düşer" diyenlere gönderme yapıp olayı anlattım. Sen de bundan dolayı yanlış anladın. Başlığı okuyup yorum yapmak hataya sebep olur. Yazıyı tam okuduğun halde hata yapıyorsan anlamamışsındır. Buradan şunu anlıyoruz ki anlatım tarzı büyük bir önem arz ediyor. :)

Yani demek ki yanlış anlatıyorsun, doğrusunu anlat da öğrenelim, demek istediğini anlayalım diyorum.

Evet. Farklı bir konumda da değindim buna. Konu altından dikkat çekmek istediğim mesaj:
Bunun en temel sebebi aslında önceki donanımlar ile güncel donanımlar arasındaki fark. Geliştiriciler bunlara güvenerek bu hamleleri yapıyor. Gereksiz mi? Kesinlikle.

Donanım yazılımı, yazılım donanımı kovalıyor. Ya bi' salın ya, herkes sizi mi kovalayacak?

Şöyle bir durum var, mesela Microsoft bir güncelleme getirecek ve bu donanımlarınızı zorlayacak. Bir yerden sonra siz yeni bir donanım alacaksınız ve parçacıya kazandıracaksınız. Sonrasında virüslerden korunmak için bir de antivirüs vb. alacaksınız ve bu sayede hem Windows'a hem antivirüslere kazandırmış oluyorsunuz. Kullanıcı ne kadar fazlaysa bu tür şeyler çok oluyor maalesef.

Termal macunu değiştirdiğimizi varsayarsak;
i7 3770K, GTX 560, 8 GB DDR3 RAM hala kutusundan çıktığı performansındadır.

Eski işlemcilerde macunu değiştirsen de pek fayda etmeyebiliyor çünkü IHS'in altındaki macun kuruyor. Bu macunu değiştirmek için de delid yapmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı