Yıllar geçtikçe neden bilgisayarın performansı düşer?

Size bu başlık altında alınan bir bilgisayarın aynı ayarlarda zamanla neden performansının düştüğünden bahsedeceğim.

Aslına bakarsak sistem, performansını koruyor. Performansın düşmesinin sebebi yeni teknolojiler. Örneğin işlemci gelecekte de aynı hızı sağlayacak.

Daha iyi yazılımlar çıktıkça kaynak tüketimlerinde de artışlar olur. Bu da donanımların yetersiz kalmasına sebep olur. Bu durum, bilgisayarın yavaşlamış gibi görünmesini sağlar. Aslında olay gelişen teknoloji ve yazılımlarla ilgilidir.

O sırada aynı oyun aynı ayarlarda daha düşük FPS veren RX 570.

Eski işlemcilerde macunu değiştirsen de pek fayda etmeyebiliyor çünkü IHS'in altındaki macun kuruyor. Bu macunu değiştirmek için de delid yapmak gerekiyor.

Konu hortlamış , güzel hortlamış 😅 Son tüketici için o kadar önemli değil ya.
Ona bakarsak fabrikadan da dandik çıktığı oluyor onun.

@SadeceBirİnsanAHuman u beğeneceğim hiç aklıma gelmezdi , hatta muhteşem bile atabilirdim.
aslında mucosoft un gizli bir eleştirisi var; ben şuan inanıyorum birkaç level atlayıp 20700k işlemci piyasaya sürebilirler ve bunu normal fiyattan satabilirler bu aslında bilinmeyen birşey değil "gıdım gıdım insanları iliklerine kadar sömürürler" bunu uzun bir sürede de yapmazlar. sizin en kısa sürede yeni bir teknolojik ürünü almanızı isterler fakat bu çok komplex bir iştir. bir taraftan maddi imkanlarınızı yüksek tutmak zorundalar , ihtiyaç olarak göstermek zorundalar vs. ama şu var "akıl almaz adi bir sistem" vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı