Yindiao vs Dierya vs Red Dragon mekanik klavye

Meric.S

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
116
Merhaba, son aldığım 2 klavyede de bir seneyi doldurunca sık kullanılan tuşlarda temassızlık problemleri yaşamaya başladım. İlk mekanik klavyem AliExpress'ten alığım bir rk, ikincisiyse Trendyol'dan alınan bir Altec Lansing klavyeydi. Temassızlık problemleri çok can sıkıcı. Ne zaman ortaya çıksa işlerimi aksatıyor ve eski membran klavymi çıkarıp kullanmak zorunda kalıyorum. Temizleyince kısa süreliğine düzelse de kısa sürede yine ortaya çıkıyor.

Şimdi daha dayanıklı, daha uzun ömürlü bir klavye almak istiyorum. Membran alabilirim ama mekanik klavye de bir hastalık gibi insan başlayınca bırakamıyor.

Bütçem 1500 TL'ye kadar, beğendiğim modeller TKL, ya da %60. bunlar arasında kaldım. Başka önerilere de açığım:



 
Rk'nın hangi modeli?

Rk G87 kullandım. Backspace, W, E, A, F vb. temassızlık yapıyor. Siz Red Dragon'un bir klavyesini kullanıyorsunuz mesela Red Dragon tavsiye etmemenizin nedeni nedir?

Dip not: Hali hazırda kullandığım Altec marka klavyem de son aylarda aynı sorunları yapınca harflerini söküp temizledim, daha sonra kurutma makinesiyle içerisindeki tozlar çıksın diye hava verdim, temassızlık yapan tuşlar çalışmaya başladı ama yaklaşık bir ay sonra yine aynı tuşlar temassızlık yapmaya başladı. Yani bilmiyorum belki bulunduğum konum tozludur vs. ama mekanik klavyelerde sürekli bu sorunla karşılaşacaksam gidip membran Apex 3 almayı da düşünebilirim.
 
Son düzenleme:
Rk G87 kullandım. Backspace, W, E, A, F vb. temassızlık yapıyor. Siz red Dragon'un bir klavyesini kullanıyorsunuz mesela red Dragon tavsiye etmemenizin nedeni nedir?

Dip not: Halihazırda kullandığım Altec marka klavyem de son aylarda aynı sorunları yapınca harflerini söküp temizledim, daha sonra kurutma makinesiyle içerisindeki tozlar çıksın diye hava verdim, temassızlık yapan tuşlar çalışmaya başladı ama yaklaşık bir ay sonra yine aynı tuşlar temassızlık yapmaya başladı. Yani bilmiyorum belki bulunduğum konum tozludur vs. ama mekanik klavyelerde sürekli bu sorunla karşılaşacaksam gidip membran Apex 3 almayı da düşünebilirim.

Yay sesi sorunu var ve yalıtım olarak hiçbir şey yok klavyede. 3 pin hotswap olması da çabası. Onun yerine aynı fiyatta olan daha iyi ürünler var. Tozlanması Switch'in problemi. RK61'de öyle bir şey yaşayacağınızı sanmam.
 
En iyisi membran klavye almak sanırımh.

Yay sesi sorunu var ve yalıtım olarak hiçbir şey yok klavyede. 3 pin hotswap olması da çabası. Onun yerine aynı fiyatta olan daha iyi ürünler var. Tozlanması Switch'in problemi. RK61'de öyle bir şey yaşayacağınızı sanmam.

Hocam peki RK61'in Keycapler'i çok hoşuma gitmedi bu yüzden ileride değiştirmek istersem klavyenin Almanca versiyon olmasından dolayı keycap bulmakta sorun yaşar mıyım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı