Bakın bu iş tamamen ahlaki boyutlarla ilgilidir biliyorsunuz, ahlaki boyutta ülkemiz insanlarıda oldukça zayıf.
Size bir örnek vereyim :
6 ay önce annem firma ismi vermeyeyim bir siteden yapay çiçek aldı vazo için. Ürün kodu yazıyor görsellerde görünüyor her şey tabi kontrasttan cihazdan dolayı renkler farklı olabilir. Çiçek eve geldi annem " bunun rengi fotoğraftaki gibi değil " iade edelim dedi.
Telefondan koda baktım xyz, gelen çiçeğin koduna baktım xyz. Bunun adamlarla ilgili olmadığını cihazdan cihaza farklılık gösterdiğini belirttim. Bana dediki sitede " Koşulsuz şartsız iade " yazıyor. Buna rağmen iade etmesine izin vermedim kendi başına iade etmemesi içinde faturayı yırttım. Hata satıcıdan kaynaklı değil, adamlar sana kargo yolluyor parasını kendisi ödüyor, iade alıyor kendisi ödüyor ne kadar doğru bu durum ?
Ülkemiz insanlarından gerçekten hoşlanmıyorum düşünce 0....
Bu durum ahlak boyutu dışında mecburiyetler ile korunmalıdır. Ticarette ahlak vardır ancak mecburiyetler bana göre daha önemlidir. Satıcı ve alıcının mağdur olmaması için bunlar düşünülerek oluşturulmalı ve yürütülmesi sağlanmalıdır.
Annenize fotoğraftaki ürün gelmediyse ve o üründen memnun kalmadıysa haklı bir yanı hiç mi yok? Yapmayın lütfen. Ürün hakkında detaylı bilgim yok ama memnuniyetsizlik müşteri için hoş bir durum değil. Anneniz bu durumu suistimal etmek amaçlı da düşünmemiş? Peki neden iade etmeyi düşünsün o zaman sırf fotoğrafdaki ile aynı değil diye mi yoksa memnun olmadı diye mi?
Bence konu kapansın. Ben hala 7 gün kullandıktan sonra beğenmeyip iade etme taraftarı değilim.
Neden konunun kapatılmasını istiyorsunuz? İnsanlar düşüncelerini yazsınlar ve konu daha netliğe kavuşursa hem biz bilgilenmiş oluruz hem konuyu okuyanlar bilgilenmiş olmaz mı?