YKS 2024 için tavsiyeler

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bir üniversite kazandım fakat memnun değilim. Tekrar çalışacağım sınava. Fakat kimseden yardım alamıyorum. (dershane, özel ders, koçluk vb.) Nasıl çalışmam lazım? Hedefim ilk 50 bin. (aslında ilk 100 bin fakat OBP kırılacağı için 50 bin civarı yapmam lazım) 2023 YKS'ye de hiç çalışmamıştım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Sayısaldan üniversite kazanmak istiyorum. Özellikle matematik ve geometrim berbat. Temelim hiç yok. (2023'te matematikten TYT'de 8.75 net, AYT'de 5.75 net gelmişti.)

Sayısaldan temelin yoksa hiç girme bence bu işe , hayal satanlardan değilim gerçekçi olalım çok zorlanırsın çünkü bütün konuları en başından öğrenmen ve o konuları akılda tutman , testler çözmen gerekecek. Biyoloji için olabilir belki sıfırdan , ama kimya ve fizik için çok sağlam bir temel ve çalışma şart. Matematik konusu zaten ayrı sınavın belirleyicisi hem tyt hem ayt için 1 yılda bu kadar çok dersi ve yüzlerce konu ve alt konuları halletmen çok zor 9 ayda. Ama illa deneyeceğim diyorsan üniyi dondur tamamen yks 2024 e odaklan üni dersleriyle beraber gitmez çünkü odak noktan tek olmalı.

Hocam bizden mucize iste daha iyi. OBP'n kırılacak ve matematikte 10 net üstü yapamıyorsun. Youtube kamplarını takip et diyebilirsim sadece. Bir sonraki sene için hazırlanman daha iyi olur.

Açıkçası sayısal alandan çalışmak isteyip matematik ve geometri hakkında hiçbir bilgim yok diyorsun. Üstüne tercih yapıp OBP'yi de böldürmüşsün. Eğer maddi anlamda sorun yaşamayacaksan direkt matematik için özel ders al. Sıfırdan başlayıp kalan sürede 50k yapman da zor. Aşırı disiplin istiyor.

Geometri için Kenan Kara veya Eyüp B.'nin kampını bitir. Ama izleyip geçmemen gerekiyor bütün soruların mantığını oturtup ilerlemen gerek ve yanında her bitirdiğin konudan soru bankasından testleri çözmen lazım. TYT Matematik için eğer bir şeyler biliyorum diyorsan 3D TYT Matematik Video Destekli Defter al ve videoları izleyerek onu bitir. Eğer temelim yok diyorsan Mert Hoca ile başlayabilirsin. Üstte olmaz, netin düşük vs. demişler ama ilk 10 bin istiyorum dememişsin sonuçta sıfırdan ilk 50 bine girmek 7-8 aylık düzenli çalışma ile mümkün. Ama kesinlikle düzenli ve bırakmadan çalışmalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı