YKS 2025 sözel sıralamaları hangi yıla benzer?

21 gibi gelecek sınav olmaz zaten hocam o bambaşka bir seviye adamlar TYT'yi 135 dk da ve 2025 TYT'den bile zor yaptılar.

Ben yeniyim bu sınav işlerinde, ilk oldu bu sene :D

2021'in 135 dakika olduğunu bilmiyordum, eğer 165 dakika olsaydı bence 2025 YKS ile kafa kafaya giderdi.

Bu arada @rashnikko hocam sınavınız nasıl geçti?

Ben yeniyim bu sınav işlerinde, ilk oldu bu sene :D

2021'in 135 dakika olduğunu bilmiyordum, eğer 165 dakika olsaydı bence 2025 YKS ile kafa kafaya giderdi.

Bu arada @rashnikko hocam sınavınız nasıl geçti?
Hocam ben değil kardeşim girdi. Ben şuan kardeşimin istediği yerde okuyorum ve YÖK kontenjanları kurcalamadan önce 9k yapıp girmiştim buraya. Ama geçen sene kontenjan azaltılınca en son kişiyi 5500'den almış. Kardeşimin netleri 63 TYT 62 AYT +-3 oynayabilir. Bu şekilde geldi. Geçen senenin hesabıyla 7k civarı geliyor ama bilemiyorum hem sınavın eleyici olmasından hem kişi sayısının biraz azalmasından üniversite sıralamasını geriye çeker mi? Aslında mantıken üniversite sıralamasını geri çekmez sanırım ancak kişi sayısının azalması biraz geriye itebilir belki.@Eriksen

Son düzenleme:
Kant Akademi - YKS Tercih Sihirbazı bu arkadaş YouTube kanalında analiz yapıp tahmini 2025 sıralamaları için bir tablo oluşturmuş buradan netleri girip bir bakın hocam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben değil kardeşim girdi. Ben şu an kardeşimin istediği yerde okuyorum ve YÖK kontenjanları kurcalamadan önce 9K yapıp girmiştim buraya. Ama geçen sene kontenjan azaltılınca en son kişiyi 5500'den almış. Kardeşimin netleri 63 TYT 62 AYT +-3 oynayabilir. Bu şekilde geldi. Geçen senenin hesabıyla 7K civarı geliyor ama bilemiyorum hem sınavın eleyici olmasından hem kişi sayısının biraz azalmasından üniversite sıralamasını geriye çeker mi? Aslında mantıken üniversite sıralamasını geri çekmez sanırım ancak kişi sayısının azalması biraz geriye itebilir belki.@Eriksen

Eğer alt sıraları diyorsak 100k civarı için giren sayısı bir şeyi değiştirmez fakat 300-500k veya fazlası için az katılımcı olması üniversite kontenjanlarının dolmasını muhtemelen biraz azaltır ve bu sıralamalarda daha rahat girilebilir gibi geliyor bana.

Kant Akademi - YKS Tercih Sihirbazı bu arkadaş YouTube kanalında analiz yapıp tahmini 2025 sıralamaları için bir tablo oluşturmuş buradan netleri girip bir bakın hocam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer alt sıraları diyorsak 100k civarı için giren sayısı bir şeyi değiştirmez fakat 300-500k veya fazlası için az katılımcı olması üniversite kontenjanlarının dolmasını muhtemelen biraz azaltır ve bu sıralamalarda daha rahat girilebilir gibi geliyor bana.

Bahsettiğiniz kanalın sitesindeki tercih sihirbazı bu sonuçları veriyor. Ne kadar doğrudur bilmem ama illa ki bir dayanağı olduğu için bu siteyi oluşturmuştur. Burada önemli olan üniversitenin taban sıralamasının ne olacağı. Sizce kişinin azalması ve daha eleyici olması taban sıralamasını ne kadar etkiler? Geçen sene 5600 ile son kişiyi almış ve kardeşim eklediğim görseldeki sonucu alsaydı geçen sene girebiliyordu. Peki bu sene bölümün sıralaması ileri mi gider geri mi? Yani 5600 ile alan bölüm bu sene 4000 gibi bir şey yapar mı? Bana yapmaz ve kardeşim girebilir gibi geliyor fakat emin olamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_2522.png
    IMG_2522.png
    123,2 KB · Görüntüleme: 72
Bahsettiğiniz kanalın sitesindeki tercih sihirbazı bu sonuçları veriyor. Ne kadar doğrudur bilmem ama illaki bir dayanağı olduğu için bu siteyi oluşturmuştur. Burada önemli olan üniversitenin taban sıralamasının ne olacağı. Sizce kişinin azalması ve daha eleyici olması taban sıralamasını ne kadar etkiler? Geçen sene 5600 ile son kişiyi almış ve kardeşim eklediğim görseldeki sonucu alsaydı geçen sene girebiliyordu. Peki bu sene bölümün sıralaması ileri mi gider geri mi? Yani 5600 ile alan bölüm bu sene 4000 gibi bir şey yapar mı? Bana yapmaz ve kardeşim girebilir gibi geliyor fakat emin olamıyorum.

Yani hocam tam bir şey diyemiyorum sözel ile ilgili çözmedim çünkü zorluğu olarak duyduğum kadarıyla zormuş zor olunca da sıralamalar öne gelebiliyor ama bekleyip görmemiz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı