YKS 2026 10 ayda yetişir mi?

İmkansız diye bir şey yok fakat size karışmak gibi olmasın 30 yaşından sonra ders çalışmakta tıp okumakta çok zor olacaktır. İnsan beyini açısından 25 lerden sonra bir şeyler öğrenmek çok zorlaşır ve tıp bir şeyler öğrenmenin maximum düzeye ulaştığı bir bölüm. Sınavı bir şekilde kazansanız bile üniversiteyi okurken sınava çalıştığınızdan daha yorucu yıllar geçirirsiniz. Önerim bir bölüm okumak istiyorsanız hem şu 10 ayda kazanabileceğiniz realist ve kazandıktan sonra da kendinizi çok yıpratmadan okuyabileceğiniz bir bölüm tercih etmeniz olacaktır.
belli bir yaştan sonra insan daha azimli ve gerçekçi olabiliyor, farkındayım problemlerin,Eylülde başlarsam tabı eylülün sonu gibi, o zaman denemeye girip en azından seviyemi öğrenirim ona göre tavsiyelerinizi beklerim , geri dönüşünüz için şimdiden teşekkür ederim 🙂

Belki konu sahibi tüm gününü ayırarak çalışırsa başarabilir imkansız değil bu konunun benzerini geçen yıl bu zamanlar ben açmıştım programa 1,2 ay uyduktan sonra tamamen saldım kısaca iş kişide bitiyor aslında.
Gerçekçi haraket ediyorum keşke öncesinden başlayabilseydim eylül sonu gibi deneme çözüp seviyemi öğrendikten sonra burda paylaşım yapıcam ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.

İmkansız diye bir şey yok fakat size karışmak gibi olmasın 30 yaşından sonra ders çalışmakta tıp okumakta çok zor olacaktır. İnsan beyini açısından 25 lerden sonra bir şeyler öğrenmek çok zorlaşır ve tıp bir şeyler öğrenmenin maximum düzeye ulaştığı bir bölüm. Sınavı bir şekilde kazansanız bile üniversiteyi okurken sınava çalıştığınızdan daha yorucu yıllar geçirirsiniz. Önerim bir bölüm okumak istiyorsanız hem şu 10 ayda kazanabileceğiniz realist ve kazandıktan sonra da kendinizi çok yıpratmadan okuyabileceğiniz bir bölüm tercih etmeniz
Kendim sağlıkçıyım TIP konularında problem yaşayacağımı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi gerçekçi olmak lazım [sadece sınav için] ,sınavın kolay olmayacağının farkındayım ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır ,eylül sonu inşallah başlarken ilk deneme sınavına girip paylaşırım o zaman daha doğru bir değerlendirme yapılabilir

Öncelikle 12 yıl aradan sonra tekrar YKS gibi zorlu bir sınava hazırlanma kararını almak büyük bir cesaret. Yaş, geçmiş zaman ya da başlangıç seviyesi olmak, bu süreçte bir engel değil ancak doğru planlama, gerçekçi hedefler ve istikrarlı bir tempo şart.
kesinlikle

Dürüst olmak gerekirse zor. İmkansız değil. Çelik gibi bir iradeyle ve doğru yönlendirmelerle yapılır.
haklısın,eylül sonu gibi ilk denemeye girip derslere başlarken paylaşırım burdan ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır

Son düzenleme:
Belli bir yaştan sonra insan daha azimli ve gerçekçi olabiliyor, farkındayım problemlerin, Eylül'de başlarsam tabı Eylül'ün sonu gibi, o zaman denemeye girip en azından seviyemi öğrenirim ona göre tavsiyelerinizi beklerim, geri dönüşünüz için şimdiden teşekkür ederim 🙂

Gerçekçi hareket ediyorum keşke öncesinden başlayabilseydim eylül sonu gibi deneme çözüp seviyemi öğrendikten sonra burada paylaşım yapacağım, tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.

Kendim sağlıkçıyım tıp konularında problem yaşayacağımı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi gerçekçi olmak lazım [sadece sınav için],sınavın kolay olmayacağının farkındayım, tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır, Eylül sonu inşallah başlarken ilk deneme sınavına girip paylaşırım o zaman daha doğru bir değerlendirme yapılabilir.

Kesinlikle.

Haklısın, Eylül sonu gibi ilk denemeye girip derslere başlarken paylaşırım buradan, tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır.

Hocam yanlış anlamayın fakat madem tıp okuma hevesiniz vardı neden bu zamana kadar beklediniz ayrıca tıpı maddi imkanlarınızı iyileştirmek için düşünüyorsanız hiç bulaşmayın 40 yaşında acilde 200 tane hastaya bakarken aldığınız paradan zevk alacağınızı hiç sanmıyorum.

belli bir yaştan sonra insan daha azimli ve gerçekçi olabiliyor, farkındayım problemlerin,Eylülde başlarsam tabı eylülün sonu gibi, o zaman denemeye girip en azından seviyemi öğrenirim ona göre tavsiyelerinizi beklerim , geri dönüşünüz için şimdiden teşekkür ederim 🙂

Gerçekçi haraket ediyorum keşke öncesinden başlayabilseydim eylül sonu gibi deneme çözüp seviyemi öğrendikten sonra burda paylaşım yapıcam ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.

Kendim sağlıkçıyım TIP konularında problem yaşayacağımı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi gerçekçi olmak lazım [sadece sınav için] ,sınavın kolay olmayacağının farkındayım ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır ,eylül sonu inşallah başlarken ilk deneme sınavına girip paylaşırım o zaman daha doğru bir değerlendirme yapılabilir

kesinlikle

haklısın,eylül sonu gibi ilk denemeye girip derslere başlarken paylaşırım burdan ,tavsiyelerinize ihtiyacım olacaktır
Okumaya olan hevesiniz çok umut vadedici olsa da 12 yıl sonra tek seferde kazanmanız çok zor olacaktır -özellikle de 10 ay gibi bir sürede- ancak tabii imkansız diye bir şey yok. Yukarıdaki arkadaşa nazaran 36-37 yaşın tıp bitirmek için geç olmadığını düşünüyorum. Çünkü zaten okulu eksiksiz şekilde tamamlayıp uzmanlığı da ilk senede kazanan bir kişi bile genelde okuma işini 30 da bitiriyor. Sizde 36 37 de en kötü aile hekimi olarak işe başlar ve atanmış bir hemşirenin ortalama 2-2.5 katı maaşla çalışırsınız. Sizin açınızdan kötü olacak tek kısım kazandıktan sonra 6 sene boyunca hatrı sayılır bir para kazanamayacak olmanız olur. Ki o yaşta birisi için para çok önemli olur(evli misiniz bilmiyorum o zaman daha da önemli) tabii dünyaya 1 kez geliyorsunuz hayallerinizden vazgeçmemenizde çok güzel bir şey. Ben bu sene sınavda derece bekleyen bir kardeşiniz olarak destekçinizim. Elimden geldiği kadarda yardımcı olurum inşallah dediğiniz gibi eylülde denemenize girin analizinizi yapıp konunuzu açın. Başımızda bir iş olmazsa hayırlısıyla o güne çıkarsak orada olacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı