YKS 2026'da mezun yığılması olur mu?

closed.selim

Decipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Herkes 2025'ten şikayetçi, daha memnun olanı görmedim. Bu sebepten YKS26'da mezunlar yüzünden 25'e göre sınava giren insan sayısı artar mı?

Bu çok bir şeyi etkilemez. Sonuçta herkese zor gelsede sınav, yine ilk 100k da 100k kişi var kolay olsa da 100k da 100k kişi var. Herkese zor olursa sıralamada ona göre olur. Yine isteyen istediği bölüme gidebilir. Sonuçta puan önemsiz önemli olan sıralama.

Bu çok bir şeyi etkilemez. Sonuçta herkese zor gelsede sınav, yine ilk 100k da 100k kişi var kolay olsa da 100k da 100k kişi var. Herkese zor olursa sıralamada ona göre olur. Yine isteyen istediği bölüme gidebilir. Sonuçta puan önemsiz önemli olan sıralama.
Zor olursa herkese zor olmuyor maalesef. Sınava kendi hedefine göre çalışan insanlar var ve çok zor bi sınav öğrencileri iki bölüme ayırıyor. Köpek gibi çalışanlar - Hiç çalışmayanlar. Orta derece çalışanların ise az çalışanla aynı muameleye maruz kaldığı bir sınav ortaya çıkıyor. Dolayısı ile istediğini alamayan insan sayısı deli gibi çalışanlar dışında çok fazla oluyor.

Olmaz.

Tam olarak arkadaşın söylediği gibi. Kontenjanlar değişmediği sürece sınav zormuş, kolaymış, beğenilmiş, beğenilmemiş hiçbir fark yaratmaz bu anlamda. Ayrıca, 2023 sınavına 3.5 milyon, 2024 sınavına 3 milyon kişi katıldı. 2025 sınavına katılan kişi sayısı ise 2.5 milyon. Yani yığılma bir yana, aday sayısı giderek azalıyor her yıl.

Şahsen azalır diye düşünüyorum, veliler çocukları üniversiteye gitsin istemiyor. Biz gençler olarak üniversitenin de bir anlamı kalmadı. Doğal olarak başvurular düştü. Seneye ya böyle kalır ya da biraz daha düşer bence.

Bu işin sonu nereye varır bilinmez, en iyi yol ya en iyi şekilde okumak ya da okumamak.

Bunu bilemeyiz kanka sınav çok zordu ben mezuna kalmayacağım yazacağım çünkü her sene daha zor sınav geliyor lakin benim gibi düşünmeyip mezuna kalacakta var yani hiç belli olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı