YKS 2028 farklı mı olacak?

İmkansıza yakın hocam bu. Üstelik sınav süresinin çoğu cevabı yazmaya gidecek. Bulup çat diye işaretlemek varken ne gerek buna? Ayrıca 4 milyon kişinin girdiği sınavda bu mümkün değil. Denek olmaz umarım kimse saçma bir şey için.
Yok hocam zaten birkaç soruda denemişlerdi olmadı direk bıraktılar. Bir daha olacağını hiç zannetmiyorum.
Peki tavsiyeleriniz nedir şu an.
Hocam sistemi az çok biliyorsunuz. Yer yıl zart zurt müfredatı sınavı vb. birşey değiştiriyorlar, yani açıkcası kimse bu konu hakkında birşey söyleyemez. Şuan yapabileceğiniz en mantıklı şey normal sınav sistemine çalışmak, öyle tamamen kökten değiştireceklerini sanmıyorum.

Size verebileceğim en güzel tavsiye abartmadan yavaş yavaş, ama kesinlikle düzenli ve disiplinli olacak şekilde oturta oturta dersi gerçekten dinlemeniz ve konuyu kafanıza oturtmanızdır. Türkiye'deki öğrencilerin neredeyse hiçbiri 12.sınıfa kadar ne ders dinliyor, ne adam akıllı tekrar yapıyor. Kısacası 12.sınıfa gelene kadar 3 yıl boyunca gördüğü herşeyi tamamen unutuyorlar hatta direk öğrenmiyorlar. Zaten YKS'deki gülünç net ortalamaları bu yüzden. Eğer dediklerime az biraz kulak gösterirseniz, en azından konuyu kavrayıp, yazın oturup hakkında tekrar yapıp, soru çözerseniz ister YKS, ister bilmem ne sınavı gelsin, ister açık uçlu ister şıklı gelsin önünüze ne geliyorsa tokatlarsınız.

Bunların dışında gerek MEB'in gerek ÖSYM'nin soruları gittikçe hızlı anlamaya ve çabuk yoruma dayanmaya başlıyor. Ara sıra sevdiğiniz türlerden kitaplar okumanızı, hatta mümkünse bir tane matematik problem kitabı alıp yavaşça eritmenizi de öneririm. Kitaplar her ne kadar klişe gibi gelse de gerçekten çok işe yarıyorlar.

Yok hocam zaten birkaç soruda denemişlerdi olmadı direk bıraktılar. Bir daha olacağını hiç zannetmiyorum.

Hocam sistemi az çok biliyorsunuz. Yer yıl zart zurt müfredatı sınavı vb. bir şey değiştiriyorlar, yani açıkçası kimse bu konu hakkında bir şey söyleyemez. Şu an yapabileceğiniz en mantıklı şey normal sınav sistemine çalışmak, öyle tamamen kökten değiştireceklerini sanmıyorum.

Size verebileceğim en güzel tavsiye abartmadan yavaş yavaş, ama kesinlikle düzenli ve disiplinli olacak şekilde oturta oturta dersi gerçekten dinlemeniz ve konuyu kafanıza oturtmanızdır. Türkiye'deki öğrencilerin neredeyse hiçbiri 12.sınıfa kadar ne ders dinliyor, ne adamakıllı tekrar yapıyor. Kısacası 12.sınıfa gelene kadar 3 yıl boyunca gördüğü her şeyi tamamen unutuyorlar hatta direk öğrenmiyorlar. Zaten YKS'deki gülünç net ortalamaları bu yüzden. Eğer dediklerime az biraz kulak gösterirseniz, en azından konuyu kavrayıp, yazın oturup hakkında tekrar yapıp, soru çözerseniz ister YKS, ister bilmem ne sınavı gelsin, ister açık uçlu ister şıklı gelsin önünüze ne geliyorsa tokatlarsınız.

Bunların dışında gerek MEB'in gerek ÖSYM'nin soruları gittikçe hızlı anlamaya ve çabuk yoruma dayanmaya başlıyor. Ara sıra sevdiğiniz türlerden kitaplar okumanızı, hatta mümkünse bir tane matematik problem kitabı alıp yavaşça eritmenizi de öneririm. Kitaplar her ne kadar klişe gibi gelse de gerçekten çok işe yarıyorlar.

Matematik problem kitabı nedir normal test kitabı mı olur?

Matematik problem kitabı nedir normal test kitabı mı olur?
Eski 9.sınıf Matematik müfredatında direk "Problemler" diye bir konu vardı. İçinde sayı-kesir, yaş, işçi, yol, karışım, yüzde vb. problemleri ile ilgili sorular vardı.
TYT'de temel matematik bölümünde yaklaşık olarak 15-20 tane bu problemlerden soru geliyor. Bu problemlerden bazıları kısa sürede çok akıllıca çözümler ortaya koyabilmeyi gerektiyor, bundan dolayı YKS öğrencilerinin baş belası. Problem çözme yeteneği hemen 1 haftada oturan birşey değil, aylar sürebiliyor temelini atması. Bundan dolayı bazı yayınevleri sadece problemler içeren kitaplar çıkarıyor.

Şimdi yeni müfredata baktım fakat galiba bu problemler kalkmış, eğer kalktıysa bu dediğimi yapmanıza çok gerek yok. Dersi derste dinleyin yeter.

Son düzenleme:
Eski 9.sınıf matematik müfredatında direk "problemler" diye bir konu vardı. İçinde sayı-kesir, yaş, işçi, yol, karışım, yüzde vb. problemleri ile ilgili sorular vardı.
TYT'de temel matematik bölümünde yaklaşık olarak 15-20 tane bu problemlerden soru geliyor. Bu problemlerden bazıları kısa sürede çok akıllıca çözümler ortaya koyabilmeyi gerektiyor, bundan dolayı YKS öğrencilerinin baş belası. Problem çözme yeteneği hemen 1 haftada oturan bir şey değil, aylar sürebiliyor temelini atması. Bundan dolayı bazı yayınevleri sadece problemler içeren kitaplar çıkarıyor.

Şimdi yeni müfredata baktım fakat galiba bu problemler kalkmış, eğer kalktıysa bu dediğimi yapmanıza çok gerek yok. Dersi derste dinleyin yeter.

Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı