YKS 2028 yılında OBP etkisi kalkacak mı?

• Konuyu başlatan MertYb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 314
OBP'yi savunacak kişi sayısı bence çok azdır da zannetmiyorum OBP etkisinin kalkacağını çünkü zenginlerin işine geldiği için ve fakirleri de kolay kolay kimse düşünmediği için kalkmaz.

Lisede çalışan adamla çalışmayan adamı birbirinden ayırmak gerek dostum, OBP gerekli.

Lisede çalışanla çalışmayan demeyelim de zengini fakirden ayıran diyelim :)

OBP'yi savunacak kişi sayısı bence çok azdır da zannetmiyorum OBP etkisinin kalkacağını çünkü zenginlerin işine geldiği için ve fakirleri de kolay kolay kimse düşünmediği için kalkmaz.

Hayatım boyunca devlet okullarında okudum, babam emekli polis annem ev hanımı kendimi bildim bileli kirada oturuyorum, benden daha fakirini bulamazsın o yıllar için düşün artık ben bile obpyi yararlı buluyorum.

Hayatım boyunca devlet okullarında okudum, babam emekli polis annem ev hanımı kendimi bildim bileli kirada oturuyorum, benden daha fakirini bulamazsın o yıllar için düşün artık ben bile OBP'yi yararlı buluyorum.

Eğer liseyi bitireli yıllar olmuşsa katılıyorum dediklerinize fakat şu an OBP işi tamamen ticarete döküldü. Gidin bakın geçmiş senelerde YKS dereceleri yapan öğrencilere ya da puan hesaplama sitelerinden bakın geçmişte OBP'nin etkisi vardı fakat çığır açacak kadar değildi 85 OBP ile çok rahat ilk 3K - 5klara girilebiliyordu şu an ise 95 OBP ile bile o derecelerin anca hayalini kurarsınız. Özellikle sınavda yığılma oldu mu zaten en çok özelde okuyup OBP puanını 99 yapanlar bayram ediyor bu sene sayısaldaki yığılmada olduğu gibi.

Lisede çalışan adamla çalışmayan adamı birbirinden ayırmak gerek dostum, obp gerekli.
Hocam sizce ben çalışmıyormuyum kötü dediğim obpde 91 ilk 2 3 k istiyorum sürekli canıma tak ediyor obp kalkması en çok istediğim şeydir .Mesela edebiyatta yazılı bitiyor 100 diye hesaplıyorum hoca alakasız yerlerden 75 80 giriyor .

Hayatım boyunca devlet okullarında okudum, babam emekli polis annem ev hanımı kendimi bildim bileli kirada oturuyorum, benden daha fakirini bulamazsın o yıllar için düşün artık ben bile obpyi yararlı buluyorum.
Şahsen sistem şöyle olsa her okula aynı yazılı evrakı verilse sözlü kaldırılsa ve sınavlar sınav çıkışı meb tarafından teslim alınıp kendileri okusa eyvallah sonuna kadar.

OBP'yi savunmak için cidden dünyadan habersiz olmak gerekiyor. Özel okullarda kimse düşük almıyor nedense, 100ler havada uçuşuyor. Devlet okullarında bazı okullar öğrencinin puanı düşmesin diye veya sevilen öğrencilere bol bol puan verirken ötekiler geride kaliyor. Onu da geçtim milyon tane öğretmen var, sorulan soruların zorluğu aynı değil, puanlama aynı değil vs. Yani elle tutulur tek yanı yok, sınavlar merkezi olup puanlaması da merkezi yapılsa mantıklı olabilir ama yeni marif sisteminde zaten yorum yapabilme önemli hale geldi, dolayısıyla çoktan secmeli sinavlar da artık yapilmayacak gibi. Böyle bir sınavda da en büyük problem puanlama objektifligidir ki kimse bunu yapamaz, insan doğası izin vermez. Sonuç itibariyle de OBP'nin tamamen piyango olmasına sebep oluyor.

OBP'yi savunmak için cidden dünyadan habersiz olmak gerekiyor. Özel okullarda kimse düşük almıyor nedense, 100ler havada uçuşuyor. Devlet okullarında bazı okullar öğrencinin puanı düşmesin diye veya sevilen öğrencilere bol bol puan verirken ötekiler geride kaliyor. Onu da geçtim milyon tane öğretmen var, sorulan soruların zorluğu aynı değil, puanlama aynı değil vs. Yani elle tutulur tek yanı yok, sınavlar merkezi olup puanlaması da merkezi yapılsa mantıklı olabilir ama yeni marif sisteminde zaten yorum yapabilme önemli hale geldi, dolayısıyla çoktan secmeli sinavlar da artık yapilmayacak gibi. Böyle bir sınavda da en büyük problem puanlama objektifligidir ki kimse bunu yapamaz, insan doğası izin vermez. Sonuç itibariyle de OBP'nin tamamen piyango olmasına sebep oluyor.
Aynen hocam aynı çalışmayla 4 sene boyunca
X lisesinde 80
X fen lisesi 85
X anadolu da 90
X obpyle alan anadolu da 95
Özelde direk 100 99 fln almak var ,kişiyi ayırt etmiyor bu.

Obp kalkar mı bilmiyorum. Ama bence kalkmalı. 8. Sınıfın 2. Dönemine kadar özel okulda okudum ve yıl sonu ortalamam hiç 99,5in altına düşmedi gibi bişey. Devlet okuluna geçince anladım özel okulda yapılan torpili.

OBP temelde olması zorunlu olan bir şey fakat okullar adam akıllı denetlenmediğinden amacına hizmet etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı