YKS başvuru tarihi başladı!

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Şimdi ben Türkçeden ortalama 32 net yapıyorum, yaptığınız gibi ben de deneme dışında hiç Türkçe test çözmüyorum. Son denemelerde Türkçeyi ortalama 50-60 dakikada bitiriyorum. Matematik tarafında 20 net üzerine çıkmakta zorlanıyorum. Burada soru türlerini ezberleme tavsiyenize katılıyorum.

Mesela matematikte önceden mantık sorusunu yapamıyordum, ama bir kez çalıştıktan sonra her denemede o soruyu yapabiliyor oldum. Bunun gibi kimya ve biyoloji tarafında belli başlı, basit ama garanti net getiren sorular bulunuyor mu? Eşit ağırlıkçı olduğumdan fende çoğunlukla sadece fizik sorularını yapabiliyorum, kimyada mesela formüller ezberimde yok.

TYT fizikte optik dışındaki her soruya banko gözüyle bakın. Ben optiğin uzun bir konu olduğunu bildiğimden hiç çalışmadan girdim, şansıma kolay bir soru çıktı ve yaptım. Fizik için garanti soru, optik dışında tüm konulardır. TYT kimyada açıkçası konuları hatırlamıyorum, TYT fendeki 3 yanlışımın 3'ü de kimyadan çıkmıştı. Sabit oranlar kanunu vb. konuları öğrenin mutlaka. 10. Sınıfta mol kavramıyla ilgili bir ünite vardı, o üniteye çalışın çünkü genelde yanlış yapılıyor ve zor bir konu değil, standart sapmadan dolayı daha çok öne geçersiniz. Biyolojide her sene mitoz mayoz sorusu, canlıların ortak özellikleri ve kalıtım garanti. Kalıtımın olasılık hesaplamasını öğrenebilirsiniz, o sorular da genelde yanlış yapılıyor. Kısacası TYT fende çok bir olay yok aslında, biz TYT fen derslerinde arka sırada AYT matematik falan çözüyorduk

İçimiz dışımız seçim olmuş YSK diye okudum ücreti ve sınavı görünce nasıl ya diye düşündüm. Keşke sınavla alsalar seçime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…