YKS çalışırken bilgisayarla oynamak başarıyı etkiler mi?

dark07

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar mezuna kaldım, sınava 6 ay falan kaldı, sabah 9 akşam 7 arası kütüphaneye gidiyorum, 7 saat falan ders çalışıyorum, akşamları da 8 - 12 arası PC'de GTA V RP oynuyorum, başarıyı etkiler mi yoksa sileyim mi?

Arkadaşlar mezuna kaldım, sınava 6 ay falan kaldı, sabah 9 akşam 7 arası kütüphaneye gidiyorum, 7 saat falan ders çalışıyorum, akşamları da 8 - 12 arası PC'de GTA V RP oynuyorum, başarıyı etkiler mi yoksa sileyim mi?
Gülecekler belki ama instagram tiktok hepsi etkiliyor hocam. Sebebi çok vakit gecirmek değil kısa kısa videolar izledikçe odağını kaybediyorsun, odaklanmakta zorlanıyorsun. Mastürbasyon da aynı şekilde. Adam akıllı hedefin varsa 7 aylığına uzaklaşman lazım bunlardan.

Kaç saat değil, ne kadar verimli çalıştığınız önemli. Eğer gerçekten 7 saatte verim alıyorsanız 4 saat PC'den bir şey olmaz. 2-3'e düşürseniz daha iyi olur ama sizin için.

Gülecekler belki ama instagram tiktok hepsi etkiliyor hocam. Sebebi çok vakit gecirmek değil kısa kısa videolar izledikçe odağını kaybediyorsun, odaklanmakta zorlanıyorsun. Masatürbasyon da aynı şekilde. Adam akıllı hedefin varsa 7 aylığına uzaklaşman lazım bunlardan.
Seni rahatlatacak, dinlendirecek şeyler yapmakta sakınca yok ama sosyal medyadan uzak dur bence. Ayrıca 4 saat biraz çok bence. En azından 2 saate düşürebilirsin onu. 7 ay biraz fedakarlık yapsan ölmezsin.

Oyun oynamak ve dizi izlemek tarzı şeylerde sakınca yok bence. Fakat sosyal medyayı gerekirse tamamen bırakın odak süresini aşırı derecede düşürüyor. Bir de oyun saati 2-3 saat olarak düşürülebilir.

Üniversite sınavına çalışırken son gün bile herkes son denemelerini çözerken ben gidip oyun oynamıştım ki başarıyla bir dezajavtajini görmedim. Hala da üniversite de oynuyorum boş zamanlarımda. İpin ucunu koparmasıdır sürece sıkıntı yok

Kütüphane sonrası eve geldikten sonra 9-12 yapın süreyi. Fark'ı anlayacaksınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı