YKS çalışma planım

Baki akdemir

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
66
İyi günler dilerim arkadaşlar. Ben ilk mezun senesinde olan bir gencim. MSÜ, TYT ve AYT sınavlarına hazırlanıyorum. Şu anda yaptığım netler TYT sınavından 40-45 arasında. AYT de de ise daha önce hiç deneme olmadım ama konularda sıfır olduğum için pek iç açıcı netlerim olacağını tahmin etmiyorum. Ben ders çalışmaya ekim ayının ortalarına doğru sıfırdan başladım diyebilirim. Normal şartlarda hedefim daha erken başlamaktı ama o konuda hatalarım oldu. Şu an itibarıyla amacım ekim ayından başlayıp şubat 1'e kadar TYT konularını halletmek. Ve konuların bitmesinin ardından MSÜ sınavına kalan ortalama 40 gün sürede branş denemeleri ve TYT denemeleri ile TYT netlerimi pekiştirmek veya da arttırmak. MSÜ'den istediğim net aralığı minimum 70 net. 1 Şubat da konuların bitmesiyle beraber kendime bir AYT programı hazırladım. Programa göre AYT konu anlatım kısmı 4 ay sürecek ve program haziran 1 gibi bitecek. AYT sınavından istedim net aralığı 35-40 net arasında. Sizce şu anki planım ile YKS ve MSÜ sınavlarında istediğimi elde edebilir miyim bunun için yeterli bir süre var mı? Kanaatimce TYT ve MSÜ de istediğim netlere ulaşabileceğimi düşünüyorum. Endişe ettiğim kısım AYT. Yukarıdaki program TYT bittikten sonra AYT'ye başlama üzerine kurulu. Eğer AYT için zaman yeterli değilse gerekirse TYT ve AYT sınavlarını birlikte götürebilirim. Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
İyi günler dilerim arkadaşlar. Ben ilk mezun senesinde olan bir gencim. MSÜ, TYT ve AYT sınavlarına hazırlanıyorum. Şu anda yaptığım netler TYT sınavından 40-45 arasında. AYT de de ise daha önce hiç deneme olmadım ama konularda sıfır olduğum için pek iç açıcı netlerim olacağını tahmin etmiyorum. Ben ders çalışmaya ekim ayının ortalarına doğru sıfırdan başladım diyebilirim. Normal şartlarda hedefim daha erken başlamaktı ama o konuda hatalarım oldu. Şu an itibarıyla amacım ekim ayından başlayıp şubat 1'e kadar TYT konularını halletmek. Ve konuların bitmesinin ardından MSÜ sınavına kalan ortalama 40 gün sürede branş denemeleri ve TYT denemeleri ile TYT netlerimi pekiştirmek veya da arttırmak. MSÜ'den istediğim net aralığı minimum 70 net. 1 şubat da konuların bitmesiyle beraber kendime bir AYT programı hazırladım. Programa göre AYT konu anlatım kısmı 4 ay sürecek ve program haziran 1 gibi bitecek. AYT sınavından istedim net aralığı 35-40 net arasında. Sizce şu anki planım ile YKS ve MSÜ sınavlarında istediğimi elde edebilir miyim bunun için yeterli bir süre var mı? Kanaatimce TYT ve MSÜ de istediğim netlere ulaşabileceğimi düşünüyorum. Endişe ettiğim kısım AYT. Yukarıdaki program TYT bittikten sonra AYT'ye başlama üzerine kurulu. Eğer AYT için zaman yeterli değilse gerekirse TYT ve AYT sınavlarını birlikte götürebilirim. Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam alanınız nedir ve matematik netleriniz ke civarda?
 
Moral bozmadan çalış. Netlerin düşük olsa da pes etme. Hedefin nedir? Kaç binle mezuna kaldın?

Hedefim 150 bin ila 100 bin arasında sıralama yapmak efendim. Bu aralık benim hedefim için yeterli olacaktır. MSÜ istediğimden dolayı OBP puanı benim bir işime yaramamakta. OBP dahil olmadan bu sene 477 bin e girdim.

Dershanesiz olmaz ki.
Günümüzde dershane artık şart değil. Youtube da ve de internette onlarca kaynak öğrencinin işlerini görüyor.
 
Hedefim 150 bin ila 100 bin arasında sıralama yapmak efendim. Bu aralık benim hedefim için yeterli olacaktır. MSÜ istediğimden dolayı OBP puanı benim bir işime yaramamakta. OBP dahil olmadan bu sene 477 bin e girdim.

Günümüzde dershane artık şart değil. YouTube'da ve de internette onlarca kaynak öğrencinin işlerini görüyor.

Ben dershaneye gidiyorum ilk senem evde çalışamadığım için gidiyorum tek fark oradaki kütüphane ortamı ve hocalara soru sorabiliyorsun açıkçası benim beklentim eksiğim olduğu için ek ders anlatırlar diye düşünüyordum.
 
Ben dershaneye gidiyorum ilk senem evde çalışamadığım için gidiyorum tek fark oradaki kütüphane ortamı ve hocalara soru sorabiliyorsun açıkçası benim beklentim eksiğim olduğu için ek ders anlatırlar diye düşünüyordum.
Bende ilk senemde dershaneye kaydoldum. Ama geç kayıt olduğum için dershaneden geri kaldım ve de aradaki açığı kapatamadığım için verim alamadım. Genellemek yanlış olur ama dershane hocalarının amacı o an hangi kaynaktan çalışıyorlar ise onu sene sonuna kadar bitirebilmek. Bittikten sonra öğrenci ne kadar anladı V.S çok da umurlarında olmayabiliyor. Dershanenin bence olumlu yanı beraber toplu bir şekilde çalışabilme imkanı. Buda öğrencide bitiyor. Öğrenci tek başına ders çalışmayı seviyorsa bence dershaneye gitmesine gerek yok. Ama eğer bir toplum içinde herkesin ders çalıştığını görüp, morallenip oda ders çalışıyorsa dershane burada faydalı olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı