YKS çalışma programı tavsiyeniz var mı?

242247

Hectopat
Merhaba, biraz uzun bir konu olabilir genele değil özele hitap eden bireysel tavsiye istiyorum o sebeple kendim hakkında detaylar vereceğim ki doğru bir sonuca varalım.

Ben normalde üniversite bitirdim. Fakat okuduğum bölümden verim alamadım. 2 yıllık okudum.

- YKS gireceğim, öncelikle hangi alana yönelmeliyim?
Açıkçası herhangi bir meslek tercihim yok. Yazılım alanında iyiyim. Zaten yazılım alanında okudum önceki üniversiteyi. Fakat yazılımı meslek edinmek gibi --en azından şirket bazlı-- bir hedefim yok. Başkalarının işlerini yapmak, emir almak, evde de işte de iş düşünmek ve yazılımla kafa patlatmak bana göre değil. Akşam 7-8'de evde otururken telefona müşteriden gelen 'selam nasılsın' mesajı beni geriyor, kıyameti kopartasım, müşteriyi bulup dövesim geliyor. O yüzden bilgisayarla ilgili masa başı, daha rahat işler tercihim olabilir. Bilgi işlem vs. tarzı.

MF TS gibi alanlardan hangisinde gitmem gerektiğini de bilmiyorum.
Açıkçası matematiğim 0. gerçekten sıfır. En son üniversite sınavında 30 sorudan 3 doğru yapmıştım. Onlar da elle sayılarak yapılanlardan. (matematik olmadan da yazılım oluyor bu arada :) tabii oyun motoru vs. gibi matrislerle vs. oynamanız gereken şeyler yoksa temele crud işlemleri, mantık işlemleri vs. aklı olan yapar yani )
Önümüzdeki süreyi temel matematik öğrenerek geçirmek, içinde m geçen bir şeyi tercih etmek saçmalık gibi görünse de çabalayıp 10-15 doğruya çıkartmak TS seçip fullemekten daha iyi olabilir mi(?) diye düşünmüyor değilim. TS alanında kuvvetliyim gibi. Yani bugüne kadar üstte belirttiğim gibi 3 matematik doğrusu yaptım ama sınavlardan genelde 250~300 gibi puanlar aldım.(TYT, AYT genelde girmiyorum matematiğim olmadığı için)
Tabii bunca zamandır hiç kitap açmadığımı ve son girdiğim sınavın üzerinden 4 yıla yakın süre geçtiğini de dikkate almalıyız bildiğim her şeyi unuttum diyebilirim.

-DGS yapmak mantıklı olur mu? Daha mı kolay olur? YKS planı için önereceğiniz şey DGS için de geçerli olur mu?

-Sizce hangi bölümleri tercih etmeliyim? Hangi mesleğe oynamalıyım? Yönetim bilişim sistemleri mesela okumaya değer mi?

-Üstteki yanıtlarınıza göre bana sınava kadar çalışmam için bir program öneriniz olur mu? Eğer uyum sağlayabilirsem yarından itibaren başlamayı düşünüyorum çalışmaya.

Not: Yani o kadar da sert asılmadığımı not düşmek isterim, asıl gayem okuduğum gereksiz üniversiteyi biraz telafi etmek, askerliğin tecilini uzatmak ve biraz daha diploma olarak kendimi yükseltmek. Bu saatten sonra ODTÜ kazanayım tıp okuyayım profesör olayım gibi fantastik düşüncelerim yok.

Not 2: Yukarıda o kadar yazıda belirtmeyi unuttum ama benim birincil tercihim açık öğretim olacak bu arada bunu dikkate alın lütfen, bu saatten sonra tekrar okula gitmek Ankara içinde süper bir bölüm ve mühendislik falan olmadıkça imkansız tekrar her gün git gel yapamam.

Ek tavsiyeleriniz var mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle hangi alan üzerine yükseköğretim yapmak istediğinizi kesin bir şekilde belirtseniz daha sağlıklı olur.

Evet fakat bende kesin bir fikir yok işte maalesef. O zaman şöyle yapalım,
Yazılım mühendisliği > AÖF (bölüm çok fark etmez yönetim bilişim sistemleri vs.) > DGS > işletme vb. bölümler.

Sıralamam bu şekilde diyelim. Ama kesin değil.

Evet fakat bende kesin bir fikir yok işte maalesef. O zaman şöyle yapalım,
Yazılım mühendisliği > AÖF (bölüm çok fark etmez yönetim bilişim sistemleri vs.) > DGS > işletme vb. bölümler.

Sıralamam bu şekilde diyelim. Ama kesin değil.

Yazılım mühendisliği için AYT say ve ileri mat gerekli. Mat yoksa direkt elendik hocam. Anadolu üniversitesi açık öğretim AÖF okuyorum. DGS ile önce 2 yıllık bölüm sonra geçiş puan türü önemli.

Yazılım mühendisliği için AYT say ve ileri mat gerekli. Mat yoksa direkt elendik hocam. Anadolu üniversitesi açık öğretim AÖF okuyorum. DGS ile önce 2 yıllık bölüm sonra geçiş puan türü önemli.
Hocam aynen öyle bir durumda ileri matematik gerektiren herşeyi eliyorum.
Açıkcası bölüm tercihim yok işte, bilgisayar programcılığıyla yazılım mühendisliğinin arasındaki çok fazla matematik gerektirmeyen bölümler istiyorum ama ne olduklarını bilmiyorum.

Hocam aynen öyle bir durumda ileri matematik gerektiren her şeyi eliyorum.
Açıkçası bölüm tercihim yok işte, bilgisayar programcılığıyla yazılım mühendisliğinin arasındaki çok fazla matematik gerektirmeyen bölümler istiyorum ama ne olduklarını bilmiyorum.

Programcılığı şöyle düşünün mühendisliğin RAR haline dönüştürülmüş hali. Ben temel mat gördüm programcılık olarak. DGS ile geçiş için temel matematik gerekecek. Ondan sonra ünv. 3.sınıf başlatırsa iyi çünkü bazıları 1.sınıf, 2.sınıf veya 3.sınıf olarak hemen başlatmakta. Sözel bölüm için tarih, sosyoloji bölümleri AÖF tercih edebilirsiniz. Kayıt yenileme parası ödüyorsunuz sadece tabii derslerden kalmadığınız sürece.

Programcılığı şöyle düşünün mühendisliğin RAR haline dönüştürülmüş hali. Ben temel mat gördüm programcılık olarak. DGS ile geçiş için temel matematik gerekecek. Ondan sonra ünv. 3.sınıf başlatırsa iyi çünkü bazıları 1.sınıf, 2.sınıf veya 3.sınıf olarak hemen başlatmakta. Sözel bölüm için tarih, sosyoloji bölümleri AÖF tercih edebilirsiniz. Kayıt yenileme parası ödüyorsunuz sadece tabii derslerden kalmadığınız sürece.
Biliyorum ben programcılık bitirdim zaten konuda belirttiğim gibi 2. kez üniversite okuyacağım.
Memnun kalmadım o bölümden. Ama bilgisayarla da çok alakasız olmasın diye yönetim bilişim sistemleri falan bakındım ama kararsızım.
DGS düşünüyor muyum emin değilim YKS Başvurduk bir kere girelim diyorum.
Tarih sosyoloji falan güzel bölümler ama bence yani bana kalırsa çok bir iş fırsatı yok gibi. Yani tarih okuyan ne olabiliyor ki mesela? hem benim o kadar tarih'e merakım da yok :/

Biliyorum ben programcılık bitirdim zaten konuda belirttiğim gibi 2. kez üniversite okuyacağım.
Memnun kalmadım o bölümden. Ama bilgisayarla da çok alakasız olmasın diye yönetim bilişim sistemleri falan bakındım ama kararsızım.
DGS düşünüyor muyum emin değilim YKS Başvurduk bir kere girelim diyorum.
Tarih sosyoloji falan güzel bölümler ama bence yani bana kalırsa çok bir iş fırsatı yok gibi. Yani tarih okuyan ne olabiliyor ki mesela? hem benim o kadar tarih'e merakım da yok :/
Hocam üniversite de matematik en kötü geçer olarak yapacaksanız ve YBS okumak istiyorsanız başka bilgisayar bölümü yok. YBS EA ile alım yapıyor.

DGS yapmak mantıklı olur mu?
Hocam DGS ile bir yere yerleşmek için çok çok iyi yapmanız gerekiyor maalesef. Alımları az oluyor, AYT barajını geçemeyen öğrenciler DGS ile 4 seneliğe tamamlarım mantığında 2 yıllıkları tercih etti, 2 yıllıkları doldurdular. Dolayısıyla işiniz bir hayli zor diyebilirim.

Hocam DGS ile bir yere yerleşmek için çok çok iyi yapmanız gerekiyor maalesef. Alımları az oluyor, AYT barajını geçemeyen öğrenciler DGS ile 4 seneliğe tamamlarım mantığında 2 yıllıkları tercih etti, 2 yıllıkları doldurdular. Dolayısıyla işiniz bir hayli zor diyebilirim.
Anladım teşekkür ederim o zaman DGS eliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı