YKS çalışmak için tekrar yöntemleri nelerdir?

Ali324

Centipat
Daha fazla  
Selam dostlar. Ben YKS sınavına hazırlanıyorum konuları unutmamak için neler yapmalıyım= tekrar yapacaksam bile püf noktalarını söyler misiniz? Cevaplarınız için teşekkürler.

TYT tam bitir önce sürekli deneme çözersin haftada 1 2 o zaten tekrar gibi olur bakarsın bir konuyu hiç yapamıyosun ona ayrı konu tekrarı yaparsın hem pratik kazanırsın sürekli deneme çözerek hem de eksik konuların gözüne daha iyi çarpar. AYT'de de arada soru bankası tararsın baştan sona 2 3 soru bankasını baştan sona tarasan zaten AYT'de her türlü soru tipini görmüş olursun konular tam bitince de sürekli branş denemesi.

Selam dostlar. Ben YKS sınavına hazırlanıyorum konuları unutmamak için neler yapmalıyım= tekrar yapacaksam bile püf noktalarını söyler misiniz? Cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam benim sana önerim mesela matematikte her yeni konuya geçeceğin gün geçmiş konulardan birer test çözerek o konulardaki durumunu gör ona göre hareket edersin. Mesela mutlak değerden 1 test çözdün 10 sorunun 5 sorusunda zorlandıysan kendine bir gün belirle o gün mutlak değer konu tekrarı yapıp bir kaynaktan sorularını çöz.

Hocam herkesin çalışma tarzı farklıdır ama ben kendi adıma şunu söyleyebilirim deneme çözmemek bana çok sıkıntı çıkarmıştı sınav esnasında. Soru bankası falan onun yerini tutmuyor bence. Deneme çözmek de konuları hafızada tutar diye düşünüyorum. O yüzden bana sorarsan düzenli olarak deneme çöz derim. Bir de tyt'de çok vakit kaybetme. Ama tyt bittikten sonra düzenli olarak tyt denemesi çöz. Yoksa unutulabilir konular. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Kişiden kişiye değişebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı