YKS çalışmasına nasıl daha iyi bir yön verilebilir?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Şimdiki planım şu;

• Hergün sabah 8’de kalkıyorum. 8 buçuğa kadar evden çıkmış oluyorum. 8:45-8:50 gibi dershanede olmuş oluyorum. 10 dakika boş boş takılıyorum. 9’da ders başlıyor.

• Saat tam 14:00’de Etüt saati başlıyor. 80 dakika ders + 10 dakika teneffüs. Normalde 40 soru paragraf çözerdim 80 dakikada. Sonradan 20 soru paragrafa ve 25-30 soru Türkçeye döndüm. Ama o saatte özel dersim olduğumda paragraf vs çözemiyorum ve bu benim canımı çok sıkıyor.

• Sonraki 80 dakikada ise Matematik çözüyorum. Problemde çözüyorum vaktim olursa. Bazende Geometri çözüyorum.

• Sonraki son 80 dakikada ise hangi dersten ödev varsa ona bakıyorum. Fizik olabilir, Kimya olabilir, Biyoloji olabilir.

• Eve gelince 20:00 gibi Matematik, Türkçe karışık yapıyorum.

Ama ben istiyorum ki sabah daha erken kalkayım. Hergün 40 soru paragraf çözeyeyim. Türkçede olabilir extra. Sizce böyle mantıklı mı olur? Yani etüt saatinde Matematiğe ağırlık vereyeyim diyorum.

Benim sabah 6'da paragrafa kalktığım dönem oldu. Sabah uyanır uyanmaz çözdüğün sorudan hiçbir şey anlamıyorsun. En az yarım saat ile bir saat geçmesi gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı