Nocthyr
Centipat
- Katılım
- 1 Ekim 2023
- Mesajlar
- 191
- Çözümler
- 1
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
İyi günler,
Öncelikle 11. sınıf olduğunuz için önünüzde daha çok zaman var ve sınava kadar olan süre boyunca kelime bilgisi eksikliğinizi kapatmanız çok olası. Size olan tavsiyem gerek YKS-Dil gerek YDS gerek YÖKDİL sınavlarının ilk 5 sorularındaki kelime bilgisi sorularını incelemeniz ve bilmediklerinizi not tutup her gece çalışmak. Bunun yanı sıra vocabulary kitapları da var, onları da kullanmanızı tavsiye ederim. Ek olarak basit bir internet araştırması ile YDT'de çıkmış en çok 1000 kelime gibi listelere ulaşabilirsiniz. Kelime hazinenizi geliştirmeniz çok önemli çünkü okuma sorularında da çok işinize yarayacağını göreceksiniz.
İngilizce çalışmalarınıza ek olarak düzenli bir şekilde TYT'yi sakın ama sakın bırakmayın. TYT sizin asıl fark yapmanızı sağlayacak alan. Bunu gerek matematik (özellikle problemler) gerek Türkçe gerek Sosyal bilgiler gerek Fen Bilimleri ile desteklemeye çalışın. Herhangi bir sorunuz olduğunda da öğretmenlerinize danışmayı ihmal etmeyin. Buraya da yazabilirsiniz tabii, her durumda yardımcı olmaya çalışırım.
Hocam çok bilmiyorum uygulamayı özelden yazamıyorum teşekkürler döndüğünüz için.
Modadil 120 gunde YDT kelime kitabını kullanıyorum ama günlük 20 degil 10 çalışıyorum zorlandığım için. Ama benim karıştırdığını vocabulary soruları: Çözmeli miyim? Ne zaman başlamalıyım? Bilmiyorum.
Grammar için ELS'i yalayıp yuttum, (key Word sıkıntısı var o da vocab çalışması sonrası biter umarım.) Test olarak elimden geldiğince çözmeye çalışıyorum.
Skills olarak günlük 3 paragraf sorusu ve 7-8 parça Reader at Work 1 çözüyorum
TYT matematik ve Türkçe iyi şekilde devam ediyorum yaz ortasına kadar biter diye düşünüyorum. Sonrasında yazda birer soru bankası çözerim ve sosyal konularını hallederim (soru bankasız.) Sonrası full paragraf, Türkçe, matematik ve sosyal denemeleri.
Yaz dahil 12'de Modadil'den dershaneye gideceğim.
Hocam cok basini ağrıtmadan son olarak iki sorum var. Kelimeyi günde 10 yapsam yetiştirebilir miyim (80 net için)? OBP 85 civarı gelir ortalama matematikte ve Türkçede 35+ net yapsam 3000 gelir mi?
Son düzenleme: