YKS için 1 ayda ne yapılabilir?

ykscanavarı55

Hectopat
Ders çalışmaya ocakta başladım. 2012'de çok kötü yaparak mezuna kalıp, 2013'te ESOGÜ Makine Mühendisliği kazanan abimin önerisiyle önce TYT'yi bitirdim, biraz uzun sürdü. Yaklaşık 1.5 ay önce TYT'yi bitirdim. TYT netlerim son 4 denememde 90'dan aşağıya değil. Lakin AYT'ye çok geç kalmam beni korkutmuş olacak ki TYT'ye çalıştığım gibi çalışamıyorum. Konular yetişmeyeceği için çok soru çıkan, her sene soru çıkan konuları çalışıyorum sadece. AYT matematikte her konunun başlarını biliyorum. Sürem kısıtlı olduğu için çalıştığım trigonometri, logaritma, diziler konularını üstünkörü öğrenip 2-3 test çözerek geçtim. Fen kısmında da biyoloji hariç bayağı bir şeyler biliyorum. Hatta kimyada organik ve gazları çok iyi biliyorum ama hâlâ deneme çözmedim. Branş denemelerini açıp baktığımda doğrudan fazla yanlışım çıkıyor. Kalan sürede matematik 15-20, fen derslerini ise 5’er net yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İzleyeceğiniz kısa tekrar videoları bile fende sizi istediğiniz seviyeye getirecektir diye düşünüyorum. Matematikte ise istediğiniz netleri zaten ilk 10 soru ve 2 - 3 tane basit soru ve biraz geometri ile sağlayabilirsiniz.

İzleyeceğiniz kısa tekrar videoları bile fende sizi istediğiniz seviyeye getirecektir diye düşünüyorum. Matematikte ise istediğiniz netleri zaten ilk 10 soru ve 2 - 3 tane basit soru ve biraz geometri ile sağlayabilirsiniz.

Hocam geometrim çok iyi bu arada başladığımdan beri istikrarlı bir şekilde çalıştığım tek şey geometri 0 bilgim vardı şu an TYT'de 10 sourdan rahat 5-6 hatta 7 tane yaptığım bile oluyor

Ders çalışmaya ocakta başladım. 2012'de çok kötü yaparak mezuna kalıp, 2013'te ESOGÜ Makine Mühendisliği kazanan abimin önerisiyle önce TYT'yi bitirdim, biraz uzun sürdü. Yaklaşık 1.5 ay önce TYT'yi bitirdim. TYT netlerim son 4 denememde 90'dan aşağıya değil. Lakin AYT'ye çok geç kalmam beni korkutmuş olacak ki TYT'ye çalıştığım gibi çalışamıyorum. Konular yetişmeyeceği için çok soru çıkan, her sene soru çıkan konuları çalışıyorum sadece. AYT matematikte her konunun başlarını biliyorum. Sürem kısıtlı olduğu için çalıştığım trigonometri, logaritma, diziler konularını üstünkörü öğrenip 2-3 test çözerek geçtim. Fen kısmında da biyoloji hariç bayağı bir şeyler biliyorum. Hatta kimyada organik ve gazları çok iyi biliyorum ama hâlâ deneme çözmedim. Branş denemelerini açıp baktığımda doğrudan fazla yanlışım çıkıyor. Kalan sürede matematik 15-20, fen derslerini ise 5’er net yapabilir miyim?
tyt netini takdir ettim.Ayt ye gelecek olursak sana en kısa zamanda dönüt verecek dersler kimya ve biyolojidir fizik gibi yoruma dayalı değiller.ayt mat özelinde konuların başlarını biliyorsan kalan süreyi iyi değerlendirmek adına kesin gelen konulara ağırlık vermen zaten hafif biliyorsun konuları orta-üst arası seviyeye getirmelisin.ayt geo için de analitik ve çember bakabilirsin.Senin yerinde olsam özellikle ayt biyoyu 2x 1.5x hızda anlamana göre artık dinlerdim not bile almazdım dinlerdim sorusunu çözerdim ama bunu her gün yapardım en kötü 1 gün arayla ve sonrasında direkt denemeye alırdım ilk senemde 10 1 biyo yapmıştım bu şekilde.ayt kimya özelinde formüller var formülleri ve hocanın dediklerinin özeti olacak şekilde notlar çıkartırdım ki organik biliyorsun dengeye kadar olan konular kolay onlar ve organik dahil 5 net yaparsın.fizikte de aynı şekilde formüller var yine garanti gelen konular özelinde hızlı bir çalışma özet notlarla ardından soru çözüp denemeye alırdım.

TYT 90 net mi hocam benim hayalim bu 60 bile yeter. Bence gayet iyisiniz.

Konu anlatımlı kitaptan önce dikkatlice konu anlatımını inceleyip sonrasında soruları çözdüm daha sonrasında bakamadıklarımı video çözümden izledim. Başlarda 10 soru varsa 6-7 tanesini yapamıyordum ama zamanla azalıyor, öğreniyorsun zaten çoğu TYT soru yamuktur paralelkenardır vs. üçgenlerle de çözülebiliyor. Üçgenleri fonksiyon gibi düşünebilirsiniz. Nasıl fonksiyonlar türev integral için gerekliyse üçgende diğer geometrik şekiller için büyük önem teşkil ediyor.

TYT netini takdir ettim. AYT'ye gelecek olursak sana en kısa zamanda dönüt verecek dersler kimya ve biyolojidir fizik gibi yoruma dayalı değiller. AYT mat özelinde konuların başlarını biliyorsan kalan süreyi iyi değerlendirmek adına kesin gelen konulara ağırlık vermen zaten hafif biliyorsun konuları orta-üst arası seviyeye getirmelisin. AYT geo için de analitik ve çember bakabilirsin. Senin yerinde olsam özellikle AYT biyoyu 2X 1.5X hızda anlamana göre artık dinlerdim not bile almazdım dinlerdim sorusunu çözerdim ama bunu her gün yapardım en kötü 1 gün arayla ve sonrasında direkt denemeye alırdım ilk senemde 10 1 biyor yapmıştım bu şekilde. AYT kimya özelinde formüller var formülleri ve hocanın dediklerinin özeti olacak şekilde notlar çıkartırdım ki organik biliyorsun dengeye kadar olan konular kolay onlar ve organik dahil 5 net yaparsın. Fizikte de aynı şekilde formüller var yine garanti gelen konular özelinde hızlı bir çalışma özet notlarla ardından soru çözüp denemeye alırdım.

Dün akşam AYT fenden deneme çözdüm sandığımdan daha fazla şey biliyormuşum. Bilmediğim konuları ufak tefek hatırladığım veya hayat dahilinde tecrube ettiğim şeylerden özellikle fizikte çözdüm ve 6-7 net bile yapamayacığımı düşünürken 17.75 yaptım. AYT matematiğe asılıp bundan sonra fenden sadece deneme çözeceğim en mantıklısı bu gibi.

Konu anlatımlı kitaptan önce dikkatlice konu anlatımını inceleyip sonrasında soruları çözdüm daha sonrasında bakamadıklarımı video çözümden izledim. Başlarda 10 soru varsa 6-7 tanesini yapamıyordum ama zamanla azalıyor, öğreniyorsun zaten çoğu TYT soru yamuktur paralelkenardır vs. üçgenlerle de çözülebiliyor. Üçgenleri fonksiyon gibi düşünebilirsiniz. Nasıl fonksiyonlar türev integral için gerekliyse üçgende diğer geometrik şekiller için büyük önem teşkil ediyor.

Dün akşam AYT fenden deneme çözdüm sandığımdan daha fazla şey biliyormuşum. Bilmediğim konuları ufak tefek hatırladığım veya hayat dahilinde tecrube ettiğim şeylerden özellikle fizikte çözdüm ve 6-7 net bile yapamayacığımı düşünürken 17.75 yaptım. AYT matematiğe asılıp bundan sonra fenden sadece deneme çözeceğim en mantıklısı bu gibi.
tekrar söylediğim gibi ben yerinizde olsam özellikle biyo gibi formülsüz işlemsiz derste sadece konuları dinlerdim yatarken veya yemek yerken en azından öğrendiğimden emin olurdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı