YKS için çalışma tavsiyeleri

g0RKeM4

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu yıl mezuna kaldım. Geçen sene hiç ders çalışmadığım için 1 milyon yaptim. Az çok temelim de var. Hedefimde bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği. Nasil ders çalışmalıyım? Konular rahat bir şekilde biter mi? Günde en az kaç saat çalışmalıyım?

Kaç saat ders çalışacağın sana kalmış da günlük 3-4 saat altına düşme derim. Geçen sene 1 milyon sıralama yaptıysan netlerin 20-30 civarıdır. Önce Türkçe adına bir soru bankası al, günlük 20 paragraf sorusu çöz ve Türkçe dil bilgisinde eksik olduğun konulara çalışarak sorularını çözmeye çalış. Türkçeye bu şekilde çalışarak halledebilirsin.

Matematik için de Sonuç Yayınlarının TYT Matematik fasikülünü önerebilirim. Eski nesil, tip dediğimiz soruları gösteriyor ve seni bir yere kadar getirecektir. Eksik olduğun konuları da İlyas Güneş'ten dinleyebilirsin istersen. Anlatımı fena değildir.

Kaç saat ders çalışacağın sana kalmış da günlük 3-4 saat altına düşme derim. Geçen sene 1 milyon sıralama yaptıysan netlerin 20-30 civarıdır. Önce Türkçe adına bir soru bankası al, günlük 20 paragraf sorusu çöz ve Türkçe dil bilgisinde eksik olduğun konulara çalışarak sorularını çözmeye çalış. Türkçeye bu şekilde çalışarak halledebilirsin.

Matematik için de Sonuç Yayınlarının TYT Matematik fasikülünü önerebilirim. Eski nesil, tip dediğimiz soruları gösteriyor ve seni bir yere kadar getirecektir. Eksik olduğun konuları da İlyas Güneş'ten dinleyebilirsin istersen. Anlatımı fena değildir.
Tyt 34 netim var.

Kanka 1 milyondan zor baya söyleyeyim. Günde düzenli en az 4 saat çalışman lazım gerektiğinde de 6 ve 8 saatleri zorlaman gerek. Hayatsız gibi de çalışma dediğim saatler ideal. Ama düzenli olmalı. TYT ve AYT'den iyi yaptığın derslere öncelik verme düşük olanların üstüne git. Zaten 8 saatin de üstüne çıkamazsın 10 12 saat çalışıyorum diyenler külliyen yalan söylüyor.

Düşük, hangi kitabi çözüyorsun?

Dediğim gibi ders çalışmamıştım hiç. Yarın işten ayrılıyorum. Pazartesi de başlangıç olacak

Kanka 1 milyondan zor bayağı söyleyeyim. Günde düzenli en az 4 saat çalışman lazım gerektiğinde de 6 ve 8 saatleri zorlaman gerek. Hayatsız gibi de çalışma dediğim saatler ideal. Ama düzenli olmalı. TYT ve AYT'den iyi yaptığın derslere öncelik verme düşük olanların üstüne git. Zaten 8 saatin de üstüne çıkamazsın 10 12 saat çalışıyorum diyenler külliyen yalan söylüyor.

Hocam Türkçe TYT 17 net vardi matematikte 14 net vardı. Diğer derslerde patladım

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı