Luzi10
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Bu konu açmak için doğru zaman olmayabilir, daha 9'dan 10. sınıfa yeni geçiyorum. İnanın ders nasıl çalışılır hiçbir bilgim yok. LGS'ye çalışacağım deyip motivasyon kazanıp geri kaybederek sınavda çuvalladım. Ama yine de bir Anadolu lisesine gitmeyi başardım. Matematiğim kötü, fenim (fizik, kimya, biyoloji) iyi gibi, edebiyat iyi, tarih orta, İngilizce iyi gibi. Yaptığım tek çalışma sınav haftaları not çıkarıp ve çıkma olasılığı yüksek soruları çözmek, çözmeye çalışmak. 9'da takdir aldım. Bunu geliştirip bu sene derslere biraz daha asılmayı planlıyorum ve eğer matematiği harbi yapabilirsem, yani okul sınavları olarak değil yeni nesil destan gibi soruları çözmek falan, sayısal seçmeyi planlıyorum. Zaten hedeflediğim tüm meslekler sayısalda. Ancak ders nasıl çalışılmalı ve bu YKS döneminde nasıl olmalı hiç bilmiyorum. YKS için ne zaman çalışmaya başlamalıyım onu da bilmiyorum. Bir de şundan bahsetmek istiyorum: Evde ders çalışırken 2. sorudan sonra kendimi resim çizerken buluyorum sıkılmaktan, odaklanamıyorum kısaca. Çok Reels izliyorum ve genelde bundan olduğunu söylüyorlar yani kaydırmalı kısa videolardan. İlginçtir bu olayı kütüphane, bilgievi gibi ortamlarda yaşamıyorum, evdeyken elim bir şekilde gidip o Instagram'ı açıyor ancak kütüphanede telefon bağımlılığımı pause ediyorum sanki, orada gayet rahat çalışıyorum. Nasıl çözeceğim bu olayı, bana neler tavsiye edersiniz? Kitap falan da tavsiye edebilirsiniz her şey olur... @sanes @Nisshin