YKS için ders çalışma disiplini nasıl sağlanır?

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Bu konu açmak için doğru zaman olmayabilir, daha 9'dan 10. sınıfa yeni geçiyorum. İnanın ders nasıl çalışılır hiçbir bilgim yok. LGS'ye çalışacağım deyip motivasyon kazanıp geri kaybederek sınavda çuvalladım. Ama yine de bir Anadolu lisesine gitmeyi başardım. Matematiğim kötü, fenim (fizik, kimya, biyoloji) iyi gibi, edebiyat iyi, tarih orta, İngilizce iyi gibi. Yaptığım tek çalışma sınav haftaları not çıkarıp ve çıkma olasılığı yüksek soruları çözmek, çözmeye çalışmak. 9'da takdir aldım. Bunu geliştirip bu sene derslere biraz daha asılmayı planlıyorum ve eğer matematiği harbi yapabilirsem, yani okul sınavları olarak değil yeni nesil destan gibi soruları çözmek falan, sayısal seçmeyi planlıyorum. Zaten hedeflediğim tüm meslekler sayısalda. Ancak ders nasıl çalışılmalı ve bu YKS döneminde nasıl olmalı hiç bilmiyorum. YKS için ne zaman çalışmaya başlamalıyım onu da bilmiyorum. Bir de şundan bahsetmek istiyorum: Evde ders çalışırken 2. sorudan sonra kendimi resim çizerken buluyorum sıkılmaktan, odaklanamıyorum kısaca. Çok Reels izliyorum ve genelde bundan olduğunu söylüyorlar yani kaydırmalı kısa videolardan. İlginçtir bu olayı kütüphane, bilgievi gibi ortamlarda yaşamıyorum, evdeyken elim bir şekilde gidip o Instagram'ı açıyor ancak kütüphanede telefon bağımlılığımı pause ediyorum sanki, orada gayet rahat çalışıyorum. Nasıl çözeceğim bu olayı, bana neler tavsiye edersiniz? Kitap falan da tavsiye edebilirsiniz her şey olur... @sanes @Nisshin

Bu konu açmak için doğru zaman olmayabilir, daha 9'dan 10. sınıfa yeni geçiyorum. İnanın ders nasıl çalışılır hiçbir bilgim yok. LGS'ye çalışacağım deyip motivasyon kazanıp geri kaybederek sınavda çuvalladım. Ama yine de bir Anadolu lisesine gitmeyi başardım. Matematiğim kötü, fenim (fizik, kimya, biyoloji) iyi gibi, edebiyat iyi, tarih orta, İngilizce iyi gibi. Yaptığım tek çalışma sınav haftaları not çıkarıp ve çıkma olasılığı yüksek soruları çözmek, çözmeye çalışmak. 9'da takdir aldım. Bunu geliştirip bu sene derslere biraz daha asılmayı planlıyorum ve eğer matematiği harbi yapabilirsem, yani okul sınavları olarak değil yeni nesil destan gibi soruları çözmek falan, sayısal seçmeyi planlıyorum. Zaten hedeflediğim tüm meslekler sayısalda. Ancak ders nasıl çalışılmalı ve bu YKS döneminde nasıl olmalı hiç bilmiyorum. YKS için ne zaman çalışmaya başlamalıyım onu da bilmiyorum. Bir de şundan bahsetmek istiyorum: Evde ders çalışırken 2. sorudan sonra kendimi resim çizerken buluyorum sıkılmaktan, odaklanamıyorum kısaca. Çok Reels izliyorum ve genelde bundan olduğunu söylüyorlar yani kaydırmalı kısa videolardan. İlginçtir bu olayı kütüphane, bilgievi gibi ortamlarda yaşamıyorum, evdeyken elim bir şekilde gidip o Instagram'ı açıyor ancak kütüphanede telefon bağımlılığımı pause ediyorum sanki, orada gayet rahat çalışıyorum. Nasıl çözeceğim bu olayı, bana neler tavsiye edersiniz? Kitap falan da tavsiye edebilirsiniz her şey olur... @sanes @Nisshin
Önünde kocaman bir 3 senen olacak. Çoğu insan tek senede TYT ve AYT matematiği bitiriyor. Ben girdiğim sene çalışmıştım sadece. Ondan önceki senelerde 1 kere kitabı açmadım. İstemedim çünkü. Kendime güvenip 1 sene de halledebilirim demiştim ve ettim de. Artık yeni nesil sorulardan kimse şikayet etmemeli. Zaten ne olursa olsun sen onu çözmelisin. 9'da takdir almışsın. Benim 9 ve 10 not ortalamam 50'ydi. Derslerin zaten iyi. Matematiği sınavlardan yüksek alarak halledersin zaten çıtırdan temelin oluşur. Şuanlık hayatını yaşa. 11-12 de asılırsın derslerine.

Çalışma sistemi bilmem ama sana motivasyon kaynağı vereyim :) Ben küçükken ve gençken annemi dinlemedim ilerde çok pişman olursun bu zamanları çok ararsın demişti ve şimdi 27 yaşındayım pişman oldum o yüzden sosyal medya gibi şeylerle vakit kaybediyorsan dondur ya da sil çünkü bu yılların geri gelmeyecek. Boş zamanlarında zevk aldığın şeyler de yap kütük gibi yaşama. Bence tek senede halletmek gibi de bir hata yapma 2 sene ortalama çalışırsın son sene arttırırsın başarı kesin olur.

Cevap gayet basit bir yerlere gelmek istiyorsan ve herhangi bir referans-torpilin nazikleşmiş hali- yoksa parayı vuracak bir şansında yoksa oturup paşalar gibi ders çalışacaksın kardeşim. Kendine sahip çıkacaksın bu yola neden çıktığını amacının ne olduğunu kendine sık sık hatırlatacaksın o telefonu oynamak o reelsi kaydırmak sana 5 yıl sonra hiçbir şey kazandırmayacak. Lisedeki kız arkadaşın, lisedeki arkadaşların(1 2 istisna dışında), lisedeki hocaların, lisedeyken oynadığın oyunlar veya kaydırdığın reelsler hiçbirisi kalmayacak hepsi gidecek. O zamanı düşün ve kendine her şey bitince elimde bu lanet sınav sonucuyla ben kalacağım de. Heh bu işe yarar bir tavsiye işte.

Ders çalışmaya istemen lazım sevmen lazım birazda içinde bitiyo iş

Açıkçası yeni maarif model müfredat olduğu için şuna şöyle çalış böyle çalış pek diyemem ancak sorunun temeline inecek olursam şöyle söyleyeyim;

Ders çalışmak için bir amacın bir hedefin olmalı, bu da seni disiplinli hale getirmeli ve motivasyon vermeli. Hedef koymadan ilerlediğin yol yol değildir, uçurumdan düşersin yoksa.

O yüzden bir hedef bir amaç belirle kendine. Şimdiden gidip önüne kitap yığ şunu çöz bunu et demiyorum diyemem de ki sende yapma zaten.

Maarif model müfredatı nasıl tam bilmiyorum ama sonuçta onlar da ders bu sene olanlar da. Konuları YouTube'dan dinle, sorusunu güzel bir kaynaktan çöz. Sınav senende bol bol denemeye gir ve sınavı kazandın hayırlı olsun :)

Önünde kocaman bir 3 senen olacak. Çoğu insan tek senede TYT ve AYT matematiği bitiriyor. Ben girdiğim sene çalışmıştım sadece. Ondan önceki senelerde 1 kere kitabı açmadım. İstemedim çünkü. Kendime güvenip 1 sene de halledebilirim demiştim ve ettim de. Artık yeni nesil sorulardan kimse şikayet etmemeli. Zaten ne olursa olsun sen onu çözmelisin. 9'da takdir almışsın. Benim 9 ve 10 not ortalamam 50'ydi. Derslerin zaten iyi. Matematiği sınavlardan yüksek alarak halledersin zaten çıtırdan temelin oluşur. Şuanlık hayatını yaşa. 11-12 de asılırsın derslerine.
Hangi üniversite ve bölümü kazandınız hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı