Annem eğer sınavı dershaneye gitmeyip üzerine kazanamazsam şöyle şöyle olur deyip böyle bir şansın yok mezuna bırakamazsın diyor. Dershaneye gidip sınavı kazanamama gibi bir ihtimali ortadan kaldıracaksın diyor. Ulan dershaneye gidince ilk 5K garanti mi oluyor onu anlamadım ne zannediyor acaba. 8. sınıfta dershaneye gittiğim zamanlar hiç evde çalışmadım zorla hep dershanede ders dinledim ve denemelerine girdim matematik kısmını batırdığım halde bile %6 yapmıştım. Yine aynı şekil çaba göstermeyeceğimi düşünüyor 4 sene önceki benimle aynıyım sanıyor herhalde.
TYT matematik için mert hocanın kampını ve kitaplarını, geometri için Eyüp B'nin kampını ve kitabını kullanıyorum yanında da günde 2 test paragraf çözüyorum bunun yanında diğer dersler için önerilerinizi alabilirim.
Yani hocam aile içi mevzusuna karışamam, haddim değil zaten. Bence ailenize durumu düzgünce anlatın.
Şu an yaptığınız şeyler gayet güzel. Günde çalıştığınız saatten 1 saat kısın veya 1 saat arttırın. O 1 saatte fen çalışın. Fen derslerini tek tek halledin.
Kimya - biyoloji - fizik şeklinde.
Kimya:
İlk başta meschemy Kimya'nın kimyaya zemin hazırlama videosu ile kimyadaki en temel şeyleri öğrenin. Burada konu konu full anlatım yok, üstünkörü en azından ne öğreneceğinizi bilin diye bir anlatım var. Bu video için soru bankasına direkt girişmeyin. Sadece videoyu izleyin.
Yanlış anlamayın hocayı kötülemiyorum, yani video sadece temel şeyleri bilin diye var. Yoksa benim de en sevdiğim kimya hocasıdır kendisi.
Meschemy kimya 27 günde TYT kimya kampı + miray yayıncılık kimya soru bankası ve aydın kimya soru bankası.
Kimyadan ilk 3 konuyu Miray'dan bitirdiğinizde ilk konudan başlayarak turlayın.
Yani: A, B, C, D, e konuları var. Hocadan konuyu dinleyip a konusunu yaptınız, ardından B ve C için de yaptınız.
D konusunu çalışmadan önce aydından a konusunu tekrar çözün. Sonra D konusu çalışın ve D'yi Miray'dan çözün. Sonra e ye başlamadan b yi çözün... Bu şekilde gidin.
Biyoloji:
Dr. Biyoloji 0 kampı + hocanın kamp kitabı. 1 kaynak verimli çözüldüyse yeterlidir. 2. kaynak isterseniz biyotik alabilirsiniz. Onu da kimya için anlattığı turlama tekniğiyle çözün.
Bilgileri nasıl muhafaza edeceğiz?
İlk başta haftada 2 defa tüm bilgileri (o ana kadar hangilerini öğrendiyseniz) tekrar edin, ardından gerçekten öğrendiğinizi hissettiğinizde haftada 1 defaya düşsün (sadece o konular, yeni öğrendiğiniz konuları yine haftada 2 defa tekrar edeceksiniz) ardından yeterli gelince ayda 1 defa tekrar edin.
Bunu sınava kadar her konuyu ne kadar öğrendiğinize göre yapın. Her ders için yapabilirsiniz.
Fizik:
Konu anlatım tarafında isyediğiniz hocayı seçebilirsiniz.
Hocanın kampı ve yanına miray yayıncılık fizik soru bankası alın, 2. kitap olarak ben direkt zor istiyorum derseniz 3D, orta seviye istiyorum derseniz Bilgi Sarmal alın. Turlama taktiğiyle çözün.
Hoca olarak ben sadece önerdim, siz istediğiniz hocayı dinleyebilirsiniz.