YKS için günde kaç saat çalışılmalı?

Günde kaç saat çalışılmalı diye bir soru olmamalı. Kendinizde ne kadar güç bulabiliyorsanız o kadar çalışmalısınız. Hedefinizde çok yüksekmiş, bunu karşılamak için olabildiğince fazla çalışmalısınız.

Şu an 10. sınıfım ve 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim. Fakat çok baskılara maruz kalıyorum dersler konusunda. Baskı altında olunca da insan "ya yapamazsam" endişesi basıyor. Sizce bu zamandan itibaren günlük 6 7 saat mi çalışmalıyım yoksa günlük 2 3 saat çalışmak yeter mi?
Ya yapamazsam düşüncesinden kurtul önce 1 kerede olmasa ikinciyi denersin yapamam zaten demek kolaya kaçmanın en basit yolu. Bir kitapta okumuştum yaptığım herşeyi bir potansiyel enerji gibi düşün hiçbir öğrendiğin şey boşa değil ve unutma çabalayıpta çalışıpta yapamayan yok. Sadece yeterince çalışmadığı için yapamayan var. 10.Sınıfsın zaten daha kendini derse ver ders dışında bir işin varsa ve çok vaktini alıyorsa kurtul gerisi gelir zaten hocam.

Şimdiden başlasan iyi olur ama kendini çok zorlama. Günde en fazla 3-4 çalış yeter. Ama 11. sınıfa geçmeden TYT kısmını halletmen lazım. 11. sınıf TYT temeli istiyor.

Önerdiğim TYT kampları ise:
-Türkçe = Aker Kartal veya Rüştü Hoca

-Matematik = Bıyıklı Matematik veya Eyüp B. Bu hocalardan Bıyıklı Matematik temel ve orta anlatıma sahip. Eyüp B. İse yoğun bir anlatıma sahip. Orta - zor olarak sınıflandırabiliriz.

-Fizik = Özcan Aykın veya Altuğ Güneş. İkisi de güzel anlatıyor. Hoşuna gideni dinle.

-Kimya = Ferrum hocamın kampı iyi.

-Biyoloji = DR Biyoloji kanalını takip et.

Bu hocalar cidden güzel bir anlatıma sahipler. AYT kısmında da direk bu hocalarla devam edebilirsin.

Şimdiden başlasan iyi olur ama kendini çok zorlama. Günde en fazla 3-4 çalış yeter. Ama 11. sınıfa geçmeden TYT kısmını halletmen lazım. 11. sınıf TYT temeli istiyor.

Önerdiğim TYT kampları ise:
-Türkçe = Aker Kartal veya Rüştü Hoca

-Matematik = Bıyıklı Matematik veya Eyüp B. Bu hocalardan Bıyıklı Matematik temel ve orta anlatıma sahip. Eyüp B. İse yoğun bir anlatıma sahip. Orta - zor olarak sınıflandırabiliriz.

-Fizik = Özcan Aykın veya Altuğ Güneş. İkisi de güzel anlatıyor. Hoşuna gideni dinle.

-Kimya = Ferrum hocamın kampı iyi.

-Biyoloji = DR Biyoloji kanalını takip et.

Bu hocalar cidden güzel bir anlatıma sahipler. AYT kısmında da direk bu hocalarla devam edebilirsin.
Kimyada görkem şahin daha iyi bence. Dr biyolojide çok profosyonel anlatıyor benim gibi biyosu 0 olan birisi hiç birşey anlamıyor, temel yoksa dr biyoloji izlenmez.

Derece yapma işin öğrencilik profilinle, disiplinle ve zekanla alakalı bir durum daha çok. Okuduğun okul türü ders çalışma alışkanlığın gibi şeyleri belirtmediğin sürece yapılan hiçbir yorum sana gerçekten bir şey sunmaz.

Şu an 10. sınıfım ve 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim. Fakat çok baskılara maruz kalıyorum dersler konusunda. Baskı altında olunca da insan "ya yapamazsam" endişesi basıyor. Sizce bu zamandan itibaren günlük 6 7 saat mi çalışmalıyım yoksa günlük 2 3 saat çalışmak yeter mi?

Bu yaşlarda 6 - 7 saat çalışırsan ileride çok iyi yerlere gelebilirsin ama bir de şu var ki sosyalleşemezsin bence bu feda edilmemeli şu an günde 2 - 3 saat çalışmak idealdir.

Kimyada görkem şahin daha iyi bence. Dr biyolojide çok profosyonel anlatıyor benim gibi biyosu 0 olan birisi hiç birşey anlamıyor, temel yoksa dr biyoloji izlenmez.
TYT için uzun uzun Görkem Şahin izlemeye gerek yok. Ferrum kısa ve iyi bir şekilde anlatıyor. Ayrıca DR Biyoloji hocamda gereksiz hiçbir şey anlatmayıp sade ve öz bir şekilde anlatıyor. Dediğiniz gibi ileri düzey bir anlatıma sahip değil.

TYT için uzun uzun Görkem Şahin izlemeye gerek yok. Ferrum kısa ve iyi bir şekilde anlatıyor. Ayrıca DR Biyoloji hocamda gereksiz hiçbir şey anlatmayıp sade ve öz bir şekilde anlatıyor. Dediğiniz gibi ileri düzey bir anlatıma sahip değil.
Görkem şahin kimyayı sevdiren hocamdır. Tabi herkes farklı düşünebilir Dr Biyoloji konusunda ise sözümün arkasındayım çünkü onu da izledim daha doğrusu izlemeye çalıştım kullandığı terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum dediğim gibi sıfırdım, biyolojide. Abim biosemin eski videoları gösterdi ve gerçekten biyolojiyi o zaman anlamaya başladım gerçek hayatla ilgili örnekler veriyordu. YKS de 20 bin yapmıştı abim o da bana hak verdi dr biyoloji doktor olduğu için sıfırdan anlatmıyor demişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı