100 bin için günde kaç saat çalışılmalı?

Hocam temel kuvvetli ise 3 saat çalışmak bile yeter o 3 saat içinde Full yeni nesil çöz beni yeni nesil zorluyor zaten yoksa her denemede 350-400 yapan biriyim.

Sabah 9'dan öğlen 3'e kadar çalışmak yeterli midir sizce? Hedef sayısal 100k, geçen yıl bölüm 117k ile kapatmış, bu yıl en iyi ihtimalle 100k kadar çeker hatta o kadar olmayacağını bile düşünüyorum. Ben yine de garanti olsun diye 100k diyorum. İki tane 30 dakikalık molayla toplam 6 saat.

Kişiden kişiye değişir benim kuzenim bu sene 94 bine girdi çok çalışmasına rağmen ilk 20 bine girmek istiyordu hocaları da bekliyordu ilk 20 bine girmesini ancak bu tarz şeyler genelde çok çalışmakla değil verimli çalışmakla mümkün sen 100 saat kazanım çözersen mesela hiçbir şey olmaz gireceğin sınavın farkında olup ona göre çalışman gerek.

Ayrıca hedefi 100 bin olarak değil de daha düşük bir sıralamayı hedef belirlemen senin için daha iyi zamanla hedefin gözünde küçülebilir ve çalışma isteğini kaybedebilirsin.

Kişiden kişiye değişir benim kuzenim bu sene 94 bine girdi çok çalışmasına rağmen ilk 20 bine girmek istiyordu hocaları da bekliyordu ilk 20 bine girmesini ancak bu tarz şeyler genelde çok çalışmakla değil verimli çalışmakla mümkün sen 100 saat kazanım çözersen mesela hiçbir şey olmaz gireceğin sınavın farkında olup ona göre çalışman gerek.

Ayrıca hedefi 100 bin olarak değil de daha düşük bir sıralamayı hedef belirlemen senin için daha iyi zamanla hedefin gözünde küçülebilir ve çalışma isteğini kaybedebilirsin.
Daha düşük derken yüksek bir sıralama mı kastettiniz?

Hocam belli bir saat yok bu tamamen sana bağlı böyle saat verenlere pek bakma kimi ortaokulda lisede bir şeyler yapıyor olur kolayca öğrenir kimi hiçbir şey bilmez sıfırdan başlar diğerinin 2 saatte anladığını 5 saatte anlar. Kendinize göre deneme yanılmayla bunu ayarlamalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı