YKS için Kaynaklar yeterli mi?

@DerratiX bende Reading Pratiğimi Dergilerden yapıyorum.
Grammar için ise teknik notlar alıyorum.
Skills kısmında da Modadilin kitabı var bana yararı dokunan.
ODTÜ Reading kitabını da kullanıyorum.(yararı olacak gibi👍)
Vocab için ise hazır kaynaklardan gitmeyi düşünüyorum.
Bunu sınava yakın yani 24 Mart YDS de sonra 2 günde bir deneme ile desteklemeyi düşünüyorum (60 gün var 30X2 deneme) sizce 80 gelmesi ne kadar olasıdır bu durumda?
80 biraz şans gerektiriyor YDT'de ama rahat 75 üstü yaparsınız.

2 günde deneme birazcık kısa bir süre bence. Netleriniz eğer zaten 65-70 civarında geziyorsan 2 günde 1 deneme yerine 4-5 günde 1 deneme daha yeterli ve iyi olur. Eğer gerçekten çok iyi bir bölüme gitmek istiyorsanız, (Bilkent INDE gibi) TYT netinizin 100 üzerinde olması şart gibi bir şey. TYT'ye odaklanın o yüzden. Denemelerde 100-110 net görene kadar odağınız onun üzerine olsun.

80 biraz şans gerektiriyor YDT'de ama rahat 75 üstü yaparsınız.

2 günde deneme birazcık kısa bir süre bence. Netleriniz eğer zaten 65-70 civarında geziyorsan 2 günde 1 deneme yerine 4-5 günde 1 deneme daha yeterli ve iyi olur. Eğer gerçekten çok iyi bir bölüme gitmek istiyorsanız, (Bilkent INDE gibi) TYT netinizin 100 üzerinde olması şart gibi bir şey. TYT'ye odaklanın o yüzden. Denemelerde 100-110 net görene kadar odağınız onun üzerine olsun.
Sağolun hocam.
TYT fen için 9.sınıf Kimya ve 9 ve 10.sınıf biyoloji çalışmayı düşünüyorum.
Fizikten hep korkmuştum.(ezber konulara bakıp geçeceğim.)
Ayrı olarak ydt skills,vocab ve reading için şuan gittiğim teknik taktik bilgisi için bir kanal vs yok:/(Ne önerirdiniz?)
Ve nihai sorum:
Bilkent komple vakıf değil midir yani puan ile alım var mıdır?(devlet üniversitesi gibi)

valla bitti

Sağolun hocam.
TYT fen için 9.sınıf Kimya ve 9 ve 10.sınıf biyoloji çalışmayı düşünüyorum.
Fizikten hep korkmuştum.(ezber konulara bakıp geçeceğim.)
Ayrı olarak ydt skills,vocab ve reading için şuan gittiğim teknik taktik bilgisi için bir kanal vs yok:/(Ne önerirdiniz?)
Ve nihai sorum:
Bilkent komple vakıf değil midir yani puan ile alım var mıdır?(devlet üniversitesi gibi)

valla bitti
Vakıf üniversitelerine de girmek için YKS'den belli bir miktar puan alman gerekiyor. Vakıfların çoğu ücretli, %50 burslu ve tam burslu şeklinde 3 şekilde alım yapıyor. Tam burslu olanların ise istediği puanlar absürd olabiliyor. Bu durumda Bilkent INDE için ilk 2000 falan yapmanız gerekiyor. %50 indirimli için ise bu sıralama 23000.

Fizik bayağı kolay bir ders. Özellikle TYT'de çıkan konuları basit. Mesela 9. sınıfın ilk konusu Fizik bilimine girişten kesin bir soru çıkıyor TYT'de ve bayağı basit bir konu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı