YKS için program, düzen ve kaynak önerisi

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba, şu an ön lisans programı okumaktayım. Okulum bu sene sonlandığı için aynı sene YKS'ye girerek İstanbul içerisinde bilgisayar Mühendisliği bölümü kazanmak istiyorum. Bir meslek lisesi mezunu olarak, 9. sınıftan itibaren matematik görmediğim ve kültür derslerim genel olarak zayıf olduğu için bilgi eksikliğim mevcut. Bu sene yapılacak olan YKS sınavına hazırlanarak aşırı yüksek bir hedefim olmadan istediğim bölümü okumak istiyorum. Bunun için program, düzen ve her ders için kitap öneriniz var mıdır? Meslek lisesi mezunu olduğumu düşünerek seviyemi az-çok tahmin edebilirsiniz, ancak çalışmaktan kaçınmam. Şimdiden yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.

Meslek lisesinde hangi bölümü okudun? Eğer Bilgisaye mühendisliği ile bağlantılı ise Mtok bilgisayar bölümü avantajın var. Ancak İstanbulda sadece Marmara üniversitesinde var. Senden ders ders seviyeni 10 üzerinden puanlamanı istiyorum hocam. Ona göre kaynak önerebilirim.

Meslek lisesinde hangi bölümü okudun? Eğer Bilgisaye mühendisliği ile bağlantılı ise Mtok bilgisayar bölümü avantajın var. Ancak İstanbulda sadece Marmara üniversitesinde var. Senden ders ders seviyeni 10 üzerinden puanlamanı istiyorum hocam. Ona göre kaynak önerebilirim.
Bilişim Teknolojileri bölümü mezunuyum hocam. Ders olarak 10 üzerinden 3-4 seviyelerinde olduğumu düşünüyorum. Bu arada OBP puanımı harcamasaydım işlerim çok daha kolay olurdu, "sonradan pişmanlık neye yarar" diye bir söz bu duruma tam uyuyor.

Bilişim Teknolojileri bölümü mezunuyum hocam. Ders olarak 10 üzerinden 3-4 seviyelerinde olduğumu düşünüyorum. Bu arada OBP puanımı harcamasaydım işlerim çok daha kolay olurdu, "sonradan pişmanlık neye yarar" diye bir söz bu duruma tam uyuyor.
İlk olarsk OBP harcanan bir şey değil onun iyi haberini vereyim size. OBP bir üniversiteye yerleştikten sonraki ilk sene için kırılır sadece. Siz mezun oluyorsunuz o yüzden bu sene normal olarak eklenir.
Kitap konusuna gelirsek;
Matematik için bilgi sarmal- 345 - 3D - Orijinal.
Türkçe için bilgi sarmal- 3D
Fizik için çap-bilgi sarmal-3D
Kimya için Orbital-3D
(Soldan sağa seviye artacak şekilde dizdim)
Biyoloji için fikrim yok.
Sosyal bölüm için sosyal denemesi çözsen daha iyi olur hocam. Listede mutlaka çözülmesi gereken kitaplara da 3D ve orjinal derim.
YouTube hocası konusuna gelicek olursak da bunu forumda belki milyon defa söyledim.
YouTube u aç bir kaç hocayı üşenmeden izle. Hangisini anlıyorsan devam et. Eğer şimdi bir iki saat zaman verip anladığın hocayı bulmazsan kalan 6 ay öylesine izlemiş olursun sana birşey katmaz.

İlk olarsk OBP harcanan bir şey değil onun iyi haberini vereyim size. OBP bir üniversiteye yerleştikten sonraki ilk sene için kırılır sadece. Siz mezun oluyorsunuz o yüzden bu sene normal olarak eklenir.
Kitap konusuna gelirsek;
Kimya için Orbital-3D
Sosyal bölüm için sosyal denemesi çözsen daha iyi olur hocam. Listede mutlaka çözülmesi gereken kitaplara da 3D ve orjinal derim.
YouTube hocası konusuna gelicek olursak da bunu forumda belki milyon defa söyledim.
YouTube u aç bir kaç hocayı üşenmeden izle. Hangisini anlıyorsan devam et. Eğer şimdi bir iki saat zaman verip anladığın hocayı bulmazsan kalan 6 ay öylesine izlemiş olursun sana birşey katmaz.
OBP çıkmazını araştırmıştım ancak "kırılma" denen muhabbetten ötürü gittiğini sanıyordum, bu konuda gerçekten mutlu oldum. Kaynaklar ve öneriler için ise gerçekten teşekkürler. Bu arada, dediğiniz Marmara Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği(M.T.O.K.) bölümünü daha önceden görmüştüm ve şimdilik hedefim tam olarak orası. Tabii ki elde ettiğim puana göre tercih günü üstüne farklı okullar da eklemeyi deneyebilirim. Bu arada size şunu sormak istiyorum; sizce YKS'ye 6 ay kala düzenli bir şekilde çalışırsam bu hedefimi gerçekleştirmem mümkün müdür? Bu ve bundan önceki sorularımın tamamı güncel sınav sistemine ve ders çalışma alışkanlığına uzak olmamdan kaynaklanıyor, ancak bu sene bunu kırmalıyım.

Son olarak; konu anlatımları kitapların içerisinde bulunuyor mu? Yoksa YouTube üzerinden konuyu öğrenip kitap üzerinde soru mu çözüyoruz? Zamanında Antremanlarla Matematik çözerken konuyu da anlatıyordu kitap içerisinde, o yüzden soruyorum.

OBP çıkmazını araştırmıştım ancak "kırılma" denen muhabbetten ötürü gittiğini sanıyordum, bu konuda gerçekten mutlu oldum. Kaynaklar ve öneriler için ise gerçekten teşekkürler. Bu arada, dediğiniz Marmara Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği(M.T.O.K.) bölümünü daha önceden görmüştüm ve şimdilik hedefim tam olarak orası. Tabii ki elde ettiğim puana göre tercih günü üstüne farklı okullar da eklemeyi deneyebilirim. Bu arada size şunu sormak istiyorum; sizce YKS'ye 6 ay kala düzenli bir şekilde çalışırsam bu hedefimi gerçekleştirmem mümkün müdür? Bu ve bundan önceki sorularımın tamamı güncel sınav sistemine ve ders çalışma alışkanlığına uzak olmamdan kaynaklanıyor, ancak bu sene bunu kırmalıyım.

Son olarak; konu anlatımları kitapların içerisinde bulunuyor mu? Yoksa YouTube üzerinden konuyu öğrenip kitap üzerinde soru mu çözüyoruz? Zamanında Antremanlarla Matematik çözerken konuyu da anlatıyordu kitap içerisinde, o yüzden soruyorum.
6 ay kısa bir süre değil hocam başarabilirsiniz. Ama bu sürede başarmanız en kilit noktası matematik. Ayt matematiği halletmeniz lazım. Tyt de takılı kalırsınız düzgün puan alamazsınız. Konu anlatımı kimi kitabın içinde var kiminde yok. Konuyu öğrenme işi size kalmış. Kimisi okuyarak kimisi izleyerek kimisi dinleyerek öğrenir. Hangisi kafanıza işliyorsa onu kullanın. Video çözümlerdende mutlaka destek alın.

6 ay kısa bir süre değil hocam başarabilirsiniz. Ama bu sürede başarmanız en kilit noktası matematik. Ayt matematiği halletmeniz lazım. Tyt de takılı kalırsınız düzgün puan alamazsınız. Konu anlatımı kimi kitabın içinde var kiminde yok. Konuyu öğrenme işi size kalmış. Kimisi okuyarak kimisi izleyerek kimisi dinleyerek öğrenir. Hangisi kafanıza işliyorsa onu kullanın. Video çözümlerdende mutlaka destek alın.
Her şey icin teşekkürler hocam, çok yardımınız dokundu.

Kitap konusuna gelirsek;
Kimya için Orbital-3D
Hocam kitaplara şimdi göz atma şansım oldu da, hangi yayınevinden sonra AYT'ye geçmiş olmuş olacağım? Bu kitaplar AYT için mi? TYT için mi? Yoksa karışık mı?

Edit: Her yayınevinin hem TYT hem AYT kitapları var ondan soruyorum.

Son düzenleme:
Her şey icin teşekkürler hocam, çok yardımınız dokundu.

Hocam kitaplara şimdi göz atma şansım oldu da, hangi yayınevinden sonra AYT'ye geçmiş olmuş olacağım? Bu kitaplar AYT için mi? TYT için mi? Yoksa karışık mı?

Edit: Her yayınevinin hem TYT hem AYT kitapları var ondan soruyorum.
Yayınlar seviye seviye dizili hocam kitap kitap ayırmadın. Bir yayının hem tyt hem aytsini alabilirsiniz. Ancak zaman kısıtlı o yüzden her dersten 1 ayt 1 tyt bitirirseniz çok iyi olur. Fazlası olursa harikulade olur.

Hocam şuan TYT matematik ve Türkçe çalışıyorum. Bir de YDT için İngilizce. İngilizce bir şekilde hallediliyor ama matematik ve Türkçe'den konuyu izledikten sonra ne kadar çözersem çözeyim çok yanlış çıkıyor. Netler zamanla mı artar? Ben de bu senenin başına Türkçe ve matematiğe baştan başladım sırf bu sorun yüzünden. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam şu an TYT matematik ve Türkçe çalışıyorum. Bir de YDT için İngilizce. İngilizce bir şekilde hallediliyor ama matematik ve Türkçe'den konuyu izledikten sonra ne kadar çözersem çözeyim çok yanlış çıkıyor. Netler zamanla mı artar? Ben de bu senenin başına Türkçe ve matematiğe baştan başladım sırf bu sorun yüzünden. Yardımcı olabilir misiniz?

Konuyu ilk defa öğrenip çözünce yanlış çıkması normal. Video çözüm izler yanlışınızı öğrenir sonraki soru da uygularsınız. Başka bir neden de o YouTube hocasının size uygun olmaması olabilir. Sizin için ya çok kompleks ya çok yalın anlatıyordur. Hocayı gözden geçirin. Veyahut diğer bir sebep okul ortamı olmaması da olabilir. Bazı insanlar okul-dershane vb mekanda hocanın anlatımıyla daha iyi anlar, anlamadığını sorabilir. Web'de o kadar pratik değil anlamadığın şeyin cevabını bulmak. Derslere gelirsek matematik için süreyi vs boş verip sadece soruya odaklanın. Düşünün, çözmeyi deneyin. Ben bazen bir soruyu birkaç gün sonra çözerdim. Sınavda da böyledir. Matematikte bir soruyu yapamazsınız, diğer branşı bitirip tekrar matematiğe geldiğinizde aslında ne kadar kolay olduğunu anlarsınız. Ayrıca matematik çöze çöze gelişen bir ders. Boş zamanlarınızda bile matematik çözseniz iyi olur. Dilci olsanızda en az 2 TYT matematik kitabı bitirmeniz çok iyi olur. Türkçeye gelirsek, zaman varsa felsefe kitapları okumak çok iyi olur paragraf için. Veyahut gazete, dergi, haber... Çünkü güncel konulardan bayağı soruyorlar. Dil bilgisi bölümünde de eğer kuralları tam bilmiyorsanız, ezber yapmaktan başka çareniz yok. Türkçe çok karmaşık bir dil. TDK de her geçen zaman daha da karışık yapıyor. Yazım kuralları her sene güncelleniyor. Eğer kuralları bilipte yapmıyorsanız pratik eksiğiniz vardır hocam. Günlük belirli sayıda Türkçe çözmeyi de ihmal etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı