YKS için tavsiyeler

Bende tatilden sonra 12 olacağım sadece TYT çalışıyorum neredeyse problemlere geldim sizce ilk TYT bitirip sonra AYT sayısal başlamak daha iyi değil mi? Günde ort 4 saat çalışıyorum arttıracağım.
Sana söyle söyleyeyim daha çok seviyene bağlı bir konu, eğer matematikte 6-7 net yapıyorsan tabi önce temel yapman lazım TYT çalışmak mantıklı, ortalama 10-20 yapıyorsan AYT-TYT birlikte götürmen daha iyi olur, ama eğer 20 üstü netin varsa TYT ile boşuna zaman kaybetmiş olursun.

Daha hiç denemeye girmediğüm için netlerimi bilmiyorum.

Kendim ise şöyle düşünüyorum. TYT matta ilk problemlere gelip, (köklü sayılar ve çarpanalra ayırma kaldı) ondan sonra TYT-AYT birlikte götürmek. Bu sürede zaten dershanemde başlayacak. Denemeler ve dershane ile iyi yol katederim gibi.

Evet bu cevabınız için çok teşekkürler. Bazı kişilerden duyduğum kadarıyla 11 Feni 12. sınıfa bırakmak kötü bir fikirmiş. E yaz tatilinde de zamanım kısıtlı bu yüzden fizik ve kimyanın sadece önemli konularına bakmak istiyorum (soru sayısı fazla olan ve 12'de öğrenilmesi zor olan konular vs ... ) Önceden belirttiğim gibi lise yıllarım pek güzel geçmedi bu yüzden çok konu eksiğim var. Yaz tatilinde ne kadar çok mühim ve önceliğim olması gereken ders ve konulara çalışırsam 12'de o kadar daha iyi artışa geçeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden bahsettiğim konu hakkında bir tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim

Merhaba. Bir eşit ağırlıkçı olarak ne kadar yardımım dokunur bilmem ama yine de yardımcı olmak isterim.

11. sınıfta sayısalken 12. sınıfta eşit ağırlığa geçmiştim.
Fen kısmım batıktı. Geçmemin de sebebi bu açıkçası.

TYT eksiklerin varsa bu yaz kesinlikle kapatman lazım. Şahsen en büyük pişmanlığım budur.
Çünkü geç bitirilen TYT, AYT'den zaman çalmak demektir.

11.sınıf matematik konularını da mümkünse bu yaza tamamen aklına oturtmalısın.
Sayısal da olsak eşit ağırlıkçı da olsak bizi taşıyacak en önemli şey matematik.

12.sınıf matematiğinin temeli tamamen 11. sınıftır.
Logaritma, dizi, trigonometri ve LTİ üçlüsü çok önemli.

Konularını erittikçe soru çözerek pekiştirmen de elzem.
Sonrasında yavaş yavaş denemeye de geçmeye başlayabilirsin.

Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…