YKS için tavsiyeler

Bende tatilden sonra 12 olacağım sadece TYT çalışıyorum neredeyse problemlere geldim sizce ilk TYT bitirip sonra AYT sayısal başlamak daha iyi değil mi? Günde ort 4 saat çalışıyorum arttıracağım.
Sana söyle söyleyeyim daha çok seviyene bağlı bir konu, eğer matematikte 6-7 net yapıyorsan tabi önce temel yapman lazım TYT çalışmak mantıklı, ortalama 10-20 yapıyorsan AYT-TYT birlikte götürmen daha iyi olur, ama eğer 20 üstü netin varsa TYT ile boşuna zaman kaybetmiş olursun.

Sana söyle söyleyeyim daha çok seviyene bağlı bir konu, eğer matematikte 6-7 net yapıyorsan tabi önce temel yapman lazım TYT çalışmak mantıklı, ortalama 10-20 yapıyorsan AYT-TYT birlikte götürmen daha iyi olur, ama eğer 20 üstü netin varsa TYT ile boşuna zaman kaybetmiş olursun.
Daha hiç denemeye girmediğüm için netlerimi bilmiyorum.

Kendim ise şöyle düşünüyorum. TYT matta ilk problemlere gelip, (köklü sayılar ve çarpanalra ayırma kaldı) ondan sonra TYT-AYT birlikte götürmek. Bu sürede zaten dershanemde başlayacak. Denemeler ve dershane ile iyi yol katederim gibi.

12 sınıf sayısal olarak cevaplıyorum:

Öncelike her konu için muazzam önem taşıyan, her sorunun içinde olan Çarpanları Ayırma ile alakalı her şeyi adın gibi bilip çözmelisin. İşlem yeteneğin üst düzey olmalı, temel ne olarak çok sağlam olmalısın.

Matematik Fonksiyonlar üzerine kurulu bir ders örneğin:
Polinomlar: Özel bir fonksiyon
Parabol: İkinci dereceden fonksiyon grafiği
Diziler: Fonksiyon ama tanım kümesi sayma sayısı
Gibi her konunun içinde illaki bir yerde çıkıyor.

Sınava 8 gün kaldı ve arkadaşlarımın çoğu TYT de inanılmaz netler yaparken AYT tarafında çok zayıf. Bunun sebebi vakitlerinin TYT çalışırken harcamaları. TYT kumar oynamak gibi şans sınavı. AYT'de ise şans yok biliyorsan kesin yapıyorsun vaktin de var stres yok. Ayrıca bir AYT sorusu neredeyse 3 TYT sorusuna eş değer ve AYT çalışmak emin ol TYT netlerini de arttırıyor. 10X vaktin varsa 2X TYT çalış 8X AYT çalış.

Ben şahsen okul öğretmenlerimden pek bir şey anlayamadım. İnternetten önden konuyu öğrenmek benim için daha faydalı oluyor ama her insan farklı kendini tanıman gerekiyor.

Paragraf sorusu çözmek çok önemli, problemleri ilk görüşte ne yapacağını anlama kabiliyeti kazanmak için problem sorusu çözmelisin. Haftada aynı anda sadece bir fen dersi çalış. Eğer paragrafta çok vakit harcıyorsan her soruya bir dakika tut vaktin biterse soruyu geç. 40 sorunun sonunda bir dakika daha verip tekrar dene. Ben böyle kendimi bayağı hızlandırmıştım.

Arkadaşlarınla değil kendinle yarış. Başta muazzam dereceler yapan arkadaşlarımdan çoğu vasat durumda. Bu mental korumayla doğrudan ilgili. (Tavsiyem sevgili konusundan da uzak durman :)) )

Yaz tatilinde temellerini üst düzey öğrendikten sonra 9-10-11 hepsini tam anlamıyla öğren. Vaktin kalırsa limit-türev-integral dışında konulara erken başlayabilirsin.

İnsanlar mayıs gibi çalışmayı bırakıyor, yapamayacağım falan diyor asıl farkı bu aylar çalışırsan atıyorsun.

Ben kendim için iyi değerlendiremedim son üç ay çalıştım bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat puanları çok yüksek. Sanırım bir yıl mezuna kalacağım. Dönemin başında mezuna kalmak ölüm gibi anlatılıyordu. Şimdi ise normal bir yıl hiçbir şey olarak anlatılıyor.

Sorun vs. varsa cevaplayabilirim.

12 sınıf sayısal olarak cevaplıyorum:

Öncelike her konu için muazzam önem taşıyan, her sorunun içinde olan Çarpanları Ayırma ile alakalı her şeyi adın gibi bilip çözmelisin. İşlem yeteneğin üst düzey olmalı, temel ne olarak çok sağlam olmalısın.

Matematik Fonksiyonlar üzerine kurulu bir ders örneğin:
Polinomlar: Özel bir fonksiyon
Parabol: İkinci dereceden fonksiyon grafiği
Diziler: Fonksiyon ama tanım kümesi sayma sayısı
Gibi her konunun içinde illaki bir yerde çıkıyor.

Sınava 8 gün kaldı ve arkadaşlarımın çoğu TYT de inanılmaz netler yaparken AYT tarafında çok zayıf. Bunun sebebi vakitlerinin TYT çalışırken harcamaları. TYT kumar oynamak gibi şans sınavı. AYT'de ise şans yok biliyorsan kesin yapıyorsun vaktin de var stres yok. Ayrıca bir AYT sorusu neredeyse 3 TYT sorusuna eş değer ve AYT çalışmak emin ol TYT netlerini de arttırıyor. 10X vaktin varsa 2X TYT çalış 8X AYT çalış.

Ben şahsen okul öğretmenlerimden pek bir şey anlayamadım. İnternetten önden konuyu öğrenmek benim için daha faydalı oluyor ama her insan farklı kendini tanıman gerekiyor.

Paragraf sorusu çözmek çok önemli, problemleri ilk görüşte ne yapacağını anlama kabiliyeti kazanmak için problem sorusu çözmelisin. Haftada aynı anda sadece bir fen dersi çalış. Eğer paragrafta çok vakit harcıyorsan her soruya bir dakika tut vaktin biterse soruyu geç. 40 sorunun sonunda bir dakika daha verip tekrar dene. Ben böyle kendimi bayağı hızlandırmıştım.

Arkadaşlarınla değil kendinle yarış. Başta muazzam dereceler yapan arkadaşlarımdan çoğu vasat durumda. Bu mental korumayla doğrudan ilgili. (Tavsiyem sevgili konusundan da uzak durman :)) )

Yaz tatilinde temellerini üst düzey öğrendikten sonra 9-10-11 hepsini tam anlamıyla öğren. Vaktin kalırsa limit-türev-integral dışında konulara erken başlayabilirsin.

İnsanlar mayıs gibi çalışmayı bırakıyor, yapamayacağım falan diyor asıl farkı bu aylar çalışırsan atıyorsun.

Ben kendim için iyi değerlendiremedim son üç ay çalıştım bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat puanları çok yüksek. Sanırım bir yıl mezuna kalacağım. Dönemin başında mezuna kalmak ölüm gibi anlatılıyordu. Şimdi ise normal bir yıl hiçbir şey olarak anlatılıyor.

Sorun vs. varsa cevaplayabilirim.

Evet bu cevabınız için çok teşekkürler. Bazı kişilerden duyduğum kadarıyla 11 Feni 12. sınıfa bırakmak kötü bir fikirmiş. E yaz tatilinde de zamanım kısıtlı bu yüzden fizik ve kimyanın sadece önemli konularına bakmak istiyorum (soru sayısı fazla olan ve 12'de öğrenilmesi zor olan konular vs :)... ) Önceden belirttiğim gibi lise yıllarım pek güzel geçmedi bu yüzden çok konu eksiğim var. Yaz tatilinde ne kadar çok mühim ve önceliğim olması gereken ders ve konulara çalışırsam 12'de o kadar daha iyi artışa geçeceğimi düşünüyorum. Bu yüzden bahsettiğim konu hakkında bir tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim 😃

Merhaba. ben sayısal öğrencisiyim. 11. sınıf bitti 12'ye geçeceğim. Açıkçası 11'im güzel geçmedi epeyce konu eksiğim var. Sizce yaz tatilinde hangi derslere bakmam gerek? TYT ya da AYT'de nelere önem vermem gerekiyor? 11'in hangi dersinin hangi konularına çalışmalıyım? Yani kısacası yaz tatilimi sizce nasıl geçirmeliyim Önerileriniz benim için çok önemli😸
Merhaba. Bir eşit ağırlıkçı olarak ne kadar yardımım dokunur bilmem ama yine de yardımcı olmak isterim.

11. sınıfta sayısalken 12. sınıfta eşit ağırlığa geçmiştim.
Fen kısmım batıktı. Geçmemin de sebebi bu açıkçası.

TYT eksiklerin varsa bu yaz kesinlikle kapatman lazım. Şahsen en büyük pişmanlığım budur.
Çünkü geç bitirilen TYT, AYT'den zaman çalmak demektir.

11.sınıf matematik konularını da mümkünse bu yaza tamamen aklına oturtmalısın.
Sayısal da olsak eşit ağırlıkçı da olsak bizi taşıyacak en önemli şey matematik.

12.sınıf matematiğinin temeli tamamen 11. sınıftır.
Logaritma, dizi, trigonometri ve LTİ üçlüsü çok önemli.

Konularını erittikçe soru çözerek pekiştirmen de elzem.
Sonrasında yavaş yavaş denemeye de geçmeye başlayabilirsin.

Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı