YKS için yazın ne yapılmalı?

AliEfeDastemir

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
205
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an 10. sınıfım. Hayatım boyunca bu sene hariç hep okul birincisi oldum. Şu an 10. sınıfın bitmesine 1 ay var ve okul birinciliği artık umurumda değil. Sadece YKS'ye odaklanmış durumdayım. 9. sınıftan eksik olarak geometri, hücre, sürtünme kuvveti ve kimyasal etkileşimleri söyleyebilirim. Matematikte geometri dışında iyiyim ve deneme netlerim 30 üzerinden 26'nın altına hiç düşmedi. Şu an bunalmış olduğum için 1 ay okula gitmiyip sadece evde geometri çalışmak istiyorum. Sizce bu eksiklerimi 11 ve 12'de halledebilir miyim? Dediğim gibi normalde böyle sorunları olan bir öğrenci değilim ama istediğim sıralamamayı yapamamaktan korkuyorum(ilk 2000).sizce bu yaz daha çok kendime mi vakit ayırmalıyım yoksa konu eksiklerimi mi kapatmalıyım?
 
Eksik olduğun konularına çalış. Kendine de zaman ayır. 11 ve 12'de zaten YKS ile iç içe olacaksın. Kısacası abartmadan çalışmalısın.
 
Verilen öneriler hedeflere göre değişiyor doğal olarak. Yazın sonuna kadar TYT'yi bitirmiş olmanız sizin için daha saglıklı olacaktır. Yazdığınız konular içinde tek sıkıntı geometri ki onun da tek ilacı soru çözmektir. 11. sınıf başlayana kadar TYT netlerinizi mümkün olduğunca yüksek tutun. AYT bilgi agırlıklı ve çalışarak yapılabiliyor ama TYT nankör bir sınav. Sürekli deneme çözmeniz ve hızlı konu tekrarları yapmanız gerekli.
 

Geri
Yukarı