YKS için yazın ne yapılmalı?

11.sınıf temelim şöyle bazı konulara çalıştım biliyorum ve tekrar ederken çok rahat oluyorum 1 günde neredeyse bitiyor örnek biyolojide sinir sistemi ama 10 konudan 4Ü sinir sistemi gibi iyi biliyorum 3'nü orta biliyorum 3 ünüde hiç bilmiyorum. Bir de şu anki hedeflerimden( üçgenleri bitirmek, TYT mat bitirmek, 11mat, 11fen) hangileri daha önemli yani ilk ay hangisine ağırlık vermeliyim cevaplarsan çok mutlu olurum teşekkür ederim

11 için şöyle konuşayım, eğer gerçekten kayda değer bilgilerin varsa ve soru çözerken derslerden gerçekten anlayarak çözüyorsan kesinlikle 11 tekrarı şart. Bilmediğin konular çok önemli değil, adı üzerinde tekrar yapacaksın. Bildiklerini tekrar etsen bir tane kolay-orta kaynaktan yeterli.

TYT için ise eğer 9 ve 10 cidden çok boş geçmişse ki geçmemiş gibi duruyor, senin gibi bir öğrencinin şimdiden böyle bir konu açtığını varsayarsak sen kesin içinden geçmişsindir :D
Eğer bu iki yıl çok boş geçmişse 11'i de biraz kenara atıp TYT Mat, TYT Türkçe ve ufaktan TYT Fen çalışmak daha doğru olacaktır. Ama yok, biraz olsun temelim var diyorsan TYT Mat, TYT Türkçe ve 11 konularını tekrar edebilirsin.

11 konularını da ders ders tekrar et, yerinde olsam her hafta en azından matematik ve herhangi bir fen dersini soru çözerek tekrar ederdim.

11 için şöyle konuşayım, eğer gerçekten kayda değer bilgilerin varsa ve soru çözerken derslerden gerçekten anlayarak çözüyorsan kesinlikle 11 tekrarı şart. Bilmediğin konular çok önemli değil, adı üzerinde tekrar yapacaksın. Bildiklerini tekrar etsen bir tane kolay-orta kaynaktan yeterli.

TYT için ise eğer 9 ve 10 cidden çok boş geçmişse ki geçmemiş gibi duruyor, senin gibi bir öğrencinin şimdiden böyle bir konu açtığını varsayarsak sen kesin içinden geçmişsindir :D
Eğer bu iki yıl çok boş geçmişse 11'i de biraz kenara atıp TYT Mat, TYT Türkçe ve ufaktan TYT Fen çalışmak daha doğru olacaktır. Ama yok, biraz olsun temelim var diyorsan TYT Mat, TYT Türkçe ve 11 konularını tekrar edebilirsin.

11 konularını da ders ders tekrar et, yerinde olsam her hafta en azından matematik ve herhangi bir fen dersini soru çözerek tekrar ederdim.
sandığın gibi bir öğrenci değilim 9-10 full boş geçmiş 11 dediğim gibi orta seviye tyt netim şuan 60 mat 20 net türkçe 20 30 arası değişiyor fen 4-5 net geliyor sosyalde 12-13 falan

Sandığın gibi bir öğrenci değilim 9-10 full boş geçmiş 11 dediğim gibi orta seviye TYT netim şu an 60 mat 20 net Türkçe 20 30 arası değişiyor fen 4-5 net geliyor sosyalde 12-13 falan

Pekte boş geçmiş gibi değil, şimdiden 20-30 Türkçe, 20 Matematik ve 12-13 Sosyal iyi bir temel demektir. Benim sene boyunca çalışarak yaptığım netleri sen senenin başında yapmışsın, helal olsun.

11 orta seviye bile olsa nereleri biliyorsan aç tekrar et. Özellikle matematik. Analitik, trigonometri ve çember. Bu üçü buram buram net kokuyor. Bunlara çalışabilirsin 11 için.

11.sınıfın konularına çalışıp bitirmeyi hedefliyorum zaten bildiğim konular olduğu için tekrar yapmış gibi de olacak hiç bilmediğim konular da var. Ayrıca TYT matematiği bitirmeyi hedefliyorum 2 ayda. TYT Fen'i es geçmeyi planlıyorum çünkü zamanım yeterli olmaz ona ayıracak zamanım yok ya 11'i tekrar edeceğim ya da TYT fen bitireceğim. 11. sınıf daha mantıklı olduğu için TYT feni es geçtim. Sizce nasıl olmalı?

Eğer 11. sınıfta hatrı sayılır denecek kadar çalıştıysanız günlük 2 saat 11 konularını tekrar edin elinizdeki 11 kaynaklarıyla. Kalan zamanda full TYT çalışın yaz bitene kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı