YKS ilk 200 bin için tercih nasıl olmalı?

Ne olmak istersen ol ama öğretmenlikten uzak dur. Şu anki şartlarda öğretmenliği düşmanıma dahi tavsiye etmem. Şimdi ki aklımla tekrardan üniversite tercihlerimi yapabilecek olsam yığılmanın olmadığı, dönem dönem değişiklik gösteren, hoşuna gidebilecek yeni bölümlere bakmanı tavsiye ederim.

Hazır iş olsun diyorsan: Hemşirelik

Kendimi geliştiririm ama şartlar gerektirirse asgari ücrete de razıyım diyorsan: Mühendislik

Rahatım, devlet olursa olur olmazsa işsizliğe de asgari ücrete de razıyım diyorsan: Öğretmenlik

Çile çekerim, gerekirse okulu uzatırım, zor şartlarda çalışırım ama iyi de para kazanayım diyorsan: Veterinerlik

Mühendislikte de iyi paralar kazanabilirsin. Özellikle Bilgisayar Mühendisliği için saydığın diğer üç bölümden daha yüksek kazançlar elde etmen çok daha muhtemel.

Konumu iyi yerde, yüksek gelirli bir muhitte açan veteriner yüksek kazanabilir, ancak genel ortalamada veterinerlerin bilgisayar mühendislerinden fazla kazanması pek muhtemel değil.
Türkiye’de ortalamaya vurursak Veterinerin yarısını bile kazanamıyorlar. Gidip de Boğaziçi bitirip 100k ile işe başlayanları demiyorum ben, öyleleri çok az çoğusu 17-40 arasına çalışıyor, Veterinerler ortalaması ise 25-75 arası.

Türkiye’de ortalamaya vurursak Veterinerin yarısını bile kazanamıyorlar. Gidip de Boğaziçi bitirip 100k ile işe başlayanları demiyorum ben, öyleleri çok az çoğusu 17-40 arasına çalışıyor, Veterinerler ortalaması ise 25-75 arası.

Bilgisayar Mühendisliği için nerenin ortalaması 17-40? 40 bin’i 2-3 sene tecrübeli bir yazılım mühendis rahatlıkla alıyor zaten, hem de öyle Boğaziçi mezunu olmana hiç gerek yok, bu paraları anadoludaki bir üniversiteden mezun olup ortalama bir şirkette kazanabilirsin. Üst limit yazdığından çok daha üstte maaş açısından. Sadece benim çevremde 5-6 yıl tecrübe ile 70-80k arasında kazanan onlarca bilgisayar mühendisi var (Sakarya, Düzce gibi üniversitelerden mezunlar), 10 yıl üstü tecrübelilerin kazancını katmıyorum bile.

Bilgisayar Mühendisliği için nerenin ortalaması 17-40? 40 bin’i 2-3 sene tecrübeli bir yazılım mühendis rahatlıkla alıyor zaten, hem de öyle Boğaziçi mezunu olmana hiç gerek yok, bu paraları anadoludaki bir üniversiteden mezun olup ortalama bir şirkette kazanabilirsin. Üst limit yazdığından çok daha üstte maaş açısından. Sadece benim çevremde 5-6 yıl tecrübe ile 70-80k arasında kazanan onlarca bilgisayar mühendisi var (Sakarya, Düzce gibi üniversitelerden mezunlar), 10 yıl üstü tecrübelilerin kazancını katmıyorum bile.
Ne güzel o zaman dostum ben çok depresif bakıyorum ülke durumundan dolayı.

Merhaba @BaBoLi31. Çok fazla seçenek var ama Sayısal 200.000 sıralama için Kütahya'ya yakın sayılabilecek, ve ortalama mesafedeki aşağıdaki yerleri araştırabilirsiniz.
A) Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Uşak Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği.
B) Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Endüstri Mühendisliği.
C) Bursa Teknik Üniversitesi Kimya, Bursa Uludağ Üniversitesi Kimya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kimya, Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı